Reklama

Reklama

Československo, 1976, 13 h 16 min (Minutáž: 70–89 min)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, František Němec, Miloš Willig, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Pavla Maršálková, Radoslav Brzobohatý, Jiří Vala, Blanka Bohdanová, Nina Popelíková (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (7)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla naprosto stejná jako ta první. Těžký průměr s několika špatnými až směšnými zápletkami, těžkou objednávkou tou dobou vládnoucí garnitury…Naštěstí se tu našlo i pár docela slušných dílů, smutných okamžiků a dobrých scén. Blaha je fuč, Zeman přišel o starou a znovu se oženil, Regina Rázlová taky nebyla špatná – no prostě průměrná podívaná – až mám obavy, aby z té třetí nebyla dobrá jen Studna… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria televízneho kriminálneho seriálu "Tridsať prípadov majora Zemana" obsahuje desať prípadov z rokov 1954 až 1963. Jej súčasťou sú epizódy: 1. "Krížová cesta" (1954), 2. "Kliešte" (1955), 3. "Romanca o nenápadnej pani" (1956), 4. "Koniec veľkej šance" (1957), 5. "Kvadratúra ženy" (1958), 6. "Dáma s erbom" (1959), 7. "Prekliate dedičstvo" (1960), 8. "Biele linky" (1961), 9. "Tretie husle" (1962), 10. "Modré svetlá" (1963). *** ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série trampot a dovádění kriminalisty Zemana byla výrazně slabší než ta první. Jednak se v ní objevily debilní situační komentáře již v úvodní znělce, ale hlavně s výjimkou Křížové cesty a Dámy s erbem mi ty případy připadaly průměrné. Výjimkou byla ještě špionážní minisérie White Lines, protože v Západním Německu Honza nedostal skoro žádný prostor a vždycky se to tam vymlátilo bez jeho přičinění. A já chci víc Honzy, který ochrání můj klidný spánek. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série více akcentuje špionážní linii, takže ve dvou dílech majora Zemana prakticky Zemana neuvidíme. Mezi méně podařené díly lze zařadit i pokus o crazy komedii Třetí housle. Ale objektivně musím konstatovat, že právě v této sérii se vyskytuje jeden z nejlepších případů, Kvadratura ženy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (77)

  • Jiří Klem (Vondra) spomína, že kvôli charakteru svojej postavy agresívneho neurvalca stratil veľa sympatizantiek a dokonca mu predavačka v mäsiarstve odmietla predať mäso. (Raccoon.city)
  • Netradičná pištoľ, ktorú má Pavel Bláha (Radoslav Brzobohatý), je model Welrod, pištoľ vyvinutá Britmi počas Druhej svetovej vojny. Bola vyvinutá predovšetkým na atentáty na nacistických pohlavárov a jedná sa o jednu z najtichších pištolí, aké boli kedy navrhnuté. (ČSFD)
  • Jiří Klem, ktorý stvárnil futbalistu Vondru, sám futbal zo srdca neznáša kvôli úrazu v mladosti následkom ktorého má dodnes zdravotné problémy z chrbticou. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama