Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jako opice hopsaj po barákách a pruďěj lidi. Prcek je napodobí, spadne na palici, a opice mu seženou kokosy na operaci. No doprdele, to je dobrý jak hopsaj, pokud někdo má rád hopsání. Efektivně to je docela dobrý, jednou se to slíznout dá, dějově vo hovně, a fakt super záběr je, jak ta multikulti smečka čumí ze střechy paneláku na východ žbluňce. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Legendární film pro ParKouristy a fanoušky PK. Nesouhlasím s tím co týpci dělali, DAvid Bell (zakladatel PK) to s nimi netočil, protože nesouhlasil s tím, že se treuceři stanou lupiči, což chápu. Normální oddechovka. Trochu i najivní ale milé. Nadruhou stranu ukazuje realitu. Škatulkování-odsuzování lidí. Byrokracie a nespravedlnost. Zároveň poučné. Uvědomuju si že se akční scény mohou zdát nudnější, je to natočené před 16lety. Pk byl v plenkách a také film ještě nezažil tu největší akci. ()

Reklama

system 

všechny recenze uživatele

Le Parkour je sport, ktery vymyslel francouz David Belle a jeho kolektiv. Zjednodusene by se dal popsat jako "preskoc vse co ti stoji v ceste":-). V tomhle filmu ho, ale neuvidite, jelikoz David Belle ze skupiny Yamakasi odesel uz pred timto filmem a dal se na solovou drahu. Pokud mate zajem ho videt v akci, sezente si film Banlieue 13, ten chlapec proste umi:-) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Parkour je fajn, ale filmy o parkouru už ani moc ne. Povětšinou se jedná vždy o prvoplánově natočené filmy které toho moc neřeknou. Jasně fintičky jsou na oko líbivé ale příběhově to drhne. Nějak jsem nepochytil ani ten motiv hlavních hrdinů kdy jsou ochotni se prostě a jednoduše nechat zastřelit když to šlo všechno zařídit úplně jinak. Mimochodem stupidnější policisty než jsou v tomto filmu se hledá dost obtížně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem viděl poprvé za éry videopůjčoven. Dnes jsem se k němu dostal úplně náhodou a udělal si tak nostalgickou vzpomínku na doby kdy jsem si chodil filmy půjčovat. Pokud přehlídnu klišé a nekoukám na logiku tak je Yamakasi pohodovou oddychovku u které člověk vypne. Nic víc nic míň. Na můj vkus borci mohli předvíst víc kousků když už film měl pojednávat o parkouru. Jinak dobrý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)
  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)

Reklama

Reklama