Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní redaktor Holan (Svatopluk Matyáš) veze Hacklovi do Berlína tajné dokumenty. Už z Prahy je pod Hradcovu kontrolou. Hacklova partnerka Bízová přesvědčuje Holana, aby materiály prodal Američanům. Začíná boj o dokumenty, na jehož konci jsou mrtví: Holan, Hackl i Bízová. Hradec zachrání dokumenty před zneužitím... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modrá světla jako oči krásné ženy nebo pohled na vzdálená města plná luxusu a bohatství ? Co se honí hlavou redaktorovi Čst , který jako zahraniční zpravodaj navštívil již v roce 1961 bar "White Lines" a byl uplacen a posléze vydírán Arnoldem Hacklem ke spolupráci.Holan se rozhodne rozehrát vlastní velmi nebezpečnou hru s vidinou tučného šeku v Librách. Pro realizaci svého plánu vyhledá i bývalou Hacklovu milenku , každý však hraje vlastní hru. Holan hraje vabank a když se najde tělo jeho pražské milenky , jenž mu poskytla tajné informace z Akademie věd , začíná kriminální případ i pro Honzu Zemana.Obchod s informacemi za kterými se jde přes mrtvoly není ničím novým na pozadí událostí v Československu v roku 1963 je však propojením krimi a špionážního snímku.Snímek navazuje na díl Bílé linky a vyrcholí zde události z roku 1961.Nechybí zde ani zmínka o uprchlých nacistických zločincích kteří našli azyl , pod ochranou tajných služeb v západní časti Německa. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak aby bylo jasno ty spratku. Tebe nesnáším. Já nejsem žádnej tvůj překupník. Za tohle chcípneš! Nekompromisní likvidace nejen reportéra Holana, ale vesměs i všech zúčastněných celého tohoto případu je třešničkou na dortu tentokrát poněkud temnějšího a seriózněji natočeného špionážního dílu opět s perfektním Liškovým hudebním podmazem. Epizoda studená jako sever Německa kde se odehrává, ale na mě to fungovalo. Jenom ten Zeman je tu opět jaksi navíc, ale to pro tentokrát velkoryse odpustím.80% ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl se tentokrát odehrává hlavně na severu Západního Německa a také ve známém podniku Bílé Linky. Tamní emigranti chtějí pro západní tajnou služu získat tajné materiály z jednoho československého podniku. Do případu je zapojen televizní redaktor Holan, majitel Bílých Linek Hackl, jeho milenka a československá špionka Hana Bízová, starý agent Fanta a za československou kriminálku opět Jirka Hradec. Tento díl si vyžádá dokonce tři mrtvé, vesměs bídné československé emigranty. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ráda díly Zemana bez Zemana. Zde je majorova absence kompenzována prřítomností redaktora Holana v době, kdy to Matyášovi hodně slušelo. Přesto se největším pozitivem tohoto dílu stává fakt, že jsme se konečně zbavili Rázlové. Její etuda po přepadení by mohla vstoupit do hereckých učebnic pod názvem "Jak svoji roli zahrát co nejhůře, vypadat u toho zcela nevěrohodně a trapně." Jelínek se sice snaží hrát, ale v přítomnosti takové taškařice to ani jemu příliš nejde. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A vracíme se do Berlína, tentokrát se vše točí kolem redaktora Matyáše. Kombinace nezajímavé postavy a nezajímavého herce v hlavní roli příběhu znamená nudný díl. Jirka Hradec se tu vlastně jen mihne. Zase je ovšem ve středu Rázlová, po které jede tentokrát Matyáš, který pro Hackla vyveze tajné dokumenty o projektu, který může likvidovat účinky jaderných zbraní! To je na Nobelovku. Proto Kalina (který osobně rozhoduje o tom, kdo může za hranice a kdo ne), Žitný a na druhé straně Hackl a Fanta (Bláha), který už nedělá s Hacklem pro Brity, ale proti němu pro Američany, rozjedou boj o ony dokumenty. Jakou roli v tom všem hraje Rázlová? Je ještě komunistka, nebo už dělá pro někoho jiného? A co dělá vlastně celou dobu Zeman? Nudné zakončení druhé série. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se v NDR na ostrově Hellborn, ostrově Rujána, ostrově Rügen a v přístavu Stralsund. (sator)
  • Oranžový vůz, kterým veze Fanta (Josef Bláha) Holana (Svatopluk Matyáš) do Hamburku je Volkswagen 1600TL. Tento typ se vyráběl od roku 1965 do roku 1973, film se ale odehrává v roce 1963. V tom roce se sice type 3 už vyráběl, ale s jiným motorem. (xisp)
  • Lietadlo účinkujúce (čas 10:56) v tejto epizóde je Boeing 727 a v roku 1963 ešte nebolo nasadené v prevádzke. Stalo sa tak až o dva roky neskôr. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama