Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze Západního Berlína se naší rozvědce ohlásí agent Stardust a žádá o schůzku. Na místo je vyslán Hradec a Zeman ho kryje. Hradec se při setkání se Stardustem (Hacklovou milenkou Bízovou) dozví o tajných seznamech, které má majitel baru White Lines Arnold Hackl ve svém trezoru. Jedná se o trojské koně, lidé na seznamu totiž mají být využiti pro sabotáž a špionáž v Československu. Hradec za dramatických okolností seznamy získá a přiveze do Prahy... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na československé poměry nebývale dobře zvládnuté špionážní drama. Ostatní snímky tohoto žánru v naší produkci vyznívaly nechtěně vtipně, akce byly nedůvěryhodné a příběh mírně řečeno plaval na vodě, ale zde je veškerá špionážní činnost uvěřitelná, rvačky mají solidní choreografii a automobilová honička má i správné napětí. Nezvykle odvážné jsou i scény ze stripbaru, není proto divu, že se odvázal i Zdeněk Liška a pro tento díl složil hudbu takřka Skoumalovsky hravou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme zas jeden špionážní, tentokrát hlavně v duchu „agenta“ Hradce, který se opět potkává se svou múzou a „špičkovou agentkou“, jenž si nevšimne, že je někdo sleduje už z nádraží a dokonce fotí. Ten její starý je úplně blbý, ale alespoň zařídí pořádnou nakládačku na nádraží. Nejlepší na tom všem je však vskutku Regina Rázlová, erotický taneček v klubu a podmanivá píseň Judity Čeřovské - Wirf ab das Faltenkleid. Škoda té komoušské cenzury, kurňa bylo by se na co dívat. Jinak samozřejmě klasicky průměrný díl této série… ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zeman goes west. Sequens se tu zjevně snažil o československou bondovku v hlavní roli s machrem největším Jirkou Hradcem. Vše se točí okolo modelky Rázlové, která je teď paničkou nabarveného Hackla Holého, a zároveň nejlepší československou agentkou. Hackl společně s komplici Josefem Bláhou (tak tu konečně máme i pana Brůžka) a Ladislavem Křiváčkem vede striptýzový klub, který ve skutečnosti slouží jako zástěrka pro protisocialistické konspirace. Do toho ovšem přijíždí Zeman na jakousi konferenci, o které od jeho příjezdu na západ vůbec neslyšíme, a spojuje se s Jirkou Hradcem. Ten se spojuje s Rázlovou. Tu sleduje Hackl, který nic netuší, ale žárlí, tak nechá Bláhou a Křiváčkem Hradce zmlátit v metru. Hradce však velmi zajímá obsah Hacklova trezoru... Do toho se tu ještě motá jako vždy rozšafný Josef Bek, který se těší na velké tóčo v Berlíně, a redaktor ČST Svatopluk Matyáš - o nich se více dozvíme příště. Na závěr dostaneme honičku v autech - třicítkou v prázdných ulicích. A několikrát během dílu německý song zpívaný během striptýzu (na nahotu se netěšte už vůbec, to je snad jasné). Pořád dokola. Mimochodem slyšíme hrát housle, ale v kapele smyčce nejsou, zato jsou tam saxofony, které slyšet nejsou. Natolik je saxofon buržoazní nástroj. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Řeklo se, že jsi u nás nezaplatil, tak ti to spočítáme tady." Místo činu: Západní Berlín. Padouši: Hackl, Fanta, Böhm. V hlavní roli: Bond, James Bond. Tedy vlastně Zeman, Honza Zeman, Taky ne, takže Hradec. Jirka Hradec. Zeman jenom dojel vlakem do Berlína, absolvoval jednu schůzku a občas dělal, že nezná Hradce. Takže Honzův případ to tak úplně nebyl a kabaret mě nikdy moc nebavil, ale musím ocenit, kterak Honzík Böhmů předváděl tanečnicím svůdnost pohybu a vynikající byl kamarádíček Dr. Salaba, jehož dobrá nálada v pohodě přebila celou tu špiónskou story. ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ukážu vám, jak se perem doma, v Kateřinský Hoře". No, spíš tak nějak ve Studiu Kamarád, ty akčnější scény, s výjimkou závěrečné autohoničky, byly nezvládnuté. Kabaretní scény mě taky moc nebavily. Celkově jeden z těch slabších dílů. Josef Bek hraje tradičně bodrého strejce, takže ani herecky neoslnilo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa major Zeman (Vladimír Brabec) vracia z Berlína do Prahy, tak je zo staničného rozhlasu ohlásený príchod vlaku "Hungaria". Vlak má ale označenie "Pannonia Expressz". (mikinko51)
  • Při bitce ve stanici podzemní dráhy Nelkenstraße se Jiří Hradec (Rudolf Jelínek) mimo jiné utká i s jedním z rváčů, ztělesněným kaskadérem Jaroslavem Tomsou. Rvačku si pak zopakovali v epizodě Rukojmí v Bella Vista (1978), tentokrát v podpalubí lodi Morava směřující do Chile. (Robbi)
  • Stanice metra, kde se natáčelo, je na Alexandrově náměstí v Berlíně. (M.B)

Reklama

Reklama