Reklama

Reklama

Československo, (1978–1979), 13 h 21 min (Minutáž: 73–91 min)

Kamera:

Josef Hanuš

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, František Němec, Miloš Willig, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Pavla Maršálková, Emil Horváth ml., Elo Romančík, Eva Sitteová, Josef Langmiler (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak do třetice všeho průměrného, zlého i dobrého. No opravdu dobré jsem se tu zaregistroval jen tři díly (Pán ze Salcburku, Tatranské pastorále a legendární Studnu). Jinak to byl hodně těžký průměr a někdy až podprůměr. Zemřel Kalina i Hradec a sám Zeman se nedočkal žádného důstojného zakončení. I tak jsem ale rád, že už to mám konečně za sebou a můžu se mrknout zas po něčem jiném. Takže sbohem Honzíku Zemane… ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nikdo si ani nevšimne, že Zeman dosloužil." Já jsem si toho všiml, i slzu jsem uronil a taky jsem se přestal cítit bezpečně. Nedá se nic dělat, Honzova služba je u konce a já se musím přiznat, že hodnotit 3. sérii je dost ošemetné. Na jednu stranu totiž obsahuje mé oblíbené kousky Mimikry, Studnu, Tatranské pastorále či Pána ze Salcburku a na druhou stranu se příliš věnuje tomu "správnému" politickému pohledu na věc. Já jsem však pozitivní člověk, takže zaokrouhlím nahoru, protože mi to tak z pohledu zachování světové rovnováhy připadá správné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria televízneho kriminálneho seriálu "Tridsať prípadov majora Zemana" obsahuje desať prípadov z rokov 1964 až 1973. Jej súčasťou sú epizódy: 1. "Pán zo Salzburgu" (1964), 2. "Tatranské pastorále" (1965), 3. "Šťastný a veselý" (1966), 4. "Klauni" (1967), 5. "Štvanica" (1968), 6. "Studňa" (1969), 7. "Rukojemník v Bella Vista" (1970), 8. "Posolstvo z neznámej zeme" (1971), 9. "Mimikry" (1972), 10. "Ruže pre Zemana" (1973). *** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (68)

  • O natáčení na Kubě se vyjednávalo na kubánském velvyslanectví v Praze. Kubánci si dali podmínku, že si v seriálu zahrají kubánští herci. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)
  • Lietadlo, ktoré údajne pristáva z Madridu (čas 31:10) je Tu-134 a nikdy nelietalo pre International Airways. (Fredy.Tukot)
  • Po vyše 45 rokoch sa v rekonštrukcii celého prípadu objavili podozrenia, že skutočný Stanislav Jelínek, v seriáli mladý Brůna stvárnený hercom Josefom Kubíčekom, si veľkú časť hroznej udalosti vymyslel a stala sa úplne inak ako ju popisoval. Prípad vyšetroval major Strouhal, ktorý ho však uzavrel veľmi rýchlo na nátlak STB, nakoľko Stanislav Jelínek bol špičkový jadrový chemik, ktorý pracoval na tajných vojenských projektoch. K prípadu sa stratil spis a zmizli aj pitevné protokoly, ktoré sa neustále archivujú. Podľa žijúcich ľudí, ktorí sa vyšetrovania zúčastnili, môžu byť tieto údaje v archívoch ruskej tajnej služby, nakoľko Stanislav Jelínek pracoval 3 roky v Moskve. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama