Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze Západního Berlína se naší rozvědce ohlásí agent Stardust a žádá o schůzku. Na místo je vyslán Hradec a Zeman ho kryje. Hradec se při setkání se Stardustem (Hacklovou milenkou Bízovou) dozví o tajných seznamech, které má majitel baru White Lines Arnold Hackl ve svém trezoru. Jedná se o trojské koně, lidé na seznamu totiž mají být využiti pro sabotáž a špionáž v Československu. Hradec za dramatických okolností seznamy získá a přiveze do Prahy... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Řeklo se, že jsi u nás nezaplatil, tak ti to spočítáme tady." Místo činu: Západní Berlín. Padouši: Hackl, Fanta, Böhm. V hlavní roli: Bond, James Bond. Tedy vlastně Zeman, Honza Zeman, Taky ne, takže Hradec. Jirka Hradec. Zeman jenom dojel vlakem do Berlína, absolvoval jednu schůzku a občas dělal, že nezná Hradce. Takže Honzův případ to tak úplně nebyl a kabaret mě nikdy moc nebavil, ale musím ocenit, kterak Honzík Böhmů předváděl tanečnicím svůdnost pohybu a vynikající byl kamarádíček Dr. Salaba, jehož dobrá nálada v pohodě přebila celou tu špiónskou story. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pojďte vy syčáci ukážu vám jak se pereme u nás v Kateřinský hoře! Roztomile naivní špionská zábava která má, ale určitě pár podařených momentů ať už je to bitka v metru, přestřelka v baru nebo závěrečná honička. Jenom škoda, že jak tu bylo trefně podotknuto, tak je to další případ který se Honzy Zemana až tak úplně netýká a tak i přes jistou nepopíratelnou zábavnost tohoto dílu dám jen lehce nadprůměrné hodnocení, ale je zase fajn jako fanoušek podobných kousků ze západní strany vidět to pohledem té druhé to zase jo.60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na československé poměry nebývale dobře zvládnuté špionážní drama. Ostatní snímky tohoto žánru v naší produkci vyznívaly nechtěně vtipně, akce byly nedůvěryhodné a příběh mírně řečeno plaval na vodě, ale zde je veškerá špionážní činnost uvěřitelná, rvačky mají solidní choreografii a automobilová honička má i správné napětí. Nezvykle odvážné jsou i scény ze stripbaru, není proto divu, že se odvázal i Zdeněk Liška a pro tento díl složil hudbu takřka Skoumalovsky hravou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme zas jeden špionážní, tentokrát hlavně v duchu „agenta“ Hradce, který se opět potkává se svou múzou a „špičkovou agentkou“, jenž si nevšimne, že je někdo sleduje už z nádraží a dokonce fotí. Ten její starý je úplně blbý, ale alespoň zařídí pořádnou nakládačku na nádraží. Nejlepší na tom všem je však vskutku Regina Rázlová, erotický taneček v klubu a podmanivá píseň Judity Čeřovské - Wirf ab das Faltenkleid. Škoda té komoušské cenzury, kurňa bylo by se na co dívat. Jinak samozřejmě klasicky průměrný díl této série… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zeman goes west. Sequens se tu zjevně snažil o československou bondovku v hlavní roli s machrem největším Jirkou Hradcem. Vše se točí okolo modelky Rázlové, která je teď paničkou nabarveného Hackla Holého, a zároveň nejlepší československou agentkou. Hackl společně s komplici Josefem Bláhou (tak tu konečně máme i pana Brůžka) a Ladislavem Křiváčkem vede striptýzový klub, který ve skutečnosti slouží jako zástěrka pro protisocialistické konspirace. Do toho ovšem přijíždí Zeman na jakousi konferenci, o které od jeho příjezdu na západ vůbec neslyšíme, a spojuje se s Jirkou Hradcem. Ten se spojuje s Rázlovou. Tu sleduje Hackl, který nic netuší, ale žárlí, tak nechá Bláhou a Křiváčkem Hradce zmlátit v metru. Hradce však velmi zajímá obsah Hacklova trezoru... Do toho se tu ještě motá jako vždy rozšafný Josef Bek, který se těší na velké tóčo v Berlíně, a redaktor ČST Svatopluk Matyáš - o nich se více dozvíme příště. Na závěr dostaneme honičku v autech - třicítkou v prázdných ulicích. A několikrát během dílu německý song zpívaný během striptýzu (na nahotu se netěšte už vůbec, to je snad jasné). Pořád dokola. Mimochodem slyšíme hrát housle, ale v kapele smyčce nejsou, zato jsou tam saxofony, které slyšet nejsou. Natolik je saxofon buržoazní nástroj. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený špionážní díl, který se odehrává hlavně v Západním Berlíně. Sem přilétá ze severu také Jirka Hradec a má za úkol získat tajné materiály, které skrývá v trezoru majitel nočního klubu White Lines. Zprávu o materiálech do Prahy poslala agentka Bízová, krycí jméno Stardust. Jejím milencem je Arnold Hackl, majitel White Lines. Získání materiálů znamená získat a nechat si vyrobit duplikát klíčů od trezoru a tajně se dostat do Hacklova bytu nad barem. Jirka Hradec je při prvním pokusu odhalen a zbit takřka k smrti. Zeman v tomto dílu příliš akce nemá, jen si zahraje její zdárné zakončení. ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ukážu vám, jak se perem doma, v Kateřinský Hoře". No, spíš tak nějak ve Studiu Kamarád, ty akčnější scény, s výjimkou závěrečné autohoničky, byly nezvládnuté. Kabaretní scény mě taky moc nebavily. Celkově jeden z těch slabších dílů. Josef Bek hraje tradičně bodrého strejce, takže ani herecky neoslnilo. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní díl - velmi silné čtyři hvězdičky. Tvůrci chtěli seriálem oslavit celý SNB, proto dokonce zapojovali kriminalistu Zemana do špionážních akcí, zde dokonce v samotném Berlíně. Ve skutečnosti něco takového těžko mohlo připadat v úvahu. Navíc důležitý dokument z Hacklova trezoru veze Zeman s sebou během jízdy rychlíkem. Hradcovy bitky s Hacklovými kumpány jsou super, rovněž odzbrojení Hackla Hradcem. Skladba Wirf ab das Faltenkleid je působivá a k striptýzovým scénám se hodí. Kvalitou tento díl řadím na konec první desítky, ze druhé řady se jedná o čtvrtý nejlepší díl (po Konci velké šance, Kvadratuře ženy a Kleštích). ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek 60. let 20. století se v Československu nese na vlně lehkého celospolečenského uvolnění. Tak alespoň vypadá atmosféra z novinových článků a filmových žurnálů. Zdání však klame. Kontrarozvědka dostává informace z různých zdrojů od svých agentů, že protivník šikuje velkou akci namířenou proti ekonomickým i politickým zájmům v ČSSR. Když se ohlásí jeden z nejlepších zvědů , agent "Stardust" a žádá o naléhavé setkání v Berlíně, rozjíždí se v Praze akce na rozpracování hesla: White lines.Kalina s Žitným pozvou Zemana na schůzku , ten totiž cestuje do Berlína na kriminalistický kongres. Dostane však příkaz situaci jen monitorovat , protože do hlavního města Německa míří i jeho starý známý ...Tento díl popisuje situaci v Evropě ještě před vznikem "Berlínské zdi" kdy informace, vynálezy a výzkum mají nesmírnou cenu .Jedni je chtějí získat, druzí chránit.Nic nového ani v dnešním , současném, světě. Solidní špionážní díl , který je zároveň úvodem do dalších událostí které v této linii dojdou vyvrcholení o dva roky později ve snímku Modrá světla. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1961. Rozdělený Berlín čeká na Honzu Zemana. Ty bílé linky jsou přeci ten lepší podnik a jsou v tom západním. S Jirkou Hradcem (hned 1 a půl krát tu dostane přes držku, podruhé uteče) se snaží dostat jmenný seznam od Hakla, který jim tu pomáhá získat Hanka Bízová. Na scéně se také poprvé objevuje dr. Salaba, nynější zástupce Textilany Liberec. Tyhle špionážní díly byly vždycky takové divné. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězda za nechtěnou zábavu. Tohle má tu kvalitu těch slavných provařených padesátek. Něco a la Únos. Psal to asi někdo, kdo asi viděl Bonda, ale nějak nepochopil, že bondovky jsou tak trochu parodie taky. Za nejúděsnějí považuji Honzu Zemana (kriminalista, prý) se špionážním úkolem v tehdy ještě nerozděleném Berlíně, který se dokonce domáhá toho, aby šel někam otevřít ve špionážním doupěti trezor a ofotil zákeřné seznamy osob v ČSSR (nově), aby rozvrátili ten ráj na zemi, co u nás v čerstvě socialistickém ráji byl. Snad jediné, na čem spočinula moje oko s potěšením a bez úšklebku byla Consuela Morávková, jedna z těch koček českého filmu, které byly určeny jenom štěky, protože na ty super role tady byly už tehdy Bohdalka (světe div se, v Zemanovi nebyla), Janžurka a podobné existence...jinak mě fascinovala už v té době krabicoidní Rázlová (k herectví se prosadila hlavně jako dcera předsedy plánovací komise...) a největší hlína byl ten striptýzový podnik - inu, jak si soustruzi představovali bahno zahnívajícího kapitalismu. Něco podobného, z lehce rozostřenými čtyřkami a na podobné téma soudruzi natočili ještě jednou - něco s Istanbulem a s jiným jirkou hradcem - v podání R. Lukavského. Když si třeba vezmu Páté oddělení, tak to je o několik levelů výš i přes fakt, že vidíme STB v akci (tuším druhá správa - zahraniční kontrarozvědka). Tohle je ale tak blbé, až je to nesmírně zábavné. Zase když jsem shlédl stejně idiotský film z opačné strany železné opony - Špion, který přišel z chladu, tak kraviny se prostě točily všude. Když jsem kdesi v knihkupetví prolistoval knihu, kde byly původně plánované díly majora Zemana, nestačil jsem se divit. Podle plotu to měly být víceméně skutečné kriminální případy (třeba vrah Mrázek), ale nakonec se škrtalo a škrtalo a přepisovalo, až z toho vznikl tenhle ubohoučký a nedotažený paskvil. Stejně jako většina ostatních dílů. Zábavnost je tady ale velká, stejně jako lidé, kteří se za tenhle paskvil bijou do rozthání těla. Inu, staré psy novým kouskům nenaučíte... ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch nejlepších (a možná vůbec nejlepší) špionážních dílů MZ. Atmosféra a akční scény na stejné úrovni jako u Profesionálů (navíc ještě stále několik měsíců před první klapkou natáčení dobrodružství agentů CI5). K tomu jedna z mála špionážních záležitostí, kde zbrazujou rozdělený Berlín pravdivě - Východní Berlín je ten lepší a Západní Berlín ten horší. Herecké výkony bez debat prvotřídní, a narozdíl od ostatních špionážních dílů to nevypadá jako "Spin-off" jménem Příběhy majora Hradce. Honza Zeman jede do Berlína taky a Hradce z východu jistí. Mimo Rázlové, Holého a spol. stojí za zmínku Josef Bek coby trochu vychcaný ale hlavně legrační nákupčí Textilany Liberec. A v neposlední řadě opět výborná hudba Zdeňka Lišky v čele s ústřední písní klubu White Lines (zde dokonce rovnou ve dvou verzích). Čím víc z jeho tvorby člověk poznává, tím víc je mu líto, že nás Liška opustil už začátkem 80. let. ()

Reklama

Reklama