Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film, natočený podle skutečné události 60. let. Bob Crane, populární moderátor radiové stanice KNX žije s manželkou a třemi dětmi v Los Angeles. Dostává roli v novém televizním seriálu - komedii Hogan´s Heroes a stává se i známým hercem. Během natáčení se seznamuje s Johnem Carpenterem, odborníkem na záznamovou videotechniku, který ho dostává do společnosti striptérek a nočních erotických klubů. Crane čím dál víc propadá vášni videa ve spojení s erotikou a čím dál častěji dochází ke Carpenterovi, kde se sexuální hrátky natáčejí. Jeho manželství se rozpadá. Sbližuje se s novou herečkou ze seriálu a v bláhové naději, že ona chápe jeho povahu a touhy, se s ní ožení. Jenže krátce nato končí natáčení dalších dílů seriálu a Crane má problémy sehnat práci. Konečně dostává nabídku na hlavní roli ve filmu Superdad. Jenže v bulvárním tisku se objevují jeho fotografie, jak vychází ze striptýzového baru. Přátelé ho varují, že si takto může poškodit pověst, ale marně. I druhé manželství končí rozvodem a Bobovo vystoupení v televizním pořadu Celebrity Chefs! ukazuje úpadek jeho osobnosti. Po domluvách přátel se pokouší ukončit přátelství s Carpenterem, ale není pochopen. Následující noc se někdo vplíží do jeho hotelového pokoje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně výborně napsané (životem) a zahrané postavy oproti tomu na straně druhé film, tak trochu o ničem kde se nic moc neděje, jenom tak plyne. Až nějakých 25 minut před koncem začne nějaký pořádný děj. Solidní, průměrné a zapomenutelné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

To museli byť časy! Auto Focus ich popisuje prostredníctvom populárneho (ale v súkromí vraj bezcharakterného) televízneho herca Boba Cranea, v ateliéroch stretnúci technika Johna Carpentera (nie, nie TÝM Carpenterom) a začnú usporadúvať orgie. Ibaže Bob čoraz viacej prepadá tomuto štýlu , pravdaže pred rodinou všetko tají. A čoraz viacej sa prepadá do povrchného prežívania, v ktorom ide "iba" o sex. Nie, to nemôže skončiť dobre. A samotný film? Bojím sa, že okrem atmosfér, zručnej réžie a slušným hereckým výkonom je to... nuda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Smutný osud jednoho průměrného herce, průměrného muže, průměrného člověka... Zajímavá studie života a úpadku jedné celebrity, vzestup, pád a smrt muže, pro nějž "den bez sexu jako by byl zbytečný den"... "Muži se chtějí bavit" a P.S. určitě netočí filmy určené ku snadnému pobavení jednoduchého publika. Tohle je každopádně film, u nějž se příliš >bavit< nebudete. Střízlivě civilní až dokumentaristickou formou ukazuje dobu i aktéry dramatu jednoho muže, který obětoval vše povrchnosti, sexu a pofidérnímu přátelství. Vynikající G.K. a skvělý W.D., perfektně podaná atmosféra šedesátých a sedumdesátých let (s docela zajímavou a poučnou sondou do vývoje audiovizuální techniky té doby ;-) a zajímavá hudba (povětšinou od mistra Angela Badalamentiho) spolu s profesionálně čistou filmařinou činí z tohoto filmu bezesporu zajímavé, dle mého soudu zbytečně (ostatně jako u více filmů Paula Schradera) podceněné drama, přece jen však určené poněkud náročnějšímu a poučenému diváku. Tři a půl hvězdičky za film, zaokrouhleno nahoru i za to nádherné, zemitě rudé Lamborghini Espada, jeden z nejkrásnějších sportovních vozů vůbec... :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmu se hovořilo jako o kontroverzním. Nemám z něho nejlepší dojmy, respektive žádné ve mně moc nezanechal. Jenže herecká dvojka Greg Kinnear a Willem Dafoe je tak neuvěřitelně autentická, až vlastně díky nim film může děkovat za moje vysoké hodnocení. Jejich sexuální závisláci jsou zahráni s maximálním přehledem. Je s podivem, proč tak nevyznívá celý film. Když totiž odečtu tyhle dva bardy, je z toho poměrně nezáživná piroteskní podívaná, kterou když nikdy neuvidím, tak se taky nikdy nic nestane. Z filmu se nedá nic moc zapamatovat, sexuální scény jsou dost cudné a nějaký náběh do kontroverze by tady asi i byl, ale to jsem viděl podstatně zajímavěji rozprostřené filmy, než je tenhle. Nuda to přímo není, ale byla by, kdyby dvě hlavní role dostali jiní herci než Kinnear s Dafoem. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dá sa asi skonštatovať, že ide o životnú úlohu Grega Kinneara. A jedna z najdôležitejších vedľajších úloh Willema Dafoea. Len je škoda, že nešlo o tak "vyhajpovaný" film, aby svojim predstaviteľom priniesol zaslúžený obdiv. Schrader režíruje pomerne rutinne, až na úžasnú snovú scénu z pľacu nakrúcania zrejme príšerného komediálneho seriálu z lágru. Dve hlavné postavy si užívajú asi tak, ako by si užívala väčšina na ich mieste, preto nepôsobia nijako zvlášť nesympaticky, čo ale bude záležať aj na tom, či ste muž, alebo žena. Napriek všetkým kladom som ale od Auto Focus očakával predsa len niečo viac, keďže film dostal kedysi v Premiere 100%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Skvělý Greg Kinnear a ještě lepší Willem Dafoe. Dobře vystižená atmosféra a sex jako posedlost (nebo droga) je podáván zcela nevzrušivě a se stejným odstupem, jako sledujeme proměnu hlavního hrdiny. Možná jsem neuvažoval moc do hloubky, ale český podtitul jsem nepochopil. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné retro (tedy alespoň na začátku), ke konci je to už docela dost temné. Dafoe a Kinnear jsou skvělá dvojka. Docela mi film připoměl Confessions of a Dangerous Mind (hlavně Kinnearův hrdina má s Rockwellovým hodně společného). Jenom škoda že konci troch ztrácí tempo, takže lepší 3*. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Zajímavější film na podobné téma je rozhodně Clooneyho Confessions of a Dangerous Mind nebo Andersonovo Boogie Nights. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hej tak tohle jsem nečekal. Známe Kinneara - takovej ten typ, co hraje furt stejný typy. Ze začátku to taky tak vypadalo. Ale pak se to zvrhlo v něco, co mě dokázalo rozesmát i politovat úchylnost. Holt začátky videa jsou začátky videa. Willem Dafoe je taky totálně úchvatnej slizoun. Oba úplně skvěle zahráli, jak si to užívali. A možná si to hraní taky užívali. S Boogie Nights bych to nesrovnával, protože i když to je o sexu, není to tak docela o tom samém. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bob Crane (Greg Kinnear) je svého času úspěšným hercem. Právě dotočil velmi sledovaný seriál Hogan's Heroes, a užívá si zasloužené slávy. Při natáčení se setkává s maniakem do videí Johnem Carpenterem (shoda jmen jest náhodná) (Willem Dafoe), s kterýmžto se vrhá do víru nočních klubů. Své sexuální hrátky si oba natáčejí, a nepřestávají ani když se rozpadá Bobovo manželství. Ani rozvod, ani druhé Bobovo manželství nerozbije jejich přátelství, ani vzrůstající náruživost jejich orgií.. Dle skutečného příběhu natočené drama (leckdy připomínající spíš lacinou komedii) drží nad hladinou skvělý Willem Dafoe (opravdu tahle role mu sedla, sexuální maniak to je pro něj to pravé)... A až to dokoukáte, můžete mrknout třeba sem, a něco si o životě a smrti Boba Cranea přečíst.. ()

ravenir 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený přechod slušňáka Boba Cranea v sexem posedlého maniaka, k tomu výborná temná hudba a v čele všech výtečný Willem Dafoe v roli Johna Carpentera. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně nezajímavý snímek,který mi po celou stopáž přišel tak trochu o ničem.Krapet nechápu,jestliže chtěli autoři natočit film o nějaké reálné postavě a událostech,proč si vybrali právě postavu Boba Cranea,neboť že by mi právě jeho životní osudy přišli nějak významné,výjmečné či jinak unikátní,to mi nějak uniklo.Sexem byl a je posedlý v Hollywoodu podle mě každý zde působýcí člověk a čím je známější a populárnější,tím toho jen víc a častěji využívá a takový byl prostě i Bob Crane.On celkově celý film,a to nejen svým příběhem,působí dost vlažně a až moc usedle,prostě plyne bez nějakého většího výrazu a výkyvů.Za velkou pochvalu tak stojí alespoň oba dva hlavní představitelé,ale jinak je Auto Focus suchopárným snímkem bez jakékoliv šťávy. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nepoutave natoceny film podle skutecne udalosti o moderatorovi radia (Greg Kinnear), ktety se stane hvezdou uspesneho serialu, ale po seznameni s odbornikem na video a "lehkou" spolecnost propadne sexualnim hratkam s mladymi a peknymi devcaty, ktere jsou zaroven toceny. Dalsi vyvoj deje je predvidatelny a trpky. 40% ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Filmů, které začnou špatně a skončí dobře znám tucty. Ale naopak? Takových moc není a je potřeba si jich o to víc vážit. Auto focus neotřelým způsobem ukazuje, jak si může člověk zkazit život, když nezvládne své zvířecí já - když se vydá zdánlivě snadnější cestou. Dá se říct, že jsem teď ve svém životě v podobné situaci jako hlavní postava na začátku tohoto filmu - na rozcestí. Možná i proto na mě zapůsobil silněji. Kinnear s Dafoem jsou ve svých rolích skvělí a Maria Bello je jako vždycky božská. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, všechny životopisné filmy o slavných lidech, se kterýma to moc dobře nedopadlo, vypadají více méně stejně: dobová atmosféra, nadějné začátky, spořádaná, milující a podporující rodina, velký úspěch, rozpadající se rodina, začínající závislost na drogách/ alkoholu/ barbiturátech (nehodící se škrtněte), rozvod, problémy v práci, opuštěný hrdina se snaží navázat kontakt se svou odcizenou rodinou / přáteli, poslední stádium závislosti, konec, popřípadě ještě titulky vysvětlující, co se stalo dál… tenhle film není žádná vyjímka a obsahuje téměř všechny výše uvedené body. Pravda ale je, že závislácký démon Boba Kanea, byl trochu jiného charakteru než kterými trpí všichni ostatní a o to víc je jeho osud zajímavější a navíc musím přiznat, že jistá škodolibá část mého já si v tomhle žánru opravdu libuje, takže proto jdu s hodnocením nahoru. ()

Reklama

Reklama