Reklama

Reklama

Nejsilnější hlas

(seriál)
  • USA The Loudest Voice (více)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 51 min (Minutáž: 46–54 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tato sedmidílná minisérie je inspirovaná bestsellerem o Rogeru Ailesovi (Russell Crowe), zakladateli Fox News. Abychom porozuměli událostem, které vedly k vzestupu současné republikánské strany, je třeba nejprve pochopit Ailese. Seriál se soustředí primárně na minulé desetiletí, v němž se Ailes stal de facto vůdcem strany. Dotýká se také klíčových okamžiků v Ailesově životě včetně jeho zkušeností se světovými leadery, kteří stáli u zrodu jeho politické kariéry, a obvinění ze sexuálního obtěžování, jež vládci Fox News nakonec zlomilo vaz. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (8)

Nejsilnější hlas (2019) 

„Tohle je osobní věc, Rogere. Gretchen žaluje vás, nikoliv Fox News.“ – „Já jsem Fox News!“ Každý díl představuje nějaký z vrcholů kariéry hřmotného ostrostřelce Rogera Ailese a klíčových momentů moderních amerických dějin. A každým dílem se linuly střípky neohleduplného chování k podřízeným ženám, což zpravidla vyvrcholilo sexuálními útoky a obtěžováním. Začínáme nicméně v roce 1995, kdy se ujímá vedení zpravodajské televizní stanice, respektive sledujeme pozadí vzniku budoucí zpravodajské konzervativní bašty. Právě stanice se totiž stala za dob vládnutí ambiciózního egomana Rogera jakýmsi propagandistickým kanálem Republikánské strany. Hladová po ratingu a zisku, dravě nakládající s realitou, rezignující na žurnalistickou etiku, protože „hrany jsou pro sraby“. Ač s mnohými porážkami, Ailes stále doufal v tu pravou bělošskou Ameriku, v níž Bůh a rodina pevně stojí na prvním místě. Nekompromisní stratég Russell Crowe, který zbožňuje házení třaskavých zpráv mezi veřejnost, herecky exceluje. Ačkoliv ho tvůrci obklopili slušnými herci, on si scény umného rozdělování americké společnosti stejně krade pro sebe. Navíc přesto, o jaké téma se jedná, jde o svižný a atraktivně uchopený projekt. „Tady v rohu jsme měli patrovou postel. Spal jsem nahoře. Strašně rád jsem si tam hrál, protože jsem na všechny koukal shora!“ ()

1995 (2019) (E01) 

Cesta vlivného mediálního konzultanta na další z vrcholů. Léta páně 1995 se totiž ujímá vedení zpravodajské televizní stanice Fox News, respektive sledujeme pozadí vzniku budoucí zpravodajské konzervativní bašty. Právě stanice se totiž stala za dob vládnutí ambiciózního egomana Rogera Ailese jakýmsi propagandistickým kanálem Republikánské strany. Ale o tom až později. Muži v jeho okolí musejí být zabijácké šelmy, dámy nejlépe vyniknou v krátkých sukních. I přesto, o jaké téma se jedná, jde o svižný a atraktivně uchopený otvírák, vnímáme postupné broušení nápadů velkého stratéga, který je zároveň silně autoritativním a vulgárním hovadem. Nekompromisní Russell Crowe herecky exceluje, radost sledovat. ()

2001 (2019) (E02) 

Sedmidílná minisérie s Russellem Crowem jako Rogerem Ailesem, republikánským stratégem a pro kolegy hluboce nepříjemným monstrem, které neústupně směřuje k vítězství a které dravě nakládá s realitou. Každý díl je o nějakém významném milníku jeho života, klíčových momentech moderních amerických dějin a o postupném budování stanice Fox News, která byla hladová po ratingu a zisku. Po sérii koordinovaných teroristických útoků se změnilo mnohé. Nejenže se terorismus stal celosvětovým tématem, ale i média musela začít pracovat „jinak“. A my tuhle smutnou událost sledujeme právě očima kanálu Fox News, který už dávno předtím rezignoval na žurnalistickou etiku. ()

2008 (2019) (E03) 

„Tady v rohu jsme měli patrovou postel. Spal jsem nahoře. Strašně rád jsem si tam hrál, protože jsem na všechny koukal shora!“ Barack Hussein Obama a dezinformace v přímém přenosu. Hřmotný republikán Ailes dál brojí proti „zkaženým“ demokratům a liberálům a stále doufá v tu pravou bělošskou Ameriku, v níž Bůh a rodina pevně stojí na prvním místě. Přitom překrucuje realitu, touží po vlivu a moci a ženy využívá pro své sexuální choutky. Blíží se listopad 2008 a s ním boj budoucího vůbec prvního afroamerického prezidenta s republikánským kandidátem Johnem McCainem. Tuhle slavnostní přísahu bude Roger těžce rozdýchávat. Charismatický a úlisný Russell Crowe herecky exceluje. ()

2009 (2019) (E04) 

„My zprávy nepřinášíme. Děláme je. Měníme svět. Ten je plný lidí, kteří nevědí, čemu mají věřit. Když jim řekneš, co si mají myslet, ztratíš je. Ale když jim řekneš, jak se mají cítit, jsou tvoji.“ Ostrostřelec Roger Ailes byl po všech stránkách predátorem. Dětství s tvrdým otcem ho zocelilo. Princip pokrytectví, dravé nakládání s realitou a špinění dočasných jistot tenhle stratég dokonale vymazlil, protože „hrany jsou pro sraby“. Jeho Fox podle mnohých dávno/od začátku není zpravodajský kanál, ale názorová organizace. Roger se odpojením od novinářských a profesionálních standardů netají, vpadla do toho i jeho nová hračka, jistý mladík Joe Lindsley, který má postavit na nohy lokální noviny. A hned vypustí mezi obyvatele malého města několik nedoložených zpráv. ()

2012 (2019) (E05) 

Kdykoliv předloží nějaké téma, budou oponovat. Démonický ostrostřelec Roger Ailes byl v minulosti poradcem několika republikánských prezidentů Richarda Nixona, Ronalda Reagana i staršího z Bushů, a nyní (listopad 2012) doufá, že Obama neobhájí svůj úřad na další čtyři roky. Bouří se ovšem jeho novinářská ovečka Joe, s prostorem před kamerou není spokojená Gretchen „ten váš zadek je magnet na ruce“ Carlson (Naomi Watts) a na dohodu bude muset přistoupit i jeden z jeho letitých nejbližších spolupracovníků Brian (Seth MacFarlane). Holt u Rogera i tady platí to, co v případě vypouštění zpráv – žádné smíření, žádné smlouvání. ()

2015 (2019) (E06) 

Absolutní touha po vlivu a zvrhlá zábava v házení třaskavých zpráv mezi veřejnost míří do finále. Murdoch a jeho synové se „zlobí“ a jsou proti upřednostňování konkrétních kandidátů v primárkách. Rovné podmínky pro všechny ale sexistický štváč Roger „pochopí“ po svém, jakmile Murdoch vystoupí z limuzíny („Ahoj Donalde!“). Holt, kdo chce pochopit přítomnost Trumpa v Bílém domě, nesmí opomenout pozici Fox News v americkém mediálním prostředí. Gretchen mezitím hledá v nahrávkách to správné sousto pro právníky. Najde. Herci jsou do jednoho skvělí, ať už mluvíme právě o Naomi Watts, která „vše spustí“, Ailesových kolezích (Seth MacFarlane, Josh Stamberg) nebo oddané manželce Sienně Miller. Přesto všechny démonický Russell Crowe suverénně válcuje. Jeho umné rozdělování americké společnosti a následné rozebírání fenoménu ne zrovna pravdivých zpráv je prostě skvělé. ()

2016 (2019) (E07) 

„Tohle je osobní věc, Rogere. Gretchen žaluje vás, nikoliv Fox News.“ – „Já jsem Fox News!“ Každý díl představoval nějaký z vrcholů kariéry Rogera Ailese a klíčových momentů moderních amerických dějin. A každým dílem se linuly střípky neohleduplného chování k podřízeným ženám, což zpravidla vyvrcholilo sexuálními útoky a obtěžováním. Ailes tak byl jedním z prvních vlivných mužů, kteří se dostali do kolotoče masivní aféry, které se až dlouho poté začalo říkat tak, jak začalo. A firma s hodnotou 60 miliard korun nehodlá riskovat. Momenty nedobrovolné rezignace, k níž ho donutili Murdoch a jeho synové, Crowe sehrál skvěle. Finále v obýváku na sedačce silné. ()

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama