Reklama

Reklama

Chladnokrevný odkaz

  • Francie Cold Blood Legacy - La mémoire du sang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V chatě, na břehu jezera uprostřed lesů, žije nájemný vrah Henry. Jednoho dne zachrání život mladé ženě, která měla těžkou autonehodu na sněžném skútru. Několik dní se o ni v chatě stará. Netuší však, že ona tu není jen tak náhodou... Mladá žena jede lesem na sněžném skútru, má ale nehodu a padá bezvládně k zemi. Když se probere z bezvědomí, doplazí se k chatě, kde pobývá Henry, který ji odnese zraněnou k sobě do chaty a řekne, ať spí. Dívka se Henrymu představí jako Melody. Na otázku, co v lese na skútru dělala, odpoví, že chtěla přejet Skalnaté hory. Henry jí ale nevěří. Následně vidíme Malcolma, který přijíždí také do Skalnatých hor a v půjčovně skútrů se ptá majitele, jestli viděl onu dívku. A domluví se s ním, aby mu zavolal, jestli zachytí GPS signál jejího skútru. Malcolm mu za to dá úplatek. Policisté mezitím stále hledají Kesslerova vraha a advokát Brigleur je stále jedním z podezřelých. Proto prohledávají seznam jeho hovorů a zjistí číslo, které patří Malcolmovi. Kappa navštíví Kesslerovu nemocnou manželku v léčebně, protože jí chce předat hodinky po manželovi. Od ní se Kappa dozvídá, že s Kesslerem neměla syna Charlieho, ale dceru Charlie. Davis mezitím oznamuje Kappovi, že ho převeleli jinam. Kappa je povýšen a stává se šerifem. Henry žádá po Melody, aby mu sdělila důvod, proč by si ji u sebe měl nechávat, protože nemá sebemenší chuť se o ni starat. Chtěl jí pouze zachránit život. Po pár dnech se Melody pokusí Henryho zabít. Ten ji ale přechytračí a vražda se nepovede. Henry pak Melody přinutí, aby se přiznala, co tam dělá. Melody ví, kdo Henry je, čím se živí, co provedl a přijela ho zabít… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (55)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Thriller o starém zabijákovi žijící izolovaně v chatě na okraji jezera, u kterého se jednoho dne objeví zraněná dívka. Aby ji plně zachránil, musí se pustit do boje i za cenu svého života. Vcelku zajímavý snímek, který je po technické stránce poněkud jiný, než jak jsme zvyklí. Vypravěčský aspekt totiž více inklinuje k umění než k napínavému dramatu, což mnozí diváci budou mít hodně velký problém překousnout. Vlastně by se to dalo považovat za takový moderní filmový noir. V ději se nijak netlačí na pilu jen aby se něco dělo, ale zcela volně se odvíjí v daných skutcích ze všeho plynoucí. Příběh se dotýká známého kodexu cti zabijáků, což není v tomto případě nic neobvyklého. Málokdo si toho všimne, ale jsou tu dokonce i mnohé tématické podobnosti s klasikou devadesátých let 'Leon'. 'Dědictví studené krve' jak zní v překladu tento snímek, má o něco málo temnější a promyšlenější děj, zabývající se otázkami lítosti, odpuštění a zrady. Zajímavým prvkem je také fakt, že se celý příběh snaží být realistický, což není pro diváky očekávající drsné akce také zrovna moc uspokojivé. Ano, je to pomalý film, dokonce s kapkou nějaké té filozofie života. Neosloví každého, ale asi to tak má být. I když je příběh značně jednoduchý, neznamená to, že se u toho nemusí také zapřemýšlet. A tak je snímek určen spíše pro filmové fajnšmekry. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Po chvíli som začal preskakovať všetky miesta mimo tých so Sarah a Renom, tie ma z akéhosi dôvodu (Reno - nostalgia, Sarah - eye candy plus akési divné srandovné herectvo-neherectvo) bavili na úrovni 3** :). Mimo to to bolo zväčša za 1-2**, bullshit. Záver, od výstrelu toho černocha na chatu, bol odpadový smiešny a trápny. ()

Reklama

Jimmy73 

všechny recenze uživatele

Při pobytu v chatě jí Reno nechá na stole karafu s vodou, ona ji převrhne a pije na zemi z ubrusu. V několika dalších scénách kdy ji Reno vypráví, kdo ji chce zabít karafa s vodou na stole opět stojí, ale při další scéně, kdy Reno vejde do chaty, tak karafa zase leží převrhlá na stole, stejně jako v závěru filmu, kdy ona vejde sama do chaty pro deku. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Takže zprvu dokonalý zabiják, který nejde vystopovat, tak ho záhadným způsobem najde mladá holka kdo ví jak, skoro se nechá zabít jen aby se k němu dostala. Později ji vyléčí a ona se ho rozhodne zabít, což on vytuší a vycounteruje ji. Pak mu hrábne a rozhodne se umřít aby ona mohla být šťastná a během toho najdou jeho úkryt všichni policajti světa. Konec useklý a špatný, průběh filmu spíš nudný. Z toho se dalo vymáčknout alespoň 65%, ale scénárista asi neměl moc fantazie. 65% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zestárlý Léon, t. č. po profesionálně odvedené prácičce vegetující na samotě v zasněžené divočině, se ujímá mladé ženy, která v blízkosti jeho srubu (SPOILER: fingovaně smrtelně!) havarovala se sněžným skútrem. Nějak mi konání a záměry těch pár postav brzy přestaly dávat elementární smysl; motiv osobní pomsty sice beru, jenže "tajnosnubný" scénář ani neodhalil, kdo a proč si koho na koho najal… Ve výsledku tedy dost o ničem, ale úplně jsem se nenudil a ty hvězdičky si obhájím za kameru a přírodu. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama