Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou ráno zastavil před vchodem do soukromého sanatoria automobil. Řidič předal k lékařskému ošetření mladou dámu a než se personál vzpamatoval, beze stopy zmizel. Prohlídka pacientky vyvolala zděšení – žena byla mrtvá. Příčina smrti je předávkování kokainem... (Česká televize)

Recenze (10)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvanov prehovor o podstate náhody a jej úlohy v našich životoch patrí k vrcholom seriálu. Samotný prípad však až tak zaujímavý nie je, vyšetrovanie totiž nie je nijak zvlášť napínavé a to moralizovanie dnes pôsobí mierne smiešne. Smiešne však nie je vykreslenie vtedajšej nóbl spoločnosti, o čo Marekovi a Sequensovi išlo zrejme predovšetkým. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Náhoda je mocná věc. V kriminalistice se s náhodou nežertuje. Bez náhody nedokážete nic. Bez náhody se neoženíte, pánové... Náhoda není náhoda. Zvláštní náhoda by byla, kdyby některý z vás potkal kasaře a jako náhodou by se ho zeptal, kde byl..., on by řekl, že nikde a spod kabátu by mu vypadl hasák!" Případ kolem drogové smrti mne až tolik nezaujal, stejně jako nevýrazný pokus o kritiku bohaté mládeže ze zámečku, takže to vyvažuje alespoň proces pátrání včetně filozofických dialogů trojce Marvan – Vinklář – Bláha naprosto sednoucí. Tentokrát je případ plný spíše těch náhod, než uvažování... což platí vlastně i o oném pokusu dopadnout pachatele a následním konci. Jiřímu Markovi se motiv náhody musel hodně líbit, když stejné filozofování včetně závěrečného výroku "náhoda je koneckonců Bůh" použil později i do svého románu Můj strýc Odysseus. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kokainek se jim zalíbil – spratkům bohatým. Nic nového pod sluncem, že si bohatí a známí dopřávají trošku toho šňupáníčka a to nejen dnes, ale už i za starých časů. Vcelku slušný díl na nás čeká i tentokrát a nemám k němu žádné větší výhrady. Vinklář i Marvan to tentokrát vzali do vlastních rukou a společně s nimi potěší i jistě nejen přítomnost ale i výkony jiných známých tváří ve vedlejších rolích (Ilja Prachař, Jana Drbohlavová, Jiří Kodet nebo Jaroslav Moučka). ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náhoda je koneckonců Bůh... Kozák (Jiří Kodet) vlastní vůz Aero 30 roadster, vyráběný v letech 1934–1947 a považovaný mnohými za nejkrásnější vůz své doby. Jeho cena dnes se pohybuje kolem 30 milionů korun českých. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Výborná epizoda, měla švih a spád. Na závěr dokonce automobilová honička jako vystřižená z amerických gangsterek. ()

Reklama

Reklama