Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ násilné smrti osamělé ženy z venkovského domku si pan Mrázek vybral vlastně jen pro ukrácení dlouhé chvíle. Zajel si na místo činu, pohovořil se sousedy a k velkému překvapení získal nová svědectví. Jeden nevyřešený případ, který bývá noční můrou kriminalistů, se podařilo inspektorovi na penzi nakonec přece jen dokončit. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem měl od malička nejradši a vždycky mě v paměti utkvěly kývající se nohy oběšeného Soukupa. Mrázek otevírá nevyřešený případ vraždy ženy v Souhradicích a zakousne se do něj takovou silou, že i sám rada Vacátko má o něj starost, aby něco nezvoral a nebyla z toho nakonec ostuda. Co zde předvádí Zdeněk Liška je nekonečný soundtrack, který v hlavě zanechává nesmazatelnou stopu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ta hra už je nad moje síly..." A do třetice naprostá špička! Přesně načasované drama, měnící se v prvním momentu setkání inspektora s podivným železničářem na dusivý psychohoror. Pan Mrázek v podání vynikajícího Františka Filipovského je v tomto zpracování Markovy povídky něco mnohem víc, než pouhý inspektor zajímající se o tři roky nevyřešenou vraždu. Coby záhadný pán s buřinkou a dýmkou na nádraží zde ztělesňuje hříšné svědomí železničáře, na jehož zločin se sice nepřišlo, ale jež ho stejně poznamenal. Za doprovodu gradující dramatické hudby Zdeňka Lišky a vizuálu, kde velkou roli hraje vedle křivého kabátu a vzhledu železničáře i všudepřítomný dým, opět skvostný filmový zážitek! Byť mi tohle deprimující sledování vraha s mrazivým koncem poprvé přineslo málem noční můru a dodnes při sledování vyvoláva hrůzu, vzhledem ke zpracování i s myšlenkou a v rámci žánru jednoznačně uděuji plnou palbu. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milá epizoda, kromě momentů, kdy Filipovský sleduje domnělýho vraha, chodí za ním křížem krážem, vočumuje ho, pak se schová, aby ho domnělý vrah neviděl, pak za ním zase jde cestou necestou a vočumuje ho a pak ještě několikrát, přičemž dohromady tato nezajímavá anabáze zabírá nejmíň čtvrtinu celé stopáže. ()

BosMutus 

všechny recenze uživatele

No, kriminalistická zápletka zde sice není bůhvíjak hluboká... ale ta atmosféra je prostě skvěle zachycená. Paralela mezi starým mládencem Mrázkem a ovdovělým podivínem Soukupem... duel dvou odlišných a přesto v něčem podobných typů. Herecky skvěle ztvárněno. Jeden záběr tváře, který říká "já vím, žes to udělal" a druhý pohled v očích zračí "já vím proč jsi tady". Při scéně, kdy Mrázek po delším trmácení poprvé jen tak spatří hledaného, mám spolehlivě husí kůži. Slova pana rady o tom, jak musel ten dotyčný hrozně žít snad vyvolávají i jistý soucit. Liškova hudba je zde naprosto dokonalá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět došlo na Vacátkovu „Náhodu“ a hlavně trpělivost a odhodlanost Filipovského nakonec přeci jenom dopomohla objasnit starou vraždu. Z toho hajzboňáka šel strach už jen od pohledu – jsem si hned vzpomněl na „kolíbání se ze strany na stranu“ se starého Brůny z legendární (Studny). Je sice pravda, že místy to mělo až moc vlažné tempo, ale jinak jde o další slušný díl tohoto seriálu… ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama