Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývá nepsaným pravidlem, že ty na pohled nejsložitější kriminalistické případy mají nakonec jednoduché až banální řešení. Také okolnosti smrti paní Winterové se na začátku vymykaly běžné policejní praxi. Situaci navíc zkomplikovala balistická expertiza a při vyšetřování se přišlo ještě na další zajímavou okolnost... (Česká televize)

Recenze (19)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nebudem jediný, kto považuje túto epizódu v celom seriáli za najvydarenejšiu. A nie je to iba zásluhou prekvapivej pointy. Dnes by napadla už asi každého pozorného diváka počas sledovania, ale v tom jej pôsobivosť netkvie. Ja by som v nej možno skúsil hľadať aj nejaký ten sociálny podtext. Doporučujem sledovať v saune, alebo aspoň z horúcej vane. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z vrcholů kultovního seriálu. Napínavý případ s téměř patologickým rozplétáním psychologie přítomných lidí, vztahů i sociálních kontextů. Možných pachatelů celá řada, ale nesedí žádný, rovněž způsob provedení zločinu je i pro takové zkušené pány ze čtyřky přímo záhadou. Atmosféru nezkazí ani ty úsměvné "akční" momenty (třeba když bránící se inspektor Bouše rychle prochodí střechou až seskočí s pistolí dolu, a při tom mu vůbec nespadnou ty křehké skleněné brýle)... a pak to hororové překvapení na závěr. Nemožno opomenout ani orientálně laděnou hudbu Zdeňka Lišky, u které se mi pak vybaví nejen škeřící se trpajslík Hyneček, ale i osudná budova s dnes již raritní léčebnou procedurou - sluneční lázně. A hlavní hvězdou tohoto dílu není pro mě Brzobohatý, ale Robert Vrchota (lázeňský ředitel Šulc). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaké ty rekreační lázně bych si taky dal, ale saunu a opalování moc nemusím. Tento díl je vskutku povedenou podívanou s nečekaným vrahem a zajímavým rozuzlením. Dokonce to mělo i velmi slušnou atmosféru. Josef Kemr coby „Turek“ byl luxusní, Brzobohatý si rovněž nevedl špatně. Takže i v tomto případě souhlasím s nadprůměrným ohodnocením, samotná zápletka i zpracování si jej zaslouží… ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílá paráda. "Sluneční lázně" jsou výborný kriminální příběh ve skvělém zpracování. A pravý herecký koncert, a to včetně vedlejších rolí (lázeňští jsou dokonalí). Jeden z nejlepších Hříšných lidí města pražského. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel, tak ako iné s množstvom vtipných scén a hlášok. Super scéna: rada Vacátko a šmelinár, ktorého zahral Kemr a Vacátko napodobňuje jeho gestikuláciu. A úbohý chodiaci rada Vacátko na streche, vydesiac paničky na lehátkach, ktoré začnú jačať, že je tam čert, to nemalo chybu. ()

Matesek 

všechny recenze uživatele

V časopise Týdeník Československé televize vycházela na podzim 1969 foto - detektivka na pokračování, byla to soutěž o ceny s otevřeným koncem. A právě tento díl. Čtenáři měli do uzávěrky napsat svůj tip na vraha paní Winterové. Mezitím už v televizi běžel tento seriál. Vyluštění soutěže, tj. správnou odpověď, viděli lidé na obrazovkách  při premiéře tohoto dílu, v sobotu večer 22.11.1969. Po čase bylo zveřejněno slosování výherců z došlých správných odpovědí, kterého se zúčastnil i režisér Sequens a pan Marvan. ()

Reklama

Reklama