Reklama

Reklama

Jiří pes uprchlík

  • angličtina George the Dog, Refugee

VOD (1)

Obsahy(1)

Anička a Eliška bydlí s Jiřím, daňovým poradcem, který si myslí, že je pes. Jiří je sponzoruje a dělá vše pro to, aby byly spokojené. Přistoupí na jejich přísná pravidla: doma smí pes chodit jen po čtyřech, nesmí mluvit, nesmí se protivit. Jí a spí na podlaze, bez povolení nesmí ani na záchod. Holky zneužívají svou moc, protože Jiří jim to dovoluje. Myslí si, že si mučení užívá, tak ho ponižují víc a víc. Nakonec se ale duše Jiřího vzbouří - probudí se v něm člověk, který touží po svobodě a kruté pomstě. (Czech Film Center)

(více)

Recenze (30)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už chápem, čo znamená oblízal si mi nohy. To keď si Vančura myslí, že je pes a líže nohy Křenkovej a Bokovej. A po dohode kľudne pridá do portfólia aj kundu. V podstate už aj ako predstava nechutné. Inú pointu som nenašiel, čo to malo byť téma šikany či totálnej šialenosti spôsobenej zrejme drogami? ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Takto dobrý krátký film jsem rozhodně nečekal. Obě hlavní ženské role jsou naprosto skvěle zahrané a místy až běhá mráz po zádech, jaká je mezi Aničkou a Eliškou energie, napětí, soupeření i čisté kamarádství. Lehce úsměvný začátek filmu postupně nabere spád směrem k temným zákoutím lidských povah a otázkou využívání a zneužívání druhých. Snímek nemoralizuje, spíše pozoruje. ()

Reklama

dr.jitr 

všechny recenze uživatele

Podle úvodní fotky filmu by se mohlo zdát, že režisérem tohohle filmu je Quentin Tarantino, ale motiv olizování nohou je jaksi jen doprovodný. Nevím, jestli si režisér ujíždí na foot fetishi, ale Jiří, hodný to čoklík, je spíš metafora. Metafora pro to, že existujou takový krásný mrchy jako jsou ty dvě. Krásný, ale kluky si omotávají kolem prstů a občas se k nim chovají jako k hadru na podlahu. P.S.: Doufám, že Eliška Křenková takovou sviňuchu jen hraje a není taková i ve skutečnosti. Kdo ví... Žral jsem jí to. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Psí život je čekání na příležitost udělat svého pána šťastným. *** Vetknout do 28 minut emotivní příběh je mistrovské dílo. Vynikající herecké výkony, obraz i téma. Před 20 lety jsem i já neplánovaně poznal jednoho psa, vlastně fenku. Dvoumetrový kamarád mi řekl - víš, proč jsem chtěl jít do zoo a k výběhu vlků? Byl únor, sundal si šálu a pod ní měl/a obojek. Kira byla nejchytřejší ze školy a vyhrála stipendium na Oxford. Snad si našla svoje štěstí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na roli psa by se spíš místo Petra Vančury hodil typ mistra Beana.  Naopak Eliška Křenková sedí. Je to vydařená satira na čím dál tím zbytečnější mužskou roli v rodině. Působí sevřeně bez zbytečné slovní vaty. "Prosím tě, musí nějak vypadat", "Třeba je hodnej", "Néé". Všichni chlapy se opravdu rodí hodní. To je vlastnost, která je u žen bezcenná. Nedostatkoví jsou hajzlíci u nichž ženy geneticky cítí, že dokáží zabezpečit jejich mláďata. To se muž musí naučit. Rovnoprávnost žen a mužů je určitě nutná, ale když to celé domyslíme do konce, nástupem extrémního feminismu si ženy sami pod sebou podřezávají větev. Vynikající psycholog Jeroným Klimeš říká, že u nás za každou generaci žen jich třetina vymře. Poslední česká žena podle neúprosné demografické matematiky má zemřít okolo roku 2130. V zemích na západ je nahrazují Afričané a Arabové. U nás převážně Ukrajinci s podobnou kulturou, jazykem, barvou pleti  a náboženstvím. Mám jich plnou naši čtvrť a jsem za to rád. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Petr Vančura, který ztvárnil psa a olizuje hlavním protagonistkám chodidla, má fobii z nohou. (Petsuchos)

Reklama

Reklama