Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čekatel Zeman nastupuje na místní oddělení SNB v Kateřinské Hoře. V městečku je připravován odsun místních Němců a do transportu jsou zahrnuty i němečtí pacienti z místního ústavu. Chovanci jsou ale tajně usmrceni a místo nich se na odjezd chystají příslušníci SS, snažící se tak uprchnout spravedlnosti... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Interiéry a exteriéry sanatoria byly točeny na zámku Líšno na Benešovsku. Zámek prošel rekonstrukcí, je v soukromých rukách a nepřístupný, ale k pronajmutí na akce. (sator)
  • Ludvík Velenský (Stanislav Fišer) jezdí ve voze Wehrmachtu Volkswagen Kübelwagen – VW 82.  Jedná se o vojenský osobní automobil vyráběný v letech 1940–1945. (sator)
  • Natáčeno mj. v krušnohorské obci Výsluní na Chomutovsku, cca 750 m n. m. (Frontie)

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál)

  • Vydra (František Hanus) má pištoľ CZ 27. Nacisti a ich kolaboranti používajú pištole Luger P08, Walther P38 a Walther PPK. Nacistickí pacienti majú samopaly MP38, československí vojaci zase PPSh-41. (ČSFD)
  • Zdeněk Srstka (príslušník SS) pri scéne, kde horel autobus s vojakmi SS, vybiehal z neho ako posledný s omeškaním a sám skoro uhorel, takže záber sa musel celý pretočiť znovu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama