Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kateřinské Hoře Zeman narazí na šmelinu s nedostatkovým lékem inzulínem. Její nitky vedou do zdejší soukromé ordinace ke zdravotní sestře (Alena Vránová) a na ministerstvo zdravotnictví. Při vyšetřování Zeman spolupracuje se saniťákem Hradcem (Rudolf Jelínek), kterého láká k SNB... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš co dneska platí cukráři na černým trhu za jednu ampuli? 500 korun." Tak rok 1947 evidentně nebyl pro peněženky cukrovkářů příliš příznivý. Takže hurá po stopě zmizelého inzulínu, ať to tomu zdravotnickému personálu, recepčním a pracovníkům ministerstva neprojde. Mě to tedy vždycky bavilo, což tentokrát zajistili zejména směšně joggující Zeman a obšourník Hradec. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boľševik ešte úplne nezvíťazil. A tak sa Honzík Zeman uprostred oklieštenej povojnovej česko-slovenskej demokracie bojuje nie v Prahe, ale v jakejsi Prdelovej Lhotě s miestnymi neduhmi. Hoci služba v kraji dávno spiacich líšok nie je žiadnou slávou, hrdina sa venuje kalokagatii.  Závity v mozgu, rozkmitané sústredeným vyšetrovaním zločinov v službe, uvážlivo kombinuje s behom pomedzi okolité lesy. Raz pri joggingu naďabí Zeman na otvorenú opustenú sanitku. I hneď zašípi kriminálne pozadie! Zbehne k otvorenému vozidlu a nájde v ňom šoféra sanitky uprostred hier lásky šálivej. Ale inštinkt bol vo všeobecnosti fajný. Tá sanitka tam ešte úlohu zohrá! Pôjde o kšefty s nedostatkovým inzulínom. Byť cukrovkárom po vojne: nič moc. Samozrejme, že zločinný kšeft obstaráva funkcionár jednej z nekomunistických strán cez kontakty na ministerstve zdravotníctva. Skvelá je herecká etuda Martina Růžka v úlohe rezignovaného lekára-alkoholika, v ktorom sa ale rozkmitajú akési staré vety o nepísaných pravidlách, ktoré by mal dodržiavať aj ochlasta. A fajná je aj Liškova sprievodná hudba. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tretej časti kriminálneho televízneho seriálu "Tridsať prípadov majora Zemana" ide o prípad krádeže a kšeftovania s inzulínom. Píše sa rok 1947. V povojnovom Československu vyčíňajú rôzne zločinecké a podvratné skupiny. Jednu takúto organizovanú bandu, ktorá sa špecializuje na inzulín, sa pokúsi súdruh Zeman rozložiť. Samozrejme, že sa to tomuto chrabrému socialistickému Jamesovi Bondovi podarí. Táto epizóda nesie názov "Lúpež sladkého i". ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatracená zlodějina dva roky po válce a kam jsme to dotáhli? Tentokrát trochu slabší díl zaviněný ne až tak zajímavým případem, ale zase poprvé nastupuje na scénu můj oblíbenec sympaťák Jirka Hradec. K nadprůměrnému hodnocení určitě dopomůže opět perfektní atmosférická Liškova hudba a celkem solidně natočená nehoda sanitky. Martin Růžek je tu taky naprosto přesný. Jenom souhlasím s názorem, že Zeman tu moc sympatický není a se svým smyslem pro pořádek to trochu přehání, ale budiž. Dá se to vidět.60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice solidni kriminálka z doby, kdy se obchodu s nemocí říkalo šmelina, nikoliv podnikání v oboru farmacie. K hlavní dějové lince se přidává díky Růžkovi skvěle propracovaný životní příběh doktora Knapa. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Táto epizoda bola celkom vtipná. Hlavne tá časť, ked' tvorci dali behať Brabca do najstrmšieho kopca a ešte s cigou v hube! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl byl vskutku svou náplní zatím nejslabším kouskem tohoto seriálu. Nějak závratně jsem se u sledování nebavil a až na pár záchvěvů zajímavé atmosféry, to postrádalo potřebnou „šťávu“. Zaujala snad jen mladičká Jana Paulová, což bylo sakra málo. Krádeže léků a inzulínu není nic nového ani dnes, tehdy byla ale vážně zlá doba a věřím, že to muselo vážně dost vynášet. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde o krádeže inzulinu, za kterou podle indicií stojí příslušníci Lidové strany. Třídní nepřítel je tedy jasný. Dál tu máme Vladimíra Kršku v první z jeho četných rolí v seriálu, Martina Růžka jako nerudného lékaře a především Jirku Hradce v podání Rudolfa Jelínka, zde ještě saniťáka, který se stane jednou z hlavních figur a asi jedinou sympatickou postavou mezi vyšetřovateli. Sám Zeman mi ovšem svou komisností leze neskutečně na nervy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je o černém trhu s nedostatkovým inzulinem. Seznámíme se s řidičem sanitky Hradcem, s místním doktorem a zdravotní sestrou. Nitky vedou až do Prahy, na ministerstvo zdravotnictví a do místního hotelu. S inzulinem se obchoduje za 500 Kč za jednu dávku, což je velmi dobrý obchod. Inzulin se do země dováží až z Anglie jako podpora válkou zničených zemí Evropy. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde opět zajímavá atmosféra tvořená kamerou, scenériemi i hudbou. Na druhou stranu bez vraždy to přeci jen vyšumí do průměru. Martin Růžek jako sarkastický Mudr ideál, Krškův cukrovkář jakbysmet. 60% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná epizoda seriálu, jejímž největším kladem je uvedení důležité postavy Jiřího Hradce do děje. Zatímco padouši v prvním díle patřili k národním socialistům, minimálně jeden ze záporáků této epizody (role Kloudy zahraná Josefem Langmilerem) je členem lidové strany. Důkaz toho, že propagandistické zacílení má téměř každý díl Zemana. Záporného člena KSČ si v seriálu vůbec nevybavuji. ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z méně zajímavých dílů. Poválečné Československo trpí nedostatkem téměř všeho a to včetně léků. To je však příležitost pro pochybné existence které se neštítí obchodovat s lidským zdravím. Po havárii sanitního vozu který kočíruje sukničkář Jirka Hradec vyjde najevo , že se ztratila zásoba inzulínu.Když se začne pohřešovat i místní cukrovkář ,Zeman pojme podezdření, že se nejedná pouze o shodu okolností.Zápletka i zpracování se tady zdají docela odfláknuté, určitě se dalo vyždímat víc. ()

Reklama

Reklama