Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman se podruhé žení a za manželku si bere Blanku Mutlovou. Během svatebního veselí v Karlových Varech stihne vyřešit případ podvodní výměny bankovek místních šmelinářů s německými turisty... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš kdo to je? Kapitán Zeman z pražský kriminálky. Dvakrát mě dostal do šuplete." Může se Zeman v klidu oženit? Nemůže, když se mu zločinci sami přiznávají. Je to sice hrozná hovadina, ale hlášení stržm. Milotinského opilým elitám pražské kriminálky o odcizení Oktávky bylo naprosto dokonalé. Jinak to byla jen rozverná taškařice, ve které si první housle zahrál karlovarský esenbák ppor. Vostárek ("Já nejsem pro Vás žádnej Béďa, pane řidiči.") a ta šmelina, bloodhoundi a vodní masážička se nakonec taky dala přežít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tridsať prípadov majora Zemana". Devätnásta časť - "Tretie husle". Príbeh z roku 1962. Pražský kriminalista súdruh Ján Zeman sa druhý krát žení. Berie si svoju starú lásku Blanku. Svatba sa koná v malebných Karlových Varoch. Zeman počas nej dokáže odhaliť a objasniť aj prípad nelegálneho kšeftovania miestných šmelinárov s nemeckými turistami. Hold darmo, je to policajt ako sa patrí. Táto raritná, svadobná epizóda sa nesie v štýle nepodarenej komickej frašky. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je to za bláznivej psí spolek? Třetí housle se snaží jít na to zgruntu jinak a možná i trochu polidštit příslušníky SNB takže tento případ ve kterém se Zeman žení je pojat jako bláznivá krimi komedie. Zajímavý tah, občas je to i vtipné, ale občas taky trapné. Výsledek tak vidím neutrálně, ale díky za poučení, že ti všiví Němci k nám jezdí obchodovat s čokly a načerno měnit prachy, to se pak jeden nemůže ani v klidu oženit.50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vekslování s valutami na pozadí crazy komedie ze svatby Zemana s Blankou si bohužel vybrala jako ústřední vtip ztrátu automobilu Pavláska. Poprvé, podruhé, ještě i podesáté by to možná bylo snesitelné. Tisící opakování již začíná nudit, milonté je trapné a ten trilion, nebo kolikrát to Sequens opakoval, už byl k nesnesení. Druhým problémem toho dílu je fakt, že jsou zde pouze tři herci, kteří zvladají i komické role, tedy především nedocenění Řehoř s Kopřivou, Obermaierová a s přimhouřeným okem vlastně i Brabec. Williga jsem mezi herce nikdy nepočítala, Víznerovi jdou komedie stejně špatně jako Willigovi veškeré hraní. Jako vždy skvělí Řehoř s Kopřivou mají bohužel jako obvykle pouze epizodní role. Bohužel se tento díl dosti často ocitá na hraně trapnosti, občas ji i překročí. Za naprosto skvělého Řehoře (všechny svény s ním jsou minimálně o třídu výš), přihodím hvězdičku, samotné Třetí housle bez Řehoře by byly na hodně odřené tři, ale za scénu, při níž se Zdeněk Řehoř odchází s houslemi přiznat, dorovnávám tři a přihazuji jednu navíc. Škoda, že Kalina, Pavlásek, Mirek i místní policisté, houslisté a němečtí chovatelé psů nezůstali doma. Volný čas se mohl vyplnit příběhy pana vrchního. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

♫ Bláznivej den, sám na prstě si hvízdám a zvony zvoní ráno v poledne. Držte si klobouk! Začíná ta jízda, které se stanou věci nezbedné... Vrámci celku všech 30ti případů majora Zemana raritní kousek v žánru crazy komedie, ve které nejsou žádné závažné zločiny, policejní akce, mrtvoly, smutné události, žádná politika. "Kriminální" případ neschopných veksláků jako takový spíše nudný a v prvém plánu ne moc zajímavý, zpracování excelentní. Film otevírá a uzavírá veselá písnička Aleše Ulma, která už napovídá, že se tady jedná především o legraci. Třetím houslím coby bláznivé komedii nechybí ani trefné obsazení. Policejní "soudružskou" složku zastupuje tradičně kultovní Josef Větrovec coby stálý zemanovský účinkující šéfmajor Pavlásek, zde střílející jednu hlášku za druhou (,,Kdybych měl svý boty, nikdy by vám svou oktávku nepůjčil.") a v epizodní roli Bohuslav Čáp jako vtipný i mírně akční policajt (,,Tak vy se jmenujete Oscar Strauss, pane Mašku?!). Ladislav Mrkvička jako v dřívějších dílech stále členem VB, zde začíná vlastně jeho první krok směřující na druhou stranu, nicméně jeho rande s krásnou přelétavou Vlastičkou v podání Aleny Vránové nemá chybu! (,,Nejen tady poskytuji své služby. Svlékněte se!")                                                                                                                                                Stejně tak nemá chybu postupně vyvíjející se souboj mezi všemi těmi podvnodíky schovavájící se mezi lázenštími zaměstnani všeho druhu. Kreace falešného "houslistu" Oldřicha Víznera připomíná jiné jeho postavy ze stejné doby, Luděk Kopřiva coby drigient Bříza v miniaturní komické roli předznamenává tanečního mistra z Kleinovych Básníků. Oceňuju naprosto stylový návrat prvorepublikového gentlemana Svatopluka Beneše v roli zdvořilého lázeňského muzikanta svádícího ženu svého šéfa a nevědomky zapleteného do velkého podvodu. Nelze opomenout ani Vladimíra Brabce v hlavní roli, herce se širokým rejstříkem, který dokázal, že umí zazářit i ve výhradně komediálním žánru. Další zde nedoceněný a velice stylový zemanovský díl s výborně zaplněnou celovečerní stopáži, jeden ze dvou (Tatranské pastorále), na kterém se bez jakýchkoliv politických souvislostí krásně odráží uvolněná atmosféra zlatých šedesátých. No a na závěr bych pochválil i experiment skladatele Zdeňka Lišky, který zde využil kombinaci vlastní muziky s ústřední árii operety Sen valčíků Oscara Strausse, velice ladícího s groteskní atmosférou filmu. 48% za tenhle kus? Já jsem z práce mistra Sequense opět nadšenej. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra už začínám chápat, proč byl za komárů tenhle seriál tak oblíbený. Zeman je vlastně takový „kouzelný strýček“, ukázkový kriminalista, který nemusí pomalu ani hnout prstem a zloději či padouši se mu sami přihlásí i se svým lupem. Akorát tu svatbu mohl vystrojit pořádnou a ne jen ve stylu „Bylo nás pět…“. Story s několikrát odcizeným autem byla dost ujetá, ale tak někomu stačí ke štěstí i málo. Já ovšem tentokrát moc spokojený nebyl. Jeden z těch slabších dílů této série… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se špiony je sranda nechtěná. Tady měla být chtěná, ale nebyla. Sequens si usmyslel, že Zemana, Blanku, Pavláska, Kalinu a Stejskala mají diváci asi hrozně rádi a musí s nimi užít i nějakou srandu. Takže celý tenhle díl se odehrává během svatby Zemana a Blanky v Karlových Varech, kde mají jenom tři hosty, a kde celý díl chlastají, zatímco většina děje se děje za jejich zády. Číšník a masér překupují valuty, Němci obchodují se psy, Luděk Kopřiva nacvičuje s orchestrem včetně houslistů Svatopluka Beneše a Oldřicha Víznera a policajt hledá Větrovcovo auto, které pořád někam mizí. To je legrace, hehe. Na konci se číšník Řehoř a masér dozvědí, že neznámý ženich je kapitán Zeman a ak masér zdrhne a číšník se sám udá. Tohle je fakt hodně špatnej díl. A bohužel jeden z těch delších. Snad jenom, že tu chybí ideologie, budu trochu mírnej. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je humorný, protože je o svatbě kapitána Zemana s Blankou Svobodovou. V lázních, kde se svatba koná, se odehrává i výstava psů, kde se účastní autobus ze západního Německa. A právě se západními Němci chtějí mnozí Češi obchodovat. Resp. měnit marky za falešné československé bankovky. Zemanova svatba je proto narušena pátráním po vekslácích a po původu falešných bankovek. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žoviální Zeman je k nepřežití... Autobus se zahraničními turisty je z roku 1966  a jedná se o VERHAUL Polyrama Reliance 590, vyroben v Nizozemsku, tento autobus byl používán na pravidelné lince Karlovy Vary - Praha - Vídeň dopravcem ČSAD. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejblbější díl. Seriál nepotřeboval odlehčit, naopak přitvrdit dalším temným příběhem. Namísto toho přišla tahle operetní veselice. Aspoň, že kolemjdoucí lid měl své pátrací eso v oblibě, tak mu za svatebním kočárem nenuceně zabaletil a kytkama ho zaházel. 10% ()

Kakho-oto odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší díl seriálu o Zemanovi, dokonce i epizoda Klauni je snesitelnější. Komediálně laděný díl o svatbě důležitého pražského policisty se vyloženě nepovedl. Navíc se jedná o jeden z nejdelších dílů vůbec. Když se opakovaně dívám na celý seriál, zpravidla již tuto epizodu vynechávám, jako jedinou! ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1962. Honza Zeman podruhé vstupuje a celkem dobrovolně do chomoutu se svou dávnou láskou Blankou. Svatba se koná v Karlových Varech a jak jinak by to mohlo být, že i tady Honza zapracuje a něco nebo spíš někoho odhalí. Resp. on se odhalí sám, ve hře je 8000 západních marek a proti nim už neplatné předreformní stokoruny a jeden pochybný zájezd majitelů psů ze Západního Německa. ()

wylda 

všechny recenze uživatele

Zvláštní svatba. To, že tam z Blančiny strany není žádnej host nebo hostka, se dá při troše fantazie nějak pochopit, ale že si tam Honza Zeman nepozve ani dceru Lidušku, jen svý fízlácký kumpány,  je fakt divný. ()

Reklama

Reklama