Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka Zemanová se na Silvestra odpoledne vrací do svého nedalekého zaměstnání pro maso, které zapomněla v ledničce. V podniku objeví požár a zraněnou kolegyni. Zeman, který přišel Blance naproti, se nestačí divit, co se tu na Silvestra děje. Nic mu však nebrání v tom, aby se ujal vyšetřování a ještě týž večer všechno objasnil... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejte jim byty a nebudou muset bydlet u mě. Počítejte s tím, že kontrola vás nemine! Tahle silvestrovská hospodářská kriminálka nezačíná zpočátku úplně zajímavě, ale nakonec se z toho vyklube poměrně závažný případ ovšem trochu zbytečně rušený komisním řešením Zemanových rodinných problémů, takže to vidím opět tak nějak neutrálně. Nicméně body nahoru za ten retro socialistický silvestr a kdo chce tvrdit, že se úroveň novoroční zábavy v TV od té doby zvedla, tak má aspoň co porovnávat.55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tohleto oslavování, pití a tanečky na pracovišti, to bych zakázal. A všem. Bez rozdílu funkcí." Tak tady je Honza trošku za moralistu, ale jinak dává jednoznačně najevo, že je to veselá kopa. Po své manželce totiž chce okamžitý grafologický rozbor písma zaměstnanců firmy, velkoryse znevažuje schopnosti vrátného a když se chystá srovnat prvňáka Hrabáka, tak jsem byl nadšením bez sebe. Rovněž mi ukápla nostalgická slza při vzpomínce na chůzi přes bahno po prknech mezi novostavbami paneláků, při záběrech na bakelitové zvonky a zejména při dechovce vyhrávající v hlavním televizním programu na Silvestra. Ovšem z kriminalistického hlediska se mi jeví tento případ dost slabým, ale pobavily mě v něm malé role typu cizojazyčných bavičů na večírku či vynikající flegmatik Weniger z Trbóšan. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honza Zeman neprestáva byť ostražitým, odhodlaným a verným príslušníkom zboru národnej bezpečnosti ani na Sylvestra. Vždy je v strehu, nikdy nie je mimo služby. Nový rok oslávi tým, že objasní závažný kriminálny čin, ku ktorému došlo v práci jeho manželky Blanky. Ku tomu všetkému ešte aj prehĺbi rodičovský vzťah so svojou dcérou Libuškou. Dvadsiaty tretí diel seriálu "30 prípadov majora Zemana" nesie názov "Šťastný a veselý". Je to príbeh z konca roku 1966. ** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více vztahové drama z rodinného života Zemanových, než detektivka, ta je chaboučká a její pointa přijde tak nějak mimochodem, že stačí chvilka nepozornosti a člověk ji přehlédne. Ale Zemanovo běsnění kvůli vodce a Martinovi Hrabákovi je okouzlující. Herci a Liškova hudba vytahují tento díl z průměru, ale stojí je to strašně moc úsilí a stejně má třiadvacatý případ Jana Zemana řádně odřené uši z toho škrábání se vzhůru za čtvrtou hvězdičkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač se snažili, stal se z toho zatím jednoznačně nejslabší díl této série. Jak samotná zápletka byla velmi chabá – nejen onen požár a chlastačka na firemním večírku, ale i dopadení zloděje a hledání nafučené dcery po sídlišti – nuda a zas jen nuda. Řada věcí mi tu přišla dost nelogických a doslova odfláknutých. Jakoby zrovna nevěděli co točit a tak si hodili jednu „oddechovou“ epizodku, která neměla moc co nabídnout. Snad jen onu chlastačku, taneček a Zemanovy dedukce, co tak asi mohla jeho mladá dělat doma s láhví vodky a neznámým chlapcem… ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové nudné silvestrovské drama-komedie z rozestavěného sídliště, tunelovaného podniku i Zemanovy domácnosti, kde Lidka opět dělá bugr a předstírá útěk. Propagandou,dějem i zábavností zcela na úrovni běžné normalizační televizní hry či bakalářské povídky. Zajímavé je, že jak Zeman dělá pořádek ve společnosti, jeho žena je vždy takovým policajtem v malém. Lída byla učitelkou a viděli jsme, jak dělá pořádek mezi dětmi, Blanka je kádrovačkou a dělá pořádek v podniku. Stojí to za vidění snad jen díky hercům, Petru Kostkovi, Obermaierové i Brabcovi, který už si definitivně přetvořil Zemana v cholerického tatíka. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše se točí kolem Silvestra 1966 a Nového roku 1967. Blanka Zemanová se vrátí do kanceláře, protože si v lednici zapomněla šunku. Na toaletě najde mladou zaměstnankyni Janičku v bezvědomí. Když si nechá vrátným otevřít její kancelář, mzdovou účtárnu, vidí, že tam hoří a s pomocí vrátného a saniťáka oheň uhasí. Zavolá to svému manželovi a ten se na místo ihned vydá. Zjistí, že na výplatní listině se vyskytují 4 zaměstnanci stejného příjmení, přičemž u nich pracuje jen jeden Havránek. Navíc je už několik dnů nezvěstný. Zemanovi nechali doma čtrnáctiletou Lidušku samotnou a ona si domů pozvala svého kamaráda Martina. O něm rodiče zatím vůbec nic nevědí. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem si taky donedávna myslel že šmidra je figura z loutkový hry. Ale pak jsem byl poučen, že je to obecné označení pro pány od čtyřicítky nahoru, kteří jsou ochotni utrácet hromadu peněz s dámami od dvacítky dolu." ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nepolitických dílů seriálu, zároveň jeden z nejhorších. Podruhé sledujeme nepořádky na (dalším) pracovišti Blanky, tentokrát již Zemanovy manželky. Po třech výborných epizodách se jedná o výrazný sešup, který byl dalším dílem ještě prohlouben. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1966. Je tu Silvestr a na pracovišti Blanky začne lehce hořet. Vyklube se z toho případ na silvestrovské odpoledne spíše z hospodářské kriminálky, kdy na pracovišti pracuje hned několik fiktivních Havránků, které nikdo nezná, a všichni mají navíc bydlet u jedné babky na podnájmu. A shořet měly právě ty výplatní pásky jako důkaz. A taky, aby to bylo zajímavější, tu má malou roli Andrea Čunderlíková. 5/10 ()

Reklama

Reklama