Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemocný Bláha chce pryč z republiky a sejde se kvůli tomu s britským obchodním zástupcem a rezidentem západní tajné služby Hacklem (Jiří Holý). Ten mu slíbí zajistit odjezd a prozatímní azyl v jedné chatě. Nemocný Bláha úkryt opouští a vyčerpaný se hroutí do příkopu u silnice, kde jej najde starší žena (Jana Dítětová) a odveze k sobě domů. Bláha se zotaví, využije situace, kdy žena opustí domov, uteče a před nelegálním útěkem z republiky vyhledá Zemana, aby se mu pomstil. Do jeho výstřelu však vstoupí Zemana žena, čímž svému muži zachrání život a sama těžce raněna později umírá. Zeman Bláhu po nedlouhém pronásledování zastřelí. Hackl opouští Československo a netuší, že jeho milenku (Regina Rázlová), jedoucí s ním, získal Kalina ke spolupráci s Bezpečností... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Doba střelců skončila." Ještě neskončila, protože kapitána Zemana čeká legendární pistolnický souboj s agentem Bláhou. Ale předtím se musí Bláha vyléčit, zacestovat si a taky zasexovat, což mě trošku nudilo, ale nadržený módní znalec Jirka Hradec mě pobavil a zmínka o Mzdě strachu zase potěšila. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda z druhej série československého kriminálneho televízneho seriálu "Tridsať prípadov majora Zemana" nesie názov "Koniec veľkej šance". Je to koniec imeprialistického tajného agenta Pavla Bláhu v Čechách. Je zneškodnený. Major Jan Zeman s ním urobí krátky proces, zastrelí ho ako psa. Viac už nebude pobehovať po ČSSR a rozvracať nám náš socialistický systém. Definitívne skončil. Škoda, že tento podlý, zákerný, podvratný živel stihne ešte pred tým zabiť Zemanovu ženu. Lída Zemanová sa chrabro vrhne do dráhy strely, ktorú Bláha vystrelil na jej hrdinského a milovaného manžela. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišel jsem ti jenom říct, že jsem nezapomněl na osmačtyřicátej, tak si mě teď naposledy prohlídni, aby jsi věděl jak vypadá střelec! Mě se náhodou nekompromisní likvidace Pavla Bláhy docela líbila. Někdo tu podotknul, že takhle neumírá výrazná postava no je otázkou o jak významnou postavu se v tomto případě jedná když vlastně po svém návratu do Československa nedosáhnul ničeho a pak se diví, že ho po jeho (ne)proměně Zeman hned poznal, ale čert to vem. Tenhle díl je hodně osobní a i když patřím mezi ty kteří Honzovu první manželku moc nemuseli tak takovéhle razantní ukončení této postavy jsem tedy nečekal.75% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě neexistujícího případu majora Zemana, nebo přesněji jen dokončení neustálého objevování se a mizení Bláhy, zde máme perfektní studii osamělosti stárnoucí ženy. Vztah Zeman x Bláha se konečně propracoval do finále. A skončil dle očekávání ztrátami na obou stranách. Zlí jazykové tvrdí, že po prvním výstřelu se Brzobohatý chytí za hýždě, to by musel mít zadnici sahající téměř ke kolenům, což určitě tenhle velice sexy chlap neměl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutný díl jen co je pravda – ovšem jen v tom, že to odsere pohledná Zemanova žena. Jinak jsem se i já musel pousmát nad tím, Jak do této doby téměř „neškodný“ Bláha cestoval napříč republikou, aniž by pořádně cokoliv udělal (spíš se vždycky něco podělalo), pořád s tím samým ksichtem (ačkoliv údajně prodělal plastickou operaci) a přitom ho slavná kriminálka nemůže neustále dopadnout, nebo spíš nechce páč chce chytit většinu jeho kumpánů a tajných agentů. Přitom si ještě stihne švihnout s ženskou dávno za zenitem. Regina Rázlová nevypadala nejhůř a jen díky ní a zhasnutí života postavy, jenž v několika dílech ztvárnila Renáta Doleželová, dám ty tři průměrné hvězdy. Jinak byl tento díl s kvalitou i náplní dost na štíru… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bláhovská pentalogie se završuje, tentokrát asi nejnudněji. Brzobohatý se spojuje se západním agentem Hacklem, kterého hraje znovu Jiří Holý, oba s bílou parukou vypadají neskutečně směšně. Holý ovšem chodí s modelkou Rázlovou, za kterou začne pálit Jirka Hradec. Brzobohatého, který je nemocný, zachrání nějaká babka, která se do něj zamiluje. Dočkáme se dokonce gerontofilní milostné scény, fujtajbl. Zeman je celou dobu tak nějak mimo dění, ovšem Brzobohatý před odjezdem z republiky chystá rozloučení. Slavná scéna střetnutí je skutečně velkolepá. Brabec Brzobohatého na první pohled pozná, Brzobohatý se diví: "Takže ta plastika nebyla k ničemu?". Následně Bláha střílí, ovšem před hlaveň skočí Zemanova žena, čímž se jí naštěstí zbavujeme. Zeman následně prchajícího Bláhu střelí do prdele (resp. Brzobohatý se po zásahu chytí za zadek a zařve "Jau!") a pak ho v naprosto antiklimatické honičce dodělá na schodech. Nuda. Takhle neumírá výrazná postava. Mimochodem, Bláha působil v ČSR pět let a za celou dobu ho nikdo nenašel, ani on sám vlastně nic neudělal. Divný. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéně je znovu agent Bláha, tentokrát rozhodnutý znovu opustit republiku. Onemocní však chřipkou a agent cizí mocnosti Hackl ho ubytuje v ukryté chatě. Nechá ho tam však moc dlouho, nemocný Bláha uteče a na silnici mu zastaví starší žena Jiřina. Odveze ho do svého bytu, kde se ho snaží vykurýrovat. Bláha se zotaví a od zamilované ženy uprchne. Chce se znovu spojit s Haklem a emigrovat, předtím se ale ještě chce pomstít kapitánu Zemanovi. Sleduje ho v parku, kde je se svou ženou. Při střelbě na Zemana mu do rány vstoupí jeho žena a je zasažena dvěma ranami. Lékařů se nepodaří Lídu zachránit. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vy jste odborník? Ano dá se to tak říct... Milenka (Jana Dítětová) Bláhy (Radoslav Brzobohatý) jde koupit lístky do kina na film Mzda strachu. Je zajímavé, že Brzobohatý ve snímku daboval jednu z hlavních rolí, Yvese Montanda (Mario). ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Doba střelců dávno skončila" Nebo ne? Každopádně mi uniká, proč měl Bláha takovou pifku zrovna na Zemana, pravda, v tom osmačtyřicátém si sice zrovna nepadli do oka, ale že by to bylo na nějaké nepřátelství na život a na smrt, to teda né. Taky se nabízí otázka, co měl Bláha po návratu do ČSR vlastně dělat, zřejmě jen zlobit policajty tím, že se jim furt bude někde schovávat. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Doba střelců dávno minula. Maďarsko a Polsko sklamalo. Musíme se jim teď dostávat pod kůži jinak. Ideologickým útokem. Naleptávat jejich systém zevnitř. Tvářit se loajálně. Nestrašit." ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pavel Bláha má pech. Nejen, že místo pořádné bondgirl vyfasuje maminu v šatovce, ale ve finále ho ješte Honza Zeman sejme. Zato Hanka Bízová, to je jiná liga, ale nakonec má smůlu i Jirka Hradec. Důstojné zakončení jedné špionážní linie a zároveň načnutí další. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřátelé komunistů zlikvidovali policistovi a komunistovi Zemanovi nejen otce, ale i první manželku. Vrahem Lídy Zemanové nemohl být nikdo jiný než Pavel Bláha, který byl v Československu nelegálně dlouhých pět let, aniž by dosáhl nějakého úspěchu. Tvůrci cílili na city diváků, kterým měl Bláha připadnout jako nanejvýše odporný a zákeřný jedinec. Podle toho, co jsem četl, se jim to moc nepovedlo. Nedivím se, na mě Bláha v seriálu také nepůsobí příliš negativně. Nikdy jsem nečetl, že by nějaký agent chodec zastřelil manželku příslušníka SNB, navíc na podzim 1957, kdy již byla doba střelců (spíše agentů-chodců) skutečně již minulostí. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1957. A zase ten Bláha, ale tentokrát už naposledy, na konci dílu udělá z Honzy Zemana vdovce. Obchodní zástupce v textilu a agent Hakl tu jezdí v tehdy novinkovém parádním Citroenu DS. A miniroličku tu má i mladý rejža Jiří Adamec jako řidič kamionu, který tu na konci odveze Hakla do Německa a s ním i budoucí agentku Hanku Bízovou. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě klasická komunistická slátanina. Jenže mě fascinuje, jak odfláknutá. Herecké výkony jsou vesměs v lepším případě průměrné, ale dostalo mě, jak se soudruzi neobtěžovali ani s tím, aby to vypadalo alespoň trochu dobově. Nechám stranou oblečení, to všechno nějak tak patřilo do sedmdesátek, ale v tomhle dílu mě praštily do očí dvě věci. Silnice v tehdejší době neměly ani středové čáry, natož krajní a těžko mohl Holý jezdit v roce 1957 s Citroenem DS z roku 11962 a výše. Podobné to bylo i s tou Volhou, která ho sleduje, ta se rovněž začala vyrábět o pět let později. "Narodila" se v GAZu rok předtím, ale první modely vypadaly jinak a je otázka, kdy se začala dovážet i k nám. Jediné auto, které v roce 1957 bylo na světě byla Škoda 440, jinými slovy spartak. Ale tak daleko soudruzi přece nezacházeli. Vždyť to nebylo ani potřeba, většina lidí to ve své době s nadšením sledovala (menšina) a nebo s úsměškem (většina) nevěděla mnohem důležitější věci...stačí si těchto věcí všimnout v dobových filmech. ()

MrKrahujec odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor! Jedna z mála epizod, na které je možno najít něco skutečně zajímavého. A sice to, jak si z toho všeho Radoslav Brzobohatý začíná už zcela nepokrytě a nemilosrdně dělat srandu. Teď plně chápu, proč byl z tohoto projektu právě v tomhle díle odstraněn, ačkoliv byl původně plánován jako Zemanův protihráč až do konce. Když mu stačilo pouze se ostříhat na ježka a odbarvit se, aby ho vůbec nikdo nepoznal... A to ještě to jediné skutečné odhalení svou bývalou milenkou Čadkovou zahrál v podstatě přesně ve stylu němých grotesek. Všimli jste si například, že když v závěru prchá, Zemanem zprvu jen postřelen, tak se ze všeho nejdřív chytne za zadek? Za to vše mi nezbývá, než mu dodatečně vyjádřit obdiv... ()

pold

všechny recenze uživatele

Tento díl obohatil dějiny kinematografie nevídaným způsobem, neboť ve scéně Brzobohatý-Dítětová názorně ukázal, jak by vypadalo 50 odstínu šedi v realitě - kdyby šlo o realitu fanynek těch 50 odstínů. ()

Reklama

Reklama