Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze zpronevěry jízdenek a rychlíkových příplatků je obviněna pokladní (Gabriela Vránová) jednoho pražského vlakového nádraží. Do případu se vkládá Zemanova manželka, která učí její dceru (Miriam Chytilová), a přiměje svého muže zpronevěru vyšetřit. Díky tomu vyjde najevo, že pachatelem je bývalý manžel paní pokladní (Jiří Klem)... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další hospodářská nuda, kde bohužel hodně prostoru získává Zemanova žena, jejíž představitelka je otřesná herečka, pak Gabriela Vránová, která celý film jen kouká jak vyoraná myš. Vladimír Krška se tu po cukrovkáři ze třetího a tiskaři ze sedmého dílu objevuje potřetí, tentokrát coby policista. Rovněž Stanislavu Fišerovi asi druhý díl nestačil a tak teď dělá na nádraží v pokladně. Padouchem je fotbalista, který kope do míče za peníze pracujícího lidu. Kromě sexy Evy Hudečkové, kterou jsem doteď znal vlastně jen po hlase z dabingu, a zábavné roli Zdeňka Dítě, který to aspoň trochu ve své krátké scénce zachraňuje, už ani nevím, co dodat. Nebavilo mě to sledovat, nebaví mě o tom psát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já myslím, že se nám ta slavná Vondrova prohazovačka z křídla na centr začíná zajímavě rozvíjet." Škoda, že toho fotbalu nebylo víc a spíš se o něm jen povídalo. Ale kdo by se zajímal o fotbal, když jsou ve hře zpronevěřené rychlíkové příplatky. Mne tedy tato hospodářská zlodějina nijak zvlášť nebavila a zejména paní učitelka Zemanová mi byla hrozně nepříjemná, ale viděl jsem i klady. Ten první byl v kráse paní Maxové, dříve Hroudové, předtím Svačinové a původně snad Junkové, druhý představoval vychytralý staršina Malina a jednoznačným vítězem sympaťáka tohoto dílu byl architekt Máca, jehož porovnávací popis prodavaček v podobě gotických linií a kredenciózního typu pozdního baroka byl prostě vynikající. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ján Zeman je dotlačený svojou manželkou Lídou, aby sa začal venovať prípadu sprenevery pracovníčky českých železníc. Eva Vondrová je žena slávneho futbalového reprezentanta. Je obžalovaná, že sa obohatila o 18.525,- Kčs. Lída je presvedčená o jej nevine. Poprosí svojho manžela nadporučíka Zemana, aby tento prípad objasnil. Trinásty diel socialistického kriminálneho seriálu "30 prípadov majora Zemana" nesie názov "Romanca o nenápadnej pani". Je to príbeh z roku 1956. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

18 tisíc taková lapálie no to já už dávno nedělám. I tento díl je sice inspirovaný skutečným případem, ale po všech těch vraždách sabotážích a honění diverzantů je tohle pátrání po tom kdo rozkradl jízdenky a rychlíkové příplatky a navlekl to celé na krk jedné hodné nenápadné paní trochu nuda a Zemanova afektovaná manželka to nevytrhne. Jeden z těch slabších dílů a tady už to na tři hvězdy nebude.45% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejen na československé poměry nezvyklý počin, kriminalistické eso řeší přiípad hodný průměrného okresního vyšetřovatele, navíc vlastně primárně nepátrá po viníkovi defraudace 18 tisíc, ale snaží se z této zpronevěry očistit jednu nenápadnou paní. Gabriela Vránová na tuto roli zřejmě poměrně dlouho nacvičovala strnulÿ a unylý pohled koukáním do toaletní mísy. Jelikož se výraz osvědčil, využila jej i v další své seriálové roli, když představovala učitelku, kterou zmohli její žáci. Nepovedené etudy Vránové jsou však skvěle kompenzovány neskutečným výtryskem afektu Evy Hudečkové. Obávám se, že nemusela svoji scénu v garsoniéře příliš hrát, ale pak musím minimálně ocenit její obsazení. Nikdo jiný by afektovanou čůzu tak svěle neztvárnil. K roztomilým prvkům lze přičíst i fakt, že Zeman po skoku pod vlak skončil s náplastí na líci. Faktem však zůstává, že i přes tyto dílčí nedostatky se jedná o solidní psychologické drama s kriminální zápletkou. Všem vedlejším postavičkám dominuje svérázný pan architekt a jeho popis pokladníků. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to já byl oproti některým rozhodně víc spokojený u tohoto případu, než u těch dvou předešlých. Konečně se zas něco vyšetřovalo (jasně bylo to o ukradených jízdenkách) a ne o špionáži, nicméně jsem se u toho nenudil. Navíc jak Gabriela Vránová, tak i Eva Trejtnarová-Hudečková byly celkem pohledné děvčata a dobré herečky. Více prostoru dostal nejen Zeman ale i jeho žena – což bylo taky dobře. Takže tento díl hodnotím jako slušný průměr. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze zpronevěry na nádraží je obviněna Eva Vondrová. V pokladně chybí 18 000. Nešťastná pokladní je přeřazena na úklidovou práci a před všemi se moc stydí. Zemanova manželka přemluví svého muže, aby se případu ujal, protože ve třídě učí Vondrovic dceru. Zeman zprvu nechce, pak se ale případu ujme. Zvláštní roli zde hraje Vondrové manžel, kdysi slavný fotbalista. Zemanova manželka zjistí, že Vondra chodí s jednou z pokladních, Drahuší Maxovou. Nastěhují se spolu do vypůjčeného bytu a malou Evičku unesou. ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lída Zemanová není žádná paní Colombová. A když si dupne a vezme na pomoc mámu Zemanovou, musí se kriminalistické eso zabývat i prkotinou. Asi nejčlověčenštější díl. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl jsem si postupem času celkem oblíbil. Jedná se o druhou a poslední epizodu, v níž dostane větší prostor Zemanova první manželka Lída. Na rozdíl od Třetích houslí má tento díl smysl i jakýsi náboj. Vyšetřování zpronevěry na nádraží je odlehčením mezi dvěma perfektními díly o Bláhovi. Výborné výkony Vránové, Hudečkové, Klema i Fišera. Při včerejším sledování mě též napadlo, že je zde Zeman nejlidštější v rámci celého seriálu. Scéna, kdy zachraňuje v kolejišti paní Vondrovou je vynikající (natočena navíc bez kaskadérů). Z druhé řady se mi méně líbí epizody Křížová cesta, Dáma s erbem, Prokleté dědictví a Třetí housle. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1956. Tak předně paní učitelka Zemanová má snad tu největší rádiovku na světě. A o čem to je tentokrát? Je to spíš pro hospodářskou kriminálku, žádný mord, ale ukradené jízdenky. Manžel fotbalista si našel náročnou milenku a ta ho chtěla pěkně ždímat, ale ono moc není z čeho, když nehraje. Tak pak je tu ještě manželka, tak proč jí to nezavařit v práci? Tohle je zrovna dost slabý díl, který jsem doteď viděl snad jen jednou tak někdy v osmdesátkách a pak až teď. ()

Reklama

Reklama