Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil sportovní výkony, bylo by to za plný počet bodů. Jenže je tu ještě jakási melodramatická historka, naprosto mizerný scénář se sociálními podtexty a pozoruhodně nefungující pokusy o humor. Vystříhat si z toho těch pár adrenalinových čísel a zapomenout, že k tomu patřilo ještě něco dalšího, mohl bych na to koukat i opakovaně. Vcelku maximálně jednou. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Takže... Já vím, že to stejně nikoho nezajímá, ale mně to nedá... K tomuhle filmu je potřeba dovysvětlit pár náležitostí... Neherci jsou vybráni záměrně, jelikož to jsou traceuři, kteří vzdávají hold samotné skupině Yamakasi... Tedy skupině, která společně s Davidem Bellem v podstatě definovala Parkour jako takový... Nejde tedy o herce, ale o traceury... A proč se David Belle tedy nechtěl zúčastnit natáčení, když tedy nejde tak přímo o film..? Yamakasi a David Belle se totiž neztotožňovali v náhledu na parkour... Podle něj totiž parkour nemá v žádném případě být o komerci a rivalitě... Otázkou je, jaký názor na to má dnes, ale tehdy to tak bylo... Tenhle film tedy vznikl víceméně jemu na truc a on ho označil jako prostituci umění... Druhá věc je, že se nemýlil... Pokud hledáte parkourový dokument, pak bych doporučil spíš Jump London... A pokud chcete Yamakasi brát jako čistokrevný film, tak s tím nic neudělám, ale občas není od věci vidět ho v širších souvislostech... ()

Reklama

Jedifilm 

všechny recenze uživatele

Radek99: Samozřejmě tvůj názor :) Ale aby tu nedošlo k nedorozumění... Nevím co víš o parkouru, ale Yamakasi je existující opravdová skupina parkouristů - ano přesně těch co jsou ve filmu, nejsou to herci, jsou to parkouristi a David Belle ne že je guru :D ale to je spoluzakladatel disciplíny parkour, on ji definoval. a kdysi býval členem skupiny Yamakasi s kterou právě ten parkour založili a rozšířili ;) Můj názor na film: Myslím že je skvělý a pro parkouristy taková "srdcovka" mezi filmy spolu s okrskem 13 :) sice ukazuje parkour spíše ve světle chuligánů, kteří okrádají lidi ale záleží jak si to člověk přebere, samozřejmě film ukazuje pouze jednu stranu parkouru, tou je pohyb... Dalšími součástmi parkouru je filozofie, myšlení a tak... je to hodně rozšířený pojem a každý traceur si ho definuje podle sebe :) ...druhý díl se už moc nepovedl ale tento je skvělý :) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Legendární film pro ParKouristy a fanoušky PK. Nesouhlasím s tím co týpci dělali, DAvid Bell (zakladatel PK) to s nimi netočil, protože nesouhlasil s tím, že se treuceři stanou lupiči, což chápu. Normální oddechovka. Trochu i najivní ale milé. Nadruhou stranu ukazuje realitu. Škatulkování-odsuzování lidí. Byrokracie a nespravedlnost. Zároveň poučné. Uvědomuju si že se akční scény mohou zdát nudnější, je to natočené před 16lety. Pk byl v plenkách a také film ještě nezažil tu největší akci. ()

f1 

všechny recenze uživatele

Tohle tady ještě nebylo a to já ocením. Ještě navíc pohled na Paris ze strech. Co si budem povidat, ti kluci na sobě makají, a to se musí ocenit. Ještě k tomu jsou to Mirkové Dušínové, správňáci. Vidím, že tohle musím osvětlit. Jsou to Mirkové Dušínové, ale černoušci - proto jsou tak drsní, ale jsou čestní, ne??? Tak někdy u piva to proberem. Čauou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)
  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)

Reklama

Reklama