Reklama

Reklama

Hříšní lidé města pražského

(seriál)
  • Velká Británie The Sinful People of Prague
TV spot 17
Československo, (1968–1969), 10 h 25 min (Minutáž: 38–54 min)

Předloha:

Jiří Marek (povídka)

Scénář:

Jiří Sequens st.

Kamera:

Miloslav Harvan

Hrají:

Jaroslav Marvan, Josef Bláha, Josef Vinklář, František Filipovský, Gustav Nezval, Helena Růžičková, Luba Skořepová, Jaroslav Mareš, Jaroslav Raušer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál kriminálních případů ze třicátých let 20. století podle povídek Jiřího Marka. Pražská "mordparta" policejního rady Vacátka bojuje s podsvětím. Ani ten nejrafinovanější zločinec nemá šanci uniknout dedukčním schopnostem inspektorů Mrázka (František Filipovský), Brůžka (Josef Bláha) a Boušeho (Josef Vinklář). Jejich práci si ze svého postu kriminálního rady hlídá Karel Vacátko (Jaroslav Marvan). Se stejným obsazením vznikly v letech 1970 - 71 čtyři celovečerní filmy - Pěnička a Paraplíčko, Partie krásného dragouna, Vražda v hotelu Excelsior a Smrt černého krále. V roce 1986 byl jako volné pokračování natočen seriál Panoptikum Města pražského. (mibara)

(více)

Videa (20)

TV spot 17

Recenze (273)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Trpělivost je prvním zákonem kriminalistiky." A trpělivý rada Vacátko rozhodně je. Máme v Praze mord? Tak si pošle pro pivo, aby to jeho týmu ze Čtyřky pořádně zapálilo. A pak už jen zbývá, aby si společně s pány Boušem, Brůžkem a Mrázkem nasadili buřinky a za společného pískání na píšťalky v poklidu vyrazili za pachatelem. Mě tato stará škola vždycky bavila a i když mám k některých archaickým způsobům vyšetřování jisté výhrady, tak atmosféru to rozhodně má. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z TOP detektivních seriálů, které se kdy na našem území natočily. A excelentní Jaroslav Marvan v roli napsané mu přímo na tělo. Tady není o čem se bavit. Tohle je jasný plný počet a mile rád si některé epizody opět připomenu. Srdcovkou pro mě jsou: Turecké náušnice, Černé rukavice a Hra. 90%  ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

neuznaná zaujímavosť:Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Hříšní lidé města pražského (TV seriál) (1968) byla zamítnuta z důvodu: zaslaná zajímavost byla shledána jako nepatřičná Text tebou zaslané zajímavosti: V Hříšních lidech Města pražského hrala v 8-mej časti slovensku prostitutku Jana Hlaváčová,ktorá okradla defraudanta v podaní Miloša Kopeckého. Tá istá herečka hrala v novšom pokračovaní-tj v Panoptiku Města pražského v 8-mej časti manželku rady Korejse. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Sequense už jen za atentát adoruju... tady je vidět, že seriál vznikal v osmašedesátém, protože z něj vyzařuje glorifikace první republiky. Herci jsou skvělí, provedení výborné, člověk se tou černobílou Prahou krásně pokochá.. Jenže ony případy, které kriminalisté řeší, se mi zdají takové jednoduché. Prostě i Četnické humoresky měly víc zapeklité případy a člověk byl vždycky překvapen, z koho se vrah vyklube. Tady tomu tak v mém případě není, nicméně fajn podívaná kdykoliv a kdekoliv. ()

Jespe-film 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit, že by snad někdo mohl nahradit Marvana, Bláhu, Filipovského a Vinkláře? Ani náhodou! Rada Vacátko, pánové Bouše, Brůžek a Mrázek jsou nejlépe fungující vyšetřující "čtveřicí" všech dob! Každý atmosférou nabitý díl byl vyzbrojen výbornými herci, jejichž příchod oslavovala nezapomenutelná ústřední melodie... Nikdo se nemůže divit, když řeknu, že Hříští lidé města pražského byl náš nejlepší kriminální seriál, ne-li nejlepší seriál vůbec... ()

Galerie (301)

Zajímavosti (79)

  • Pan rada Josef Vaňásek, předobraz hlavní postavy, měl ve skutečnosti k dispozici osobní automobil Praga se šoférem, který měl SPZ N III-811. Shodnou značku můžeme vidět i v seriálu. (Cucina_Rc)
  • Jediný díl seriálu, ve kterém se neobjeví Josef Bláha ve své roli inspektora Brůžka. (Skladatel)
  • Když Bouše (Josef Vinklář) peskuje svého syna a listuje jeho deníkem, tak cituje zápisky, říká mimo jiné i „Stopy Karibů“. Jednalo se o prvorepublikové sešitové vydání edice Rozruch vydané pod názvem „Na stopě Karibů“, odehrávající se na dalekém Severu mezi etnikem Karibů. Příběh napsal spisovatel a scenárista Karel Fabián. (sator)

Reklama

Reklama