Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman se podruhé žení a za manželku si bere Blanku Mutlovou. Během svatebního veselí v Karlových Varech stihne vyřešit případ podvodní výměny bankovek místních šmelinářů s německými turisty... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Bláznivej den“ nazpíval Aleš Ulm. V titulcích není uveden, jeho jméno se objevilo až po letech na DVD. (TomasSlach)
  • Autobus se zahraničními turisty je z roku 1966 a jedná se o VERHAUL Polyrama Reliance 590 vyrobený v Nizozemsku. Tento autobus byl používán na pravidelné lince Karlovy Vary – Praha – Vídeň dopravcem ČSAD. (sator)
  • Jaroslava Obermaierová (Blanka) cestovala do Karlových Varů den před natáčení z Bratislavy a přijela řádně unavena. Měla zařízené letadlo, které kvůli husté mlze neodstartovalo. Na place pak občas klimbala, ač ve filmu na jejím výkonu, plného komediálních scén, to není znát. (Willy Kufalt)
  • Natáčeno v Karlových Varech, exteriéry ze svatební hostiny pocházejí z Grandhotelu Pupp (ve filmu má hotel název Ambassador). (Willy Kufalt)

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál)

Reklama

Reklama