Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou ráno zastavil před vchodem do soukromého sanatoria automobil. Řidič předal k lékařskému ošetření mladou dámu a než se personál vzpamatoval, beze stopy zmizel. Prohlídka pacientky vyvolala zděšení – žena byla mrtvá. Příčina smrti je předávkování kokainem... (Česká televize)

Recenze (10)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Náhoda je mocná věc. V kriminalistice se s náhodou nežertuje. Bez náhody nedokážete nic. Bez náhody se neoženíte, pánové... Náhoda není náhoda. Zvláštní náhoda by byla, kdyby některý z vás potkal kasaře a jako náhodou by se ho zeptal, kde byl..., on by řekl, že nikde a spod kabátu by mu vypadl hasák!" Případ kolem drogové smrti mne až tolik nezaujal, stejně jako nevýrazný pokus o kritiku bohaté mládeže ze zámečku, takže to vyvažuje alespoň proces pátrání včetně filozofických dialogů trojce Marvan – Vinklář – Bláha naprosto sednoucí. Tentokrát je případ plný spíše těch náhod, než uvažování... což platí vlastně i o oném pokusu dopadnout pachatele a následním konci. Jiřímu Markovi se motiv náhody musel hodně líbit, když stejné filozofování včetně závěrečného výroku "náhoda je koneckonců Bůh" použil později i do svého románu Můj strýc Odysseus. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náhoda je koneckonců Bůh... Kozák (Jiří Kodet) vlastní vůz Aero 30 roadster, vyráběný v letech 1934–1947 a považovaný mnohými za nejkrásnější vůz své doby. Jeho cena dnes se pohybuje kolem 30 milionů korun českých. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvanov prehovor o podstate náhody a jej úlohy v našich životoch patrí k vrcholom seriálu. Samotný prípad však až tak zaujímavý nie je, vyšetrovanie totiž nie je nijak zvlášť napínavé a to moralizovanie dnes pôsobí mierne smiešne. Smiešne však nie je vykreslenie vtedajšej nóbl spoločnosti, o čo Marekovi a Sequensovi išlo zrejme predovšetkým. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kokainek se jim zalíbil – spratkům bohatým. Nic nového pod sluncem, že si bohatí a známí dopřávají trošku toho šňupáníčka a to nejen dnes, ale už i za starých časů. Vcelku slušný díl na nás čeká i tentokrát a nemám k němu žádné větší výhrady. Vinklář i Marvan to tentokrát vzali do vlastních rukou a společně s nimi potěší i jistě nejen přítomnost ale i výkony jiných známých tváří ve vedlejších rolích (Ilja Prachař, Jana Drbohlavová, Jiří Kodet nebo Jaroslav Moučka). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Kozák (Jiří Kodet) vlastní vůz Aero 30 roadster, vyráběný v letech 1934–1947 a považovaný mnohými za nejkrásnější vůz své doby. (sator)
  • Scéna, kdy mladý Kozák (Jiří Kodet) málem nabourá vůz Povondry (Jaroslav Moučka) a ztratí střevíc, se natáčela na křížení ulic Apolinářská a Viničná, tedy na místě, kde stávala Jedová chýše. V době natáčení (rok 1968) už byla zhruba 40 let zbouraná. (xisp)
  • Scéna, kdy se Bouše (Josef Vinklář) snaží dostat do chalupy Povondry (Jaroslav Moučka) a pak po něm chce ztracený střevíc, je zcela zbytečná a nelogická, protože když spolu v minulém obraze seděli v Jedové chýši, hodil ho Povondra hospodskému k nohám, když zametal, se slovy: „Spal ho.“ (sator)

Reklama

Reklama