Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku je vražda bývalého obchodního zástupce, z níž se později vyvine sabotáž. Případ řeší Hradec. Jako člen posádky nastupuje na loď plující do Chile a jeho pravé poslání zná pouze kapitán. Během plavby neznámý muž poškodí lokomotivy. Hradec chce zjistit, kam vedou nitky, a tak sleduje jednoho z námořníků do vnitrozemí. Je však zadržen a unesen neznámými muži... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sorry, kamaráde...sluníčko ti zašlo, zatáhlo se, no, to se stává...hele, příště si zkus v Bedekru zalistovat o pár stránek dál, jestli ti k tomu dá pánbíček ještě příležitost...a taky buď vopatrnější při výběru hotelů s pěknou vyhlídkou, to ti radím...". Určitý druh přehrávání, který se v seriálu nevyhýbá snad žádnému zúčastněnému herci či herečce a který byl z části nepochybně také vyžadován, přinesl v některých dílech velmi zajímavé (zábavné) postavy, Bella Vista je toho příkladem. Postránecký a v závěru Adamíra s jeho nazi-elegant jednáním jsou k sežrání, celkový mezinárodní rozsah tohoto dílu je také výborný, velmi melodická německá lidovka v ulici Täubchenweg či hned úvodní skvělé liškotóny. Určitě jeden z mých TOP 5.    ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Major Hradec se musí nalodit na zaoceánskou loď Morava, která pluje do Chile. Je na lodi utajený, jeho poslání zná jen kapitán. Hradec zjiistí, že v podpalubí se skrývá muž, který poškodil lokomotivy exportované z Československa do Chile. V Chile zrovna probíhá socialistická revoluce, kdy stát znárodnil některé fabriky a americká vláda mu působí nesnáze. Československo si nemůže dovolit poslat Chile poškozené lokomotivy. Hradec se dostane do bitky s mužem z podpalubí a při rvačce ho shodí do moře. Pak se Hradec rozhodne sledovat jednoho z podezřelých námořníků do vnitrozemí,aby zjistil, kdo tahá za nitky škod a sabotáží.Tam ho však nečeká nic dobrého. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj muž si uměl vydělat. Patřil mezi lidi kterým se říká štístko. Štístko... tak teď leží na prosektuře, protože ho někdo umlátil francouzským klíčem. No nevím jak vy milá paní, ale já si to štěstí představuji nějak jinak... Honzova prďácky cynická hláška je jeho největším vkladem do dalšího dílu tak trochu o něm bez něj, ale mě tahle špionážní pohádka celkem bavila. Máme tu fajn exotické lokace a zajímavě rozehraný příběh který vygraduje v příštím díle a sympatickému Jirkovi Hradcovi se nedá nefandit, takže budu shovívavý a dám 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu zase říkám sešup jako prase (myšleno kvalita). Po výborné Studně přichází, zase jeden špionážní díl (a jak vidno, bude mít bohužel i pokračování…). Nebýt toho exotického prostředí a až kupodivu slizkého Postráneckého, tak bych se asi unudil k smrti. Hradec tentokrát zrovna moc nezáří – přece jenom nám už taky zestárl (docela by mě zajímalo, kam se vždycky poděje, že o něm není ani vidu ani slechu a náhle se jako mávnutím kouzelného proutku objeví v nějakém díle)…Takže ten podprůměr zachraňuje alespoň Kanyza a jeho hoňka s mafiány… ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Československé špionážní filmy byly vždy k pláči, nebo smíchu, záleželo na úhlu pohledu diváka. Tady alespoň ti zlí nechtějí naš republice uloupit supertajný recept na pěstování mrkve. K dalším bonusům patří i lokace a především herecké výkony. V kotextu ostatních našich špionážních dramat je tohle špička. Connery je sice nepopiratelně větší švihák, než Jelínek, ale Bondové jsou přesto mnohem více k nechtěnému smíchu, než Hradcové. Kdysi mi vadila absence Zemana v seriálu o Zemanovi. Nyní mě bavila druhá polovina s Hradcem snad ještě o něco více, než první část se Zemanem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (10)

  • O natáčení na Kubě se vyjednávalo na kubánském velvyslanectví v Praze. Kubánci si dali podmínku, že si v seriálu zahrají kubánští herci. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)
  • Na Kubu se odletělo natáčet až o jeden rok později než bylo plánováno, protože se seriál potýkal s výrobními problémy. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)
  • Tento díl měl pracovní název „Loď na Kubu“. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)

Reklama

Reklama