Reklama

Reklama

Nejsilnější hlas

(seriál)
  • USA The Loudest Voice (více)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 51 min (Minutáž: 46–54 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tato sedmidílná minisérie je inspirovaná bestsellerem o Rogeru Ailesovi (Russell Crowe), zakladateli Fox News. Abychom porozuměli událostem, které vedly k vzestupu současné republikánské strany, je třeba nejprve pochopit Ailese. Seriál se soustředí primárně na minulé desetiletí, v němž se Ailes stal de facto vůdcem strany. Dotýká se také klíčových okamžiků v Ailesově životě včetně jeho zkušeností se světovými leadery, kteří stáli u zrodu jeho politické kariéry, a obvinění ze sexuálního obtěžování, jež vládci Fox News nakonec zlomilo vaz. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si na zkoušku odpoledne pustit jeden díl, že to pomalu začnu nakoukávat. Teď je jedenáct hodin večer a já mám všech sedm epizod za sebou... No, snad si tohle najde mnohem víc diváků, páč je to rozhodně jeden z nejdůležitějších seriálů roku o tom, že prachy jsou prostě vším, a že toxické opojení z moci má devastující účinky na všechny kromě toho, kdo umí štěkat nejhlasitěji. Vážně zdrcující a taky pekelně depresivní televizní důkaz o tvrzení, že pero je v dnešní době mocnější meče. Výkony Russella Crowea a Naomi Watts opojné. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Ďábel nosí pupek a šéfoval 14 let Fox News. Konec většina z nás znala dopředu, o ten tady ale nikdy nešlo. Seriál totiž konstantně boduje v detailech, maličkých předzvěstech toho, co bude. A pak samozřejmě proměnou Crowea v psychopatického egomaniaka, ne nepodobného tomu, co sedí v Bílém domě. Russell si jde každopádně pro Emmy a to naprosto zaslouženě. Nicméně v čem je seriál opravdu nejsilnější, je portrétování žen. Ať už je řeč o sekretářce, která vše vidí, ale loajalita je pro ni nade vše, nebo hrdé manželce, která obětovala kariéru, protože Amerika potřebovala, aby její muž měl za zády silnou oporu, nebo všech těch zneužívaných ženách, které prošly psychologickým terorem, jenom protože to společnost (a teď nemluvím jen o Fox News) léta přehlížela, scénář zkrátka vždycky ví, co a jak chce říct. I díky tomu tempo nekolísá a ona fascinace/děs z toho, jakým směrem se moderní dějiny ubírají (a jakým způsobem dokáže člověk z pozice moci manipulovat ostatní), nikdy nezmizí. Za mě jednoznačně povedená sonda a spolu s Černobylem zatím nejlepší minisérie roku. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

The Loudest Voice je dobrý seriál, ale je docela nesnadné si ho užívat a to z několika důvodů. 1) Audiovizuální stránka má uměřený styl (alespoň oproti většině současných seriálů), tak aby vynikly především herecké výkony. 2) Příběh má dvě roviny. Tou kontextuální je vznik a vzestup Fox News jako projektu konzervativce Rogera Ailese. Ta druhá rovina je téma zneužívání lidí. Nejde ale jen o sexuální zneužívání, seriál zobrazuje různé typy manipulace, tlaku a ovládání podřízených skrze pozici moci. Někdy je vyložené nepříjemné sledovat, jak psychologická manipulace podřízených hraničí až s fyzickým omezením osobní svobody. 3) Odehrává se většinou v interiérech, z nichž většina jsou různé kanceláře a hotelové lobby a tmavé hotelové pokoje, takže nenabízí žádné esteticky zajímavé lokace. 4) Není tu žádná vyloženě sympatická postava, se kterou by se divák byl schopný snadno identifikovat (alespoň v první polovině). A naopak hlavní protagonistou je paranoidní (životní moudro jeho otce: „Don't ever trust anybody“), obtloustlý, plešatý, stárnoucí a oplzlý Roger Aisles, kterého (za podpory maskérské práce) naprosto skvěle zahrál Russell Crowe. 5) U mě osobně The Loudest Voice dokonce místy vyvolával pocity fyzického nechutenství, což je dáno tím, jak Roger Aisles vypadá, jak hodně fyzicky je ztvárněn a celkově tématem (sexuálního) zneužívání. Tuhle kombinaci asi nejlíp demonstruje scéna, v které se stárnoucí Aisles při osahávání odevzdané asistentky zoufale snaží v rozkroku nahmatat ztracenou erekci. 6) Svou roli ale taky hraje vědomí, že seriál je založen na skutečném příběhu a že tudíž existuje partička samolibých lidí s velkým vlivem na americkou (a potažmo světovou) politiku, které léta procházejí docela solidní prasárny (manipulace s médií, zastírání sexuálních skandálů). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá show o skutečném zpravodajství. Vynikající Crowe si Ailese vychutnává jako dortíky, které má v závěru zakázané baštit. Manipulace, trefné glosy mířené na obyčejného, unaveného taťku u televize no a potom hezké holky. Ty především. Seriál se soustředí na nejdůležitější roky a téměř nesleví v kadenci. Od založení FOX news, přes dvojčata až k Donaldovi a žalobě. Herecké výkony jsou špičkové a že je co hrát. Škoda jen že to neukončili až tím uklouznutím v koupelně. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

První dva tři díly mě iritovala seriálová rozplizlost a pocit zbytečně nafukované práce mě neopustil. Na druhou stranu je to prostě potřeba vidět a mluvit o tom. Vědět o tom, kdo napsal předlohu, že jsou to vesměs až na výjimky fakta a že je to hnus a jak Crowe hodně válí v tom, jak ten hnus šplíchá na obrazovku. Jako celek dobrý, mohlo být kratší, ale těch důležitých sdělení je tam tolik, že to nakonec uběhlo rychle. Kdyby to byly dva delší filmy, vůbec bych se nezlobil. ()

Galerie (80)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama