Reklama

Reklama

Československo, 1976, 13 h 16 min (Minutáž: 70–89 min)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, František Němec, Miloš Willig, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Pavla Maršálková, Radoslav Brzobohatý, Jiří Vala, Blanka Bohdanová, Nina Popelíková (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (7)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla naprosto stejná jako ta první. Těžký průměr s několika špatnými až směšnými zápletkami, těžkou objednávkou tou dobou vládnoucí garnitury…Naštěstí se tu našlo i pár docela slušných dílů, smutných okamžiků a dobrých scén. Blaha je fuč, Zeman přišel o starou a znovu se oženil, Regina Rázlová taky nebyla špatná – no prostě průměrná podívaná – až mám obavy, aby z té třetí nebyla dobrá jen Studna… ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série trampot a dovádění kriminalisty Zemana byla výrazně slabší než ta první. Jednak se v ní objevily debilní situační komentáře již v úvodní znělce, ale hlavně s výjimkou Křížové cesty a Dámy s erbem mi ty případy připadaly průměrné. Výjimkou byla ještě špionážní minisérie White Lines, protože v Západním Německu Honza nedostal skoro žádný prostor a vždycky se to tam vymlátilo bez jeho přičinění. A já chci víc Honzy, který ochrání můj klidný spánek. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria televízneho kriminálneho seriálu "Tridsať prípadov majora Zemana" obsahuje desať prípadov z rokov 1954 až 1963. Jej súčasťou sú epizódy: 1. "Krížová cesta" (1954), 2. "Kliešte" (1955), 3. "Romanca o nenápadnej pani" (1956), 4. "Koniec veľkej šance" (1957), 5. "Kvadratúra ženy" (1958), 6. "Dáma s erbom" (1959), 7. "Prekliate dedičstvo" (1960), 8. "Biele linky" (1961), 9. "Tretie husle" (1962), 10. "Modré svetlá" (1963). *** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série více akcentuje špionážní linii, takže ve dvou dílech majora Zemana prakticky Zemana neuvidíme. Mezi méně podařené díly lze zařadit i pokus o crazy komedii Třetí housle. Ale objektivně musím konstatovat, že právě v této sérii se vyskytuje jeden z nejlepších případů, Kvadratura ženy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (77)

  • Záznam výslechu probíhá na elektronkový diktafon Tesla ANP301 „Korespondent“ se speciální kovovou kazetou s páskem. (sator)
  • V epizodě je jméno postavy vraha, hraného Vladimírem Salačem, Miroslav Šíp. V titulcích je však označen jako Šmíd. Miroslav Šmíd je jméno skutečného pachatele. Do titulků se zřejmě dostalo omylem. V epizodě je také uvedena matka vrahovy milenky, i když v epizodě se jedná o sestry. Ve skutečnosti si vrah opravdu vydržoval milenku i s matkou. Za své milenky Šíp utratil 3 miliony Kčs, které zpronevěřil jako účetní. Balík s trupem byl nalezen 23. 4. 1951. Odsouzen byl k trestu smrti. (offlineman)
  • Přestřelka mezi Zemanem (Vladimír Brabec) a majorem Bláhou (Radoslav Brzobohatý) se příznačně natáčela na Střeleckém ostrově na Starém Městě. Jméno ostrova je po Sboru pražských ostrostřelců, který zde sídlil. (sator)

Reklama

Reklama