Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní redaktor Holan (Svatopluk Matyáš) veze Hacklovi do Berlína tajné dokumenty. Už z Prahy je pod Hradcovu kontrolou. Hacklova partnerka Bízová přesvědčuje Holana, aby materiály prodal Američanům. Začíná boj o dokumenty, na jehož konci jsou mrtví: Holan, Hackl i Bízová. Hradec zachrání dokumenty před zneužitím... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já musím získat ty dokumenty a jistotu, že nikdo nezradil. Pak pomůžu." Bílé linky se nám proměnily v modrá světla, špionážní zápletka neztratila nic ze své průměrnosti, Honza se případem jen mihnul, Hradec tady toho mezi písečnými dunami taky moc nenaskákal, takže žádný velký důvod k jásání tady není. Ale vítězství naší slavné STB nad tajnými službami USA a Velké Británie se musí ocenit, neboť tyto zápasy obvykle prohráváme kontumačně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak aby bylo jasno ty spratku. Tebe nesnáším. Já nejsem žádnej tvůj překupník. Za tohle chcípneš! Nekompromisní likvidace nejen reportéra Holana, ale vesměs i všech zúčastněných celého tohoto případu je třešničkou na dortu tentokrát poněkud temnějšího a seriózněji natočeného špionážního dílu opět s perfektním Liškovým hudebním podmazem. Epizoda studená jako sever Německa kde se odehrává, ale na mě to fungovalo. Jenom ten Zeman je tu opět jaksi navíc, ale to pro tentokrát velkoryse odpustím.80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ráda díly Zemana bez Zemana. Zde je majorova absence kompenzována prřítomností redaktora Holana v době, kdy to Matyášovi hodně slušelo. Přesto se největším pozitivem tohoto dílu stává fakt, že jsme se konečně zbavili Rázlové. Její etuda po přepadení by mohla vstoupit do hereckých učebnic pod názvem "Jak svoji roli zahrát co nejhůře, vypadat u toho zcela nevěrohodně a trapně." Jelínek se sice snaží hrát, ale v přítomnosti takové taškařice to ani jemu příliš nejde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta zastávka na chcaní u útesu byla opravdu slušně natočená, na tehdejší dobu. Fanta se s tím novinářem vážně nesral avšak i na tuto svini došlo. Stejně jako na jeho debilního šéfíka, který myslel spíš pérem, než mozkem. Jen škoda, že tu Hradec nedostal moc prostoru a návštěva nočního klubu se zmohla jen na kecání s černým číšníkem, místo tanečního čísla s podmanivým hudebním doprovodem jako minule. Njn smůla a zase obyčejný průměr, jako ostatně až na jednu výjimku celá tato série – potažmo seriál. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A vracíme se do Berlína, tentokrát se vše točí kolem redaktora Matyáše. Kombinace nezajímavé postavy a nezajímavého herce v hlavní roli příběhu znamená nudný díl. Jirka Hradec se tu vlastně jen mihne. Zase je ovšem ve středu Rázlová, po které jede tentokrát Matyáš, který pro Hackla vyveze tajné dokumenty o projektu, který může likvidovat účinky jaderných zbraní! To je na Nobelovku. Proto Kalina (který osobně rozhoduje o tom, kdo může za hranice a kdo ne), Žitný a na druhé straně Hackl a Fanta (Bláha), který už nedělá s Hacklem pro Brity, ale proti němu pro Američany, rozjedou boj o ony dokumenty. Jakou roli v tom všem hraje Rázlová? Je ještě komunistka, nebo už dělá pro někoho jiného? A co dělá vlastně celou dobu Zeman? Nudné zakončení druhé série. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl se tentokrát odehrává hlavně na severu Západního Německa a také ve známém podniku Bílé Linky. Tamní emigranti chtějí pro západní tajnou služu získat tajné materiály z jednoho československého podniku. Do případu je zapojen televizní redaktor Holan, majitel Bílých Linek Hackl, jeho milenka a československá špionka Hana Bízová, starý agent Fanta a za československou kriminálku opět Jirka Hradec. Tento díl si vyžádá dokonce tři mrtvé, vesměs bídné československé emigranty. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Leopoldem Fantou bych se teda na útes vychcat nešel, ani nikam jinam, ale aspoň to měl redaktor Holan s pěknou vyhlídkou. Každopádně šlo o jednu z nejdrsnější scén celého seriálu a nutno podotknout, že Josefu Bláhovi sedla parádně. Celkově měla postava Fanty mnohem větší potenciál, než Brzobohatého Bláha. Škoda, že ho oddělal zrovna "křiváček" Honzulka Bohm. Alespoň že tu Blanku už může Kalina škrtnout z výplatní listiny. Mimochodem Josef "univerzální klaďák" Bek hraje tu svou žoviální svini naprosto luxusně. 60% ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování Bílých linek, které je ovšem o hodně lepší. Jak filmařinou, tak příběhem: Špioni špionují, kontáši kontrašpionují, bývalí parťáci se podrážejí a do toho Jirka Hradec s Hankou. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní špionážní drama. Zároveň jeden z dílů, který tak trochu vybočuje z celého seriálu. Tajné dokumenty z ČSSR chce Holan výhodně prodat, aby mohl začít žít mimo Evropu. Když zjistí, že jeho seznámení s Irenou nebylo náhodné, rozhodne se jí opustit. Místo ní chce žít v Brazílii spolu s Hanou Bízovou. Nicméně ta chce asi dokumenty získat zpět pro Československo. Totéž má stoprocentně v úmyslu rozvědčík Jiří Hradec. Z imperialistického tábora chtějí dokumenty získat Hackl (pro britskou tajnou službu) i jeho úhlavní nepřítel Fanta (pro své americké chlebodárce). Nakonec se dokumenty dostanou zpět do ČSSR, o což se zaslouží Hradec. Nepřátelé socialismu se totiž vyvraždí navzájem - Irena, Ivo Holan, Leopold Fanta, Arnold Hackl. Spolu s posledním jmenovaným umírá rovněž jeho milenka Hana Bízová. Ze záporných postav přežijí Fantova družka Rosemarie a Fantův vrah Honzulka Böhm. Rovněž Salaba přežije, avšak po zásluze je zatčen. Hudba v této epizodě patří k nejlepším v celém seriálu. ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modrá světla jako oči krásné ženy nebo pohled na vzdálená města plná luxusu a bohatství ? Co se honí hlavou redaktorovi Čst , který jako zahraniční zpravodaj navštívil již v roce 1961 bar "White Lines" a byl uplacen a posléze vydírán Arnoldem Hacklem ke spolupráci.Holan se rozhodne rozehrát vlastní velmi nebezpečnou hru s vidinou tučného šeku v Librách. Pro realizaci svého plánu vyhledá i bývalou Hacklovu milenku , každý však hraje vlastní hru. Holan hraje vabank a když se najde tělo jeho pražské milenky , jenž mu poskytla tajné informace z Akademie věd , začíná kriminální případ i pro Honzu Zemana.Obchod s informacemi za kterými se jde přes mrtvoly není ničím novým na pozadí událostí v Československu v roku 1963 je však propojením krimi a špionážního snímku.Snímek navazuje na díl Bílé linky a vyrcholí zde události z roku 1961.Nechybí zde ani zmínka o uprchlých nacistických zločincích kteří našli azyl , pod ochranou tajných služeb v západní časti Německa. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1963. Oči Hanky Bízové byly jako ta modrá světla. A zase tu máme Bílé linky, tentokrát už naposledy. No jo ale kde je Honza? V Německu? Ne, ten tu jen prohledává byt v Praze zahraničního korespondenta Holana. Ten je vlastně vítěz, tomu se podaří odletět/emigrovat i s penězi. Hakl a jeho kumpáni končí. Dr. Salaba z textilany se tu tentokrát jen mihne jako prostředník, na něj je teprve políčeno. A taky se na konci vrací Jirka Hradec po 4 letech "z venku". ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak díl, který pobaví víc, než ten předchozí. Figura Holana mi moc sedí (inu, takový Minařík, ze kterého ale po jeho neúspěchu na Západě udělali komunisté hrdinu a dokonce svého agenta), líbí se mi, jakým autem jezdí (začalo se vyrábět až na konci roku, kdy už mrtvola Holana plavala už dávno v Baltu)  a nejvíc mě dostala jeho televize. Takovou tehdy neměli ani na onom prohnilém a tajně obdivovaném Západě. Ale ta figura komunistického novináře, ta reportáž o tom zlém kapitalismu, to nemělo chybu. Kolik takových v té době působilo. Myslím, že většina a v listopadu osmadevadesátého mně vyrazilo dech, jak pohotově drtivá většina z nich bez všech zábran dokázala převléknout kabáty - (třeba svazácký "novinář a moderátor" Hrabovský...). Holan tady dostal, co si zasloužil, bohužel, většina těch, o kterých píšu předtím ne. Že se všichni zlí pobili navzájem a odnesla to chuděra agentka Bízová (díky Bohu tahle prkenná herečka, která se dostala tam, kde byla, jen díky papínkovi, jednom z předních komunistických funkcionářů) a zlomený Jirka Hradec na konci i otcovské útěchy, kterých se mu dostalo od soudruhů na čele s Willigem mně vždycky potěší. Stejně jako oni údajní hippies v krachujícím baru Whajt Lajnz v těď už Západním Berlíně, trsajících s vervou začátečníků z tanečních a ono severní špatné Německo, natočené v onom východním na Rujáně, ve Warnemuende a ve východním Berlíně je taky k popukání. A Pepíček Bek navrch k tomu... ()

Reklama

Reklama