Reklama

Reklama

Rilakkuma a Kaoru

(seriál)
  • Japonsko Rilakkuma to Kaoru-san (více)
Animovaný / Rodinný
Japonsko / USA, 2019, 2 h 40 min (Minutáž: 12–15 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Život má možná trochu nudný, ale doma na Kaoru čeká roztomile lenivý spolubydlící Rilakkuma, což je shodou okolností plyšový medvěd. (Netflix)

Recenze (4)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Rilakkuma jako japonská postavička existuje už dlouhé roky (vznikla v roce 2003) a dodnes je v Japonsku neskutečně populární. Teprve nyní s pomocí Netflixu se tento "relaxující medvěd" zapsal i do povědomí lidí ze západního světa. Já sama za sebe jsem měla velkou radost, když jsem zjistila, že se Netflix rozhodl udělat o Rilakkumě seriál, a to ne jen tak ledajaký, ale dokonce ve stop-motion animaci. Vizuálně mi to přišlo jako dobrý nápad, ale trochu jsem se obávala, o čem seriál bude. Ano, o tomto medvědovi a jeho přátelích sice existují drobné komiksové stripy a dokonce měl od začátku dané i "pozadí" svého příběhu (ve smyslu, že žije u slečny Kaoru, která vede celkem nudný život "šedé kancelářské myši"), ale ucelený příběh o Rilakkumě do teď neexistoval. Proto jsem tím spíš byla zvědavá, co s tímto námětem Netflix udělá. Výsledek mě mile překvapil. Je pravda, že seriál dává velký prostor právě postavě Kaoru, což je něco jako "chovatelka" Rilakkumy a ostatních. Do nynějška byl totiž koncept Rilakkumy postaven tak, že se vše týkalo spíš těch zvířecích postaviček - Rilakkumy, Korilakkumy (menší medvěd) a Kiiroi Toriho (žlutý ptáček). Kaoru stála pouze na pozadí jejich příběhu a neměla v podstatě ani svou danou podobu. Zde je to však naopak a je to Kaoru, kdo je v centru dění. Bohužel tím na jednu stranu ubylo humorných a roztomilých interakcí mezi zvířecími postavičkami, jelikož je na ně menší prostor, ale na druhou stranu to rozhodně nevyznívá špatně - svým způsobem postava Kaoru stmeluje příběh dohromady a funguje jako dobrý protiklad vůči rozverným a lenošivým zvířátkům, která neberou život tak vážně jako ona. Seriál si dal nepochybně za cíl, aby ukázal tuhle protikladnou část života, která se staví proti dnešní zrychlené moderní době a říká, že je v pořádku nebýt vždycky ten aktivní, výkonný, dokonalý moderní člověk. Naopak někdy je dobré zpomalit, trochu si zalenošit a užívat si života. Ostatně, tato myšlenka "relaxu" a "pasivity" stála za zrodem Rilakkumy již v prvopočátku (stejně jako u jiných japonských postaviček jako kdysi populární Tarepanda nebo dnes oblíbená Gudetama, ale to už trochu odbíhám...) Je proto zřejmé, že seriálu se zároveň podařilo zůstat věrný původní myšlence spojené s Rilakkumou. To je rozhodně něco, čeho si cením, a co je velkým plusem celého seriálu. Neodklonil se totiž od původní ideje, ale zároveň přinesl úplně nové originální pojetí. Možná není každý díl obsahově perfektní a využitý naplno, avšak i přesto přináší řadu nových nápadů, je milý, příjemný a zábavný, a povětšinou s sebou každý díl nese i nějaký vzkaz. Seriál Rilakkuma a Kaoru je zkrátka takové něžné animované pohlazení po duši, které ocení každý, kdo ani v dospělosti nezapomněl na onen hřejivý a hebký dotek plyšového zvířátka. ~(4,2)~ ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

V podstatě se tam toho moc neděje a je to pak docela nuda. Kaoru byla v jistém ohledu mnohem nezajímavější a méně zábavná Retsuko a zvířata toho většinou moc nedělají. 40 %, protože to přeci jen pobavilo a zvukový doprovod se povedl. ()

Reklama

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Že by japonská kombinace teletubbies a krtečka? Lepší než první, horší než druhý. Pro kohokoliv staršího 5-ti let to těžko bude zábavné. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

De facto většinu času se tam nic neděje, ale oči nelze odtrhnout a na konci člověk není uražen, či znuděn, či načepejřen, na co že se to sakra zase koukal, ale naopak, je ulkidněn, pohlazen po duši, a jakýmsi prapodivným, nevysvětlitelným způsobem spokojen, a ani neví proč a z čeho. Jméno medvěda Rilakkuma by mělo být ve slovníku uvdeno u synonyma "Pohodář"! Za mě 100%. A to bývám obecně k Japoncům docela dost kritický! ()

Galerie (157)

Reklama

Reklama