Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne je vlakem sražena starší žena (Miriam Kantorková), u níž se najdou bankovky z poštovní loupeže, která se stala před několika lety. Vyšetřování zavede Zemana na šachtu, kde se po letech setkává s Blankou Mutlovou. Při pronásledování jednoho z pachatelů v chodbách hlubinného dolu je Zeman po výbuchu plynu a následném závalu těžce zraněn... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten mládenec má, mírně řečeno, spodní hranici IQ. Takoví jsou nejhorší. Jejich primitivismus je bez zábran. Může vést až k rafinovanosti." Musím uznat, že výslech dementa Drábka byl naprosto vynikající a výběr kriminálníků Ledvinky, Rusňáka a Gargely snad ani nemohl být lepší. Ovšem inkognito dvou detektivů v provozu továrny balancovalo na hranici debility. Nicméně kpt. Zeman ze Švermových závodů a por. Stejskal z První brněnské strojírny se tím prošaškovali bez ztráty hodnosti. Také mne zaujalo Zemanovo cudné dvoření Blance, zakončené odvážnou erotickou scénou - pusou na čelo. A abych nezapomněl, tak tím nejhorším byla tentokrát hudba, protože ta "symfonie" v kališti mi prostě trhala uši. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po siedmych rokoch sa kapitán Ján Zeman stretáva pri vyšetrovaní prípadu so svojou prvou láskou Blankou Motlovou. Tá sa po dramatických udalostiach v Plánici a tragickej smrti svojho manžela vrátila ku dievčenskému priezvisku Svobodová. Pracuje ako správkyňa ubytovne v Kladne. Zeman tam prišiel objasniť pokus o sebevraždu promiskuitnej Ruženy Formanovej, u ktorej sa našli bankovky pochádzajúce z lúpežného prepadnutia. Prípad samozrejme úspešne vyrieši, prežije zával v bani a začne aktívne randiť so súdružkou Svobodovou. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli sis přišel vypůjčit holící strojek kterej pravidelně zapomínáš doma, tak pojedeš po těhlech schodech dolů jako namydlenej blesk! Souhlasím, že se jedná o druhý nejlepší díl v rámci druhé řady. Politika nikde a Zeman musí vyřešit zajímavý a čistě kriminalistický případ. Atmosféra dolů a kališť zajímavá. Vedlejší postavy opět kvalitně obsazené plus závěrečné napínavé finále a Zemanova mini romance. Hvězdu dolů jen za tu tentokrát poněkud šílenou experimentální elektronickou hudbu a to jinak Lišku můžu.90% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen si tak říkám, že je škoda, že u nás nevzniknul nějaký katastrofický film, aby k němu velký hudební mág Liška mohl udělat muziku. Temná zákoutí na i pod povrchem dolu na Kladně zní industriální hudbou tak enervující, že by při nich mohli před divákem defilovat po rozkvetlé louce koloušci a stejně by to bylo napínavé. Opět se jedná o poctivou kriminálku bez příchuti ideologie, ale náhražkou s nádechem akčnosti. K tomu se objevuje i romatická linie příběhu, takže na své si přijdou i něžnější povahy. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžce vydařených 70%, především za hudbu a scény v dolech, na které si pamatuji ještě z prvního porevolučního uvedení. "A very special episode", jedná z těch delších. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honzík sice ještě pořád truchlí nad ztrátou milované ženy, ale přece jenom by ještě někdy rád „smočil“ a tak mu náhoda v podobě objevení ukradených peněz a jejich znovuobjevení přihraje do cesty služební cestu do Kladna a náruč rovněž smutnící soudružky Blanky. Ne, nebudu to nějak zlehčovat, jak Brabec, tak Jaroslava Obermaierová jsou mi v tomto seriálu sympatičtí a tak se světu div se objevil na scéně další jakžtakž slušný průměrný díl, který ani moc nenudil. Zásluhu na tom ale měly hlavně vedlejší postavy a to jak samotné trio bývalých spoluvězňů, tak i ten blbeček co si chtěl koupit motorku… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý zásah do černého! Překvapivě. Snad až na větu o hornících, na které je spoleh, což samo o sobě nemusí nic znamenat, jsem ani tady nenašel žádnou ideologii. Zeman a Stejskal pátrají po lupičích nové řady peněz (inspirace Fikerovou Sérií C-L?) na šachtě i v Poldovce na Kladně. Znovu se tu objevuje Jaroslava Obermaierová v roli Blanky - oba jsou na sebe se Zemanem zjevně dost nadržení, takže je jasné, že se schyluje k další svatbě. Romanticko-komediální linka ale nijak neruší, gauneři v podání Otto Lackoviče a především Bořivoje Navrátila jsou výborní, do toho si Jaroslav Moučka střihne dalšího troubu z lidu a nezapomínal bych ani na výslech debilního Drábka v podání Petra Svojtky. Tenhle díl se mi vlastně dost líbil a hyzdí ho snad jenom experimentální syntetická hudba, která ještě se dá snést při scénách v továrně, ale při romantických scénách fakt vůbec nesedí. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát nás děj zavede do Kladna a jeho dolů, odkud se objevily peníze z dávné vloupačky. Kapitán Zeman se tam vydává vyšetřovat a na místní hornické ubytovně objeví její vedoucí, starou známou Blanku Mutlovou. Vrátila se ke svému dívčímu příjmení, a je znovu Svobodová. Zemanovým úkolem je vypátrat, kdo vlastní peníze z před lety vykradené pošty a kdo je distribuuje. Také se pokouší strávit s Blankou aspoň jeden večer. Jenže vždy je povolán zpět do služby a Blance zbude jen navařené jídlo a otevřené víno. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ moc nezaujal, ale aspoň je tu pár dobrých hlášek (tuplovaný esenbácký kafe, primitivismus bez zábran vedoucí k rafinovanosti) Zeman párkrát předvede naprostou absenci nějakých dedukčních schopností, což ovšem není v tomto seriálu nic ojedinělého... ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty nesmíš chcípnout! Já tě potřebuju!" Další z výborných případů. Výběr kriminálníků je parádní a industriální sountrack geniální. A samozřejmě Blanka znovu na scéně. Honza by to u ní dotáhl určitě dál, nebýt kazišuka Stejskala. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco horší díl než předchozí epizoda Dáma s erbem. Stopáž dílu je příliš dlouhá a hudba pro tento díl se Liškovi moc nepovedla. Nebavily mě příliš dlouhé výslechy několika recidivistů, naopak dialogy mezi Zemanem a Blankou i rodící se vztah mezi nimi se mi líbily. Nebýt Ledvinkovy zmínky o jeho bratrovi - pachatel loupeže, toho času v cizinecké legii, jednalo by se o naprosto nepolitický díl. Nicméně zločinci této epizody patří k dělnické třídě, byť se jedná většinou o recidivisty. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1960 a jeden z dílů, co si pamatuju už od dětství ještě z osmdesátek. Děj se odehrává mezi horníky na Kladně, což je nedaleko mého rodiště. Prachy jsou ve skladu barev v takový pixle... a jaký prachy? Ty z té poštovní loupeže? Navíc díl je to osudový i pro Honzu Zemana, protože tu potká svou málem první, za to na tuty budoucí druhou manželku Blanku. ()

Reklama

Reklama