Reklama

Reklama

Chladnokrevný odkaz

  • Francie Cold Blood Legacy - La mémoire du sang (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V chatě, na břehu jezera uprostřed lesů, žije nájemný vrah Henry. Jednoho dne zachrání život mladé ženě, která měla těžkou autonehodu na sněžném skútru. Několik dní se o ni v chatě stará. Netuší však, že ona tu není jen tak náhodou... Mladá žena jede lesem na sněžném skútru, má ale nehodu a padá bezvládně k zemi. Když se probere z bezvědomí, doplazí se k chatě, kde pobývá Henry, který ji odnese zraněnou k sobě do chaty a řekne, ať spí. Dívka se Henrymu představí jako Melody. Na otázku, co v lese na skútru dělala, odpoví, že chtěla přejet Skalnaté hory. Henry jí ale nevěří. Následně vidíme Malcolma, který přijíždí také do Skalnatých hor a v půjčovně skútrů se ptá majitele, jestli viděl onu dívku. A domluví se s ním, aby mu zavolal, jestli zachytí GPS signál jejího skútru. Malcolm mu za to dá úplatek. Policisté mezitím stále hledají Kesslerova vraha a advokát Brigleur je stále jedním z podezřelých. Proto prohledávají seznam jeho hovorů a zjistí číslo, které patří Malcolmovi. Kappa navštíví Kesslerovu nemocnou manželku v léčebně, protože jí chce předat hodinky po manželovi. Od ní se Kappa dozvídá, že s Kesslerem neměla syna Charlieho, ale dceru Charlie. Davis mezitím oznamuje Kappovi, že ho převeleli jinam. Kappa je povýšen a stává se šerifem. Henry žádá po Melody, aby mu sdělila důvod, proč by si ji u sebe měl nechávat, protože nemá sebemenší chuť se o ni starat. Chtěl jí pouze zachránit život. Po pár dnech se Melody pokusí Henryho zabít. Ten ji ale přechytračí a vražda se nepovede. Henry pak Melody přinutí, aby se přiznala, co tam dělá. Melody ví, kdo Henry je, čím se živí, co provedl a přijela ho zabít… (TV Nova)

(více)

Recenze (55)

petikacka 

všechny recenze uživatele

No jo no, tak je to takový velmi lehký film, kde každý kdo má tento typ filmů nakoukaný, tak hned ví, vo co go. Ovšem stejně se na to dá dívat a pro neznalé to může být zážitek. Za mě 55% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Starej dědek se zvadlou prdelí, příšernej příběh, ještě horší děj, prázdně postavy, prostě všechno špatně! A to je vše, co se o tomhle hrozném počinu dá říct. 1* z úcty za Návštěvníky.... ()

djfun odpad!

všechny recenze uživatele

Najmeme prověřenýho zabijáka Leona Victora Čističe a natočíme něco ve štájlu tak trochu "severský drámo"... Hmm, Francie-Ukrajina-Belgie, to stačí... Zamrzlé závity tvůrců až na kost a nekonečná nuda o obrovském zmrzlém hovnu, holt Severní vítr je krutý. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Thriller o starém zabijákovi žijící izolovaně v chatě na okraji jezera, u kterého se jednoho dne objeví zraněná dívka. Aby ji plně zachránil, musí se pustit do boje i za cenu svého života. Vcelku zajímavý snímek, který je po technické stránce poněkud jiný, než jak jsme zvyklí. Vypravěčský aspekt totiž více inklinuje k umění než k napínavému dramatu, což mnozí diváci budou mít hodně velký problém překousnout. Vlastně by se to dalo považovat za takový moderní filmový noir. V ději se nijak netlačí na pilu jen aby se něco dělo, ale zcela volně se odvíjí v daných skutcích ze všeho plynoucí. Příběh se dotýká známého kodexu cti zabijáků, což není v tomto případě nic neobvyklého. Málokdo si toho všimne, ale jsou tu dokonce i mnohé tématické podobnosti s klasikou devadesátých let 'Leon'. 'Dědictví studené krve' jak zní v překladu tento snímek, má o něco málo temnější a promyšlenější děj, zabývající se otázkami lítosti, odpuštění a zrady. Zajímavým prvkem je také fakt, že se celý příběh snaží být realistický, což není pro diváky očekávající drsné akce také zrovna moc uspokojivé. Ano, je to pomalý film, dokonce s kapkou nějaké té filozofie života. Neosloví každého, ale asi to tak má být. I když je příběh značně jednoduchý, neznamená to, že se u toho nemusí také zapřemýšlet. A tak je snímek určen spíše pro filmové fajnšmekry. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu som viac rozmýšľal nad tým, že prečo do tohto išiel Jean Reno, ako nad tým, že ako bol film poskladaný. (A to je zlý.) Henry (J. Reno) ako profesionálny nájomný zabijak (pre J. Rena jedna z klasických rolí), po jeho poslednej práci sa ukrýva nikde uprostred zasneženého lesa. Jedného dňa zbadá ženu (Melody, ktorú hrá Sarah Lind), ktorá utrpela zranenie a zachráni jej život. Postupom času sa dozvieme, že objavenie Melody v jeho blízkosti nie je náhoda. Postupné budovanie vzťahu medzi dvomi hlavnými postavami je na priemernej úrovni. Samotné vedenie príbehu, ako aj samotný scenár, má niekoľko nedostatkov. Možný potenciál vedľajších postáv nie je efektívne využitý. Záver ma celkom sklamal a málom som dal len jednu hviezdu. Z mojej strany slabá „dvojka“, pretože prítomnosť a odhodlanosť J. Reno odviesť svoju robotu svedomito v podstate ľahko drží film „nad snehom“. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ som to nedal celé, ikeď Renova robotická angličtina bola skvelá na porozumenie a oprašenie zabutnutých language skills.Pekná príroda a tým to hasne. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se nám Jean Reno připojil k vyhaslým akčním hvězdám minulého století a objevuje se v čím dál tím větších nízkorozpočtových akčních sračkách. Tentokrát se jedná o velký, opravdu velký průser. Po celou dobu trvání filmu se divákovi dostane pouze pohled na nic neříkající herce, stupidní děj a totální absence jakéhokoliv příběhu a atmosféry. Jestli tohle má být thriller, pak bych doporučoval filmařům buď vyhledat pomoc nebo změnit prášky. Nic, absolutně nic zde nefunguje a nedává smysl. Totální odpad a ztráta času. 0/10. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nebýt Rena, hodím tomu odpad. Pouze on se snaží z mizerného scénáře vytvořit nějakou myšlenku, akci, něco. Jinak celý film čekáte na nějaké to rozuzlení, pointu, vysvětlení....ale kde nic tu nic. Za Rena 2*, už nikdy více vidět tento počin nechci. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

A já se domnívám, že to úplně blbý není, páč se tu Reno vystavuje v poklidné roli kterážto mu s přihlédnutím k věku nemůže uškodit a tudíž je naděje, že Reno zůstane zachován i pro budoucí generace. To za a ). a za b) se domnívám, že jakkoli se může na první pocit zdát, že to moc smyslu nepobralo a děj stojí za vyližprdel, tak si dovoluji trvrdit, že ta ninja kočka má šmrnc, a i kdyby nic inýho, tak ona je důvod, proč to přetrpět. Navíc taková ta předvídatelnost tady není úplně moc předvídatelná, čímžto mě to posunulo asi do poloviny fiilmu, než jsem to prokouk, a jak jsem to prokouk a měl přijít ten moment ..už vím co a jak, tak se na to vyseru, dostavil se moment překvapení, že ona je on, a Reno není úplně bez duše a soucitu, jak se na první pohled zdálo, čímžto abych tu slátaninu už ukončil, je to : DOCELA GUT. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jistě, film není bůhvíjak originální, ani příběh neoslňuje nepředvídatelnými zvraty, ale v porovnání s jinými není (ani v odstupu měsíce od shlédnutí) tak špatný a Jean Reno pořád dokáže zahrát tvrďáka a muže uzavřeného do sebe. Na výkon z "Leona" sice nemá ale nelámal bych nad ním ještě hůl (jak jsem se koukal, natočil už mezitím pět dalších dosud nepremiérovaných filmů a dva další připravuje...) ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, nelogické, zbytečné. Máte to, pane Reno, zapotřebí, todleto? Jedna hvězda za krásnou přírodu. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý zostáva otvorený. Niet dôvodu prečo a niet vysvetlenia prečo. Pre koho to urobil a prečo to nedokončil. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje jsem tušil,že tady to půjde k ledu.Už prvně zmatečný střihy,který mají navodit pocit,že se vše dozvíme později,jsou na přesdržku.No jeden by si řekl v pohodě,ale postupem času jak film plyne,se Vám leda dělají těžký vrásky na čele,možná i na zadku.Film projel trailerem a Jean Reno a příroda na mě trochu nahodila nostalgickou notu,že by to možná mohlo být jak Purpurové řeky.No jestli ty někdo měl rád a nepochopil je,tak tenhle film nepochopíte jednáním už vůbec a ještě je hroznej.Režisér a zároveň patlal scénarista Frédéric nakopal diváky do prdele a vysolil vskutku bestiální kriminální zločin pro diváky,kteří musí přetrpět tak hrozný námět a nakonec zpracování,že bohužel ani hudba s kamerou nemůžou zachránit vodopád blbostí,kdy policie pátrá a hle,to je ono.Pak tam nájemný vrah udělá čtyři absolutní krávoviny a spatlaný gulášek po vzoru Jirky Babici je dokonán.25% ()

Robert Wankes 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Možná proto, že tenhle film je jiný, spoléhá víc na atmosféru a neřeší úplně do detailů logiku příběhu (kde jsou pořádné díry). Ale víte co? Ono to vůbec nevadí, Jean Reno je úžasný jako vždy. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Takže zprvu dokonalý zabiják, který nejde vystopovat, tak ho záhadným způsobem najde mladá holka kdo ví jak, skoro se nechá zabít jen aby se k němu dostala. Později ji vyléčí a ona se ho rozhodne zabít, což on vytuší a vycounteruje ji. Pak mu hrábne a rozhodne se umřít aby ona mohla být šťastná a během toho najdou jeho úkryt všichni policajti světa. Konec useklý a špatný, průběh filmu spíš nudný. Z toho se dalo vymáčknout alespoň 65%, ale scénárista asi neměl moc fantazie. 65% ()

Reklama

Reklama