Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerný film o celkem zajímavém fenoménu - parkouru (Le Parkour) čili typicky civilizačním městském sportu - lezení přes urbanistické překážky, v tomto případě po výškových budovách. Tenhle sport pochází z Francie, stejně jako zmiňovaný film. Jestli ovšem chlapci vynikající v umění pohybu a přemisťování se světu něco zajímavého dali, pak francouzští strýcové s kamerou si svůj vklad do globalizační pokladnice klidně mohli nechat. Možná tedy jestli vám je méně než patnáct, baví vás dívat se na to, jak nadupaní černoši vyskakují po zádech z balkónu ve třináctém patře či se spouští uvázaní za nohu výtahovou šachtou a všichni svorně velmi pateticky provozují cosi jako ,,charitu" na záchranu malého chlapce, pak budete z tohoto filmu nadšeni... Ve všech ostatních případech vám hrozí emoce na opačné straně emočního spektra... Pro ostatní zájemce o Le Parkour je tu Morelův Okrsek 13, kde městské překážky zdolává guru tohoto sportu David Belle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem bez rozběhu nepřeskočil panelák, ale pokud mohu parkour sledovat z pohodlného křesla, tak se mi hodně líbí. Yamakasi parkour propaguje celkem zábavně, i když dějově to jen poměrně stupidní hříčka, která nebývale přesně ukazuje výhody vyspělého kapitalistického zdravotnictví - řádně si plať zdravotní pojištění, ale jestli onemocníš mimo své možnosti, tak budeš mít štěstí, když si na tvou léčbu někdo vezme úvěr. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To, že jsou frantíci excelentní akrobati, to už sem zjistil v 13tým okresku, kde David Belle předváděl fakt neskutečný kousky a tady je to hned v několikerým provedení a musim říct, že mě tim svým sportem fakt nakazili a kdybych si nebyl 100% jistej, že bych si při prvním skoku urval koleno a mohl si prohlídnou svojí holení kost, tak bych to taky chtěl provozovat. Oddychovka fakt parádní, svižná a být to ještě akčnější a s nadupanějším hudebním doprovodem, tak pětihvězdičková. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Le Parkour mám opravdu rád, ale herecké výkony co předváděli herci spolu s příběhem bylo opravdu stupidní, a to že sem se koukal až do konce, bylo jen z očekávání alespoň 50% kvality 13 okrsku .. u těchto typů filmů nemá člověk myslet -- pouze se nechat unášet na rostoucí vlně adrenalinu a zažitků . / bohužel 3/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepotřebují výtahy, schody, či pozvání do bytu - vy zase k Sedmi smradům 21.století nepotřebujete mozek aneb jedna z dalších slabších chvilek Luca Bessona v tomto miléniu. Pitomým příběhem oplývající Urban Parkour naroubovaný na přistěhovaleckou agitku, kdy barevní jsou hodní hoši a bílí jsou ti hloupí a zlí, co jim hází klacky pod nohy. Některým bude ke štěstí ono samotné hopsání nepochybně stačit, ale jak by řekl Roger Murtaugh: „I´m too old for this shit!“ ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi adrenalínové sporty, k tomu patřičnou hudbu, pak je tu velice zajímavé spojení krimi a lezení po výškových budovách. Konečně někdo zfilmoval naši starou zábavu za "mlada". ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Hej, ten parkour je fajn. Dievčatá na to pozerajú s otvorenými ústami a občas to nejakému chlapcovi čakajúcemu na transplantáciu orgánu zachráni život. Ale priznám sa, že som čakal podstatne viac akcie, skákania a všetkých tých machrovín. A keďže som sa ich nedočkal, tak toto je oficiálne prvý prípad, kedy Bessonovi jeho detsky jednoduchý scenár neodpustím a ide o prvý akčný počin spod jeho produkčných krídel, ktorý ma nudil. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

No, to byla zase prvoligová debilita! Tlupa postpubošů leze po barácích, zesměšňuje benga a stává se idolem pro děcka - bodejť by ne, když hopsají a metají kozelce snad i cestou do mekáče pro burgra. Úžasná idea filmu: Svým činem nejspíš nechtěně motivuju děcko k vylomenině, po níž je mu třeba transplantovat srdce, načež to napravím za cenu několika vykradených domácností, zraněných lidí, poškození spousty majetku a zburcování celého policejního okrsku. Ve finále policajt šermuje bouchačkou před ksichtem doktorovi, okrade ho o sto litrů a všechny tyhle kraviny film ospravedlňuje chatrnou moralistickou berličkou o nenažranosti pánů v bílých pláštích (berličkou chatrnou vskutku mocně - doktoři jsou arogantní zlouni a v nejhorším případě na vás tu bouchačku vytáhnou taky). Vznešená myšlenka fakt nestačí, pokud napíšu dementní scénář, který se na jednu á čtyřku nevejde jen proto, že je k němu celej štos vaty s nadpisem "naivní, nelogická, na efekt postavená trapárna, trpící kontraproduktivním samaritánským komplexem". Když jsem se dozvěděl, že je pod scénářem podepsán také Luc Besson, uzřel jsem vesmírnou pravdu - ten pán už léta píše scénáře náhodným mačkáním tlačítek na klávesnici, což je vlastně docela kumšt (proto to ve finále natočej). Jinak pro doplnění informací o filmu: policajti jsou tradičně zcela neschopní/nečinní statisté, bumčvacht muzika je po chvíli pěkně otravná, kamera a střih utekly z průměrného videoklipu a nezbytný happyend je patřičně slaďoučký. Každopádně zachovejte klid, až se kolem vás prožene multikulturní tlupa maskovaných šílenců, rozfláká vám byt a ukradne půlku majetku, může vás hřát myšlenka, že zrovna běží nějakému Toníkovi koupit ledvinu. ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Musel jsem se pořád smát a to není dobře. Trapné herectví oněch sedmi neherců, neuvěřitelně stupidní dialogy a naprosto hloupý scénář plný nelogických chyb. Nějaké jejich skákání a lezení mi fakt nic neříká a navíc jsem se musel chytat z hlavu při scénách kdy utíkají před policií a při tom dělají salta a přemety,uplně zbytečně jen pro efekt ve filmu, ve skutečnosti by je to přeci hrozně zpomalovalo a byl by to risk. Trapný,trapný, trapný film. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"My tu chráníme zákony, které zní: nešplhat po domech, nechat lidi v 6 ráno spát a nestřílet si z představitelů pořádku." ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem viděl poprvé za éry videopůjčoven. Dnes jsem se k němu dostal úplně náhodou a udělal si tak nostalgickou vzpomínku na doby kdy jsem si chodil filmy půjčovat. Pokud přehlídnu klišé a nekoukám na logiku tak je Yamakasi pohodovou oddychovku u které člověk vypne. Nic víc nic míň. Na můj vkus borci mohli předvíst víc kousků když už film měl pojednávat o parkouru. Jinak dobrý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film pre nenáročných divákov, ktorí majú radi tvorbu EuropaCorp (nevyšla náhodou odtiaľ? Neviem) a v súčasnosti majú radi európske filmy Jasona Stathama. Yamakasi je vcelku originálny mainstreamový počin, ktorý som videl preto, že mi ho niekto napálil na dvd a inak by som sa samozrejme k nemu nijako nedopracoval. O nič by som neprišiel. Keď tak teraz čítam jeho obsah, bol som pri ňom duševne niekde inde. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy dvakrát v lásce nemám, ale co se týče dějů o parkouru, jsou velmocí. Tentokrát jsem ale sáhl po mírně slabším snímku. Jeden z nejkýčovitějších dějů, co snad existuje, režie krom prvních pár minut taky nic moc a o závěru škoda mluvit. Každopádně se záměrem sledování akčních honiček po střechách je po zhlédnutí každý spokojený, a to nejen díky více aktérům, takže ty slabší tři si zaslouží. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil sportovní výkony, bylo by to za plný počet bodů. Jenže je tu ještě jakási melodramatická historka, naprosto mizerný scénář se sociálními podtexty a pozoruhodně nefungující pokusy o humor. Vystříhat si z toho těch pár adrenalinových čísel a zapomenout, že k tomu patřilo ještě něco dalšího, mohl bych na to koukat i opakovaně. Vcelku maximálně jednou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Rob Cohen odštartoval adrenalínovú lavínu v Amerike, v Európe sa o to isté snaží Luc Besson. Yamakasi je adrenalínom a humorom nabitá pohodovka, ktorá je hlavne v akčných sekvenciách príliš postrihaná, ale za to zrejme môže rozpočet. Pozeratelnejšie by to bolo, keby sa vo filme neobjavil motív arabských imigrantov... Ale na pobavenie stačí... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Már rád urbanistické sporty a parkour patří mezi mé nejoblíbenější, takže jsem si pustil Yamakasi, abych zjistil, jestli je ten film fakt tak špatnej, jak tu všichni píšou. Abych pravdu řekl, tak to zas tak špatný nebylo. Od filmu jsem nic neočekával a žádné překvapení se nekonalo. Pár pěkných parkourových scén se ve filmu našlo, scénář byl ještě o něco horší než jsem doufal a herecké výkony mizerné v rámci očekávání. Film se bohužel bere strašně vážně a schází mu nadhled. Dvě hvězdičky opravdu dostal jen s přihlédnutím k tématu filmu. ()

Reklama

Reklama