Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed přírody na Zbraslavi je nalezena zavražděná dívka. Nebohá švadlenka nebyla ani znásilněna, ani okradena a vyšetřování kromě několika domněnek nezjistilo téměř nic. Zakrátko objevil lesní dělník další oběť: houbaře... Smutný příběh má tentokrát naprosto netypické vyústění a skvělým způsobem ho odlehčuje V. Menšík v roli velitele četníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát musí mordparta okolo Vacátka řešit případ mimo svůj rajón. Šílený vrah zabíjí v lese každého, kdo se mu připlete do cesty – prostě jen tak, naprosto bez motivu. Zatím asi nejlepší díl, který měl nejen správně pochmurnou atmosféru, ale i gradující rozuzlení. Menšík výborný a společně s Vinklářem se mi líbili nejvíc. Pomalu ale jistě tomuto klenotu začínám přicházet na chuť každým dalším dílem víc a víc. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Já mám tak rád ty neznámé pachatele..." Případ Černých rukavic připomíná obsahem dvě proslulé temné "Kalašovky" a nepatřil nikdy k mým oblíbeným dílům tohohle seriálu. Nicméně s odstupem času zjišťuju, jak zde zmizeli při sledování deprimující pocity z příběhu o psychopatickém vrahovi a místo toho si užívám (v naprostém kontrastu k případu) docela svérazný humor vyšetřovatelů. Vynikající Vladimír Menšík a Josef Vinklář jako vzájemně konkurenční policisti ze dvou různých rajónů! Krásně originální je taky scéna, kdy rada Vacátko vysvětluje kolegům u kulečníku graficky na tabuli možní principy vyvíjení případu. Jako celek ve spojení s hudbou Zdeňka Lišky, převažně ve stylu pohřební hudby se sólem na křídlovku, hotová symfonie!                                                                                                                                                                // PS - Spoiler! Zdejší galerie nabídla nejen celou tvář protagonisty vraha (foto č.5), jak ho ve filmu neuvidíme, ale hned pod tím (foto č.6) pro mne další překvapení v rámci děje a sice, že vrah byl tím nenápadním rybářem, se kterým se četníci již znali z kontroly rybářských lístků, což mi během filmu ani při opakovaném zhlédnutí nedošlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie každý vrah má jednoducho vystopovateľné motívy a nie každá mŕtvola, ktorú musíte riešiť, sa nachádza vo vašom rajóne. Partička vyšetrovateľov má tentokrát obzvlášť zťaženú úlohu, vyžadujúcu mravenčiu prácu. Lenže ono to chce iba trochu viac logickejšie popremýšľať a riešenie je hneď na svete. Hlavne treba mať na mysli, že četníci na dedine nič vlastnou hlavou nevymyslia. Netreba im to zrovna dávať najavo, ale skôr s nimi decentne spolupracovať. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Inspektor Brůžek (Josef Bláha) vypráví, že u policie slouží od konce války, tedy přesně 10 let. To znamená, že děj této epizody se odehrává v roce 1928. (Stejšn)

Reklama

Reklama