Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth se odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony. S pomocí tety Marie, která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, ale především víru v sebe sama. Z drsného pádu a procitnutí se zrodí prozření a Elizabeth dostává druhou šanci na opravdové štěstí i skutečnou a bezpodmínečnou lásku. Elizabethin příběh vypráví o neuvěřitelné snaze dostat se ze dna, o ozdravné síle humoru, o ceně přátelství a také vůli otevřít srdce a nezanevřít na lásku, protože ta je hnacím motorem našich životů. (Falcon)

(více)

Recenze (72)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl upoutávku, tak jsem se těšil, že po delší době by to mohl být zajímavé drama o domácím násilí, ale film se drží hlavního tématu jen první třetinu a když se přesune jen na golf a sezení u kafe, tak tempo i napětí ztratí a ani žádná velká romantika se nekoná. Je to Škoda, umím si z tohoto námětu představit daleko výraznější počin. I tak je to ale lepší, než řada romantických komedií z horských prostředí...... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká priemerná prevarená voda. Tento príbeh svojim námetom na základe skutočného príbehu dokáže prilákať divákov, ale v zásade je to len ďalší zo snímkov zaoberajúcich sa domácim násilim a reštartom v živote. Naozaj tento film už nepriniesol nič nové a ani Vlastina to úplne nedokázala celé potiahnuť. Keď to zhrniem, tak je to pozerateľné a na jednu projekciu fajn, ale nič prevratné sa od toho očakávať nedá ani náhodou. 50 % ()

schluke 

všechny recenze uživatele

Celou dobu čekám na tu tajnou zápletku, která se tam vynoří a ono je to jenom o tom jak zenska sbírá celej film odvahu... ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

STŘEDOBODEM filmu měla být Vlastina , ovšem po nějakém čase zjistíte , že je to vlastně ta skvělá , podporující a občas vtipně glosující parta kamarádek okolo ní . Vilma a Knˇažko samozřejmě dobrá dvojka , o tom žádná . . Jen škoda , že začínám být trochu býti alergický na Kříže , jelikož jej nyní nějak častěji obsazují . Je to možná i k jeho škodě . ALE , asi je to výborný , skvělý , zajímavý herec , jenž byl objevem po letech a tak je to zřejmě pouze můj problém . To je ovšem slabá útěcha . Film není vůbec špatný a když to vypadalo , že se to dobře rozbíhá , tak byl konec . Kdyby by to mělo třeba 120 minut , a pokud by to bylo obohaceno o další konfrontaci s manželem Eli a jeho drsnějšího vytrestání , a rozjezdu nového vztahu , vůůůůůůbec by mi to nevadilo . Za mne tedy spíše * * * a půl , jelikož znám pár holek , která mají podobná hovada , jako byl již zmíněný žárlivý , agresivní kretééén Honza od baletky . Jo vono to je podle pravdivého příběhu ?? Tak v tom případě , je hodnocení za * * * * . ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Tak silné téma a tak uboze zpracované, jaká škoda! Scény jsou ploché, dialogy trapné, děj se vleče a je to zklamání. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Taková módní báchorečka z červené knihovny aneb co poudali bába Futeř o popelové děučici. Osa příběhu není zcela hloupá, jenom špatně zpracovaná. Místy rozvleklé (sezení kámošek), místy naopak netrpělivě přeskakující (vývoj operací), místy psychologizující a místy povrchní, tu a tam časově zmatené (těhotenství, svatba, rozvod), tu a tam naivní (zamilovaný podnikatel). A hlavně bohužel s nemastnými neslanými hereckými výkony (roztěkaná Cibulková, křečovitá Kostková, jaksi "studená" Svátková - nejlíp mi z té bídy nakonec vychází Rašilov). ()

Tusariq 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v tomto filmu nejde ani tolik o kvalitu zpracování, ale o to, co příběh mám sdělit.Přiznávám, že místy v některých pasážích vypadá film jako romantická komedie, hlavně ty sedánky ženských na golfu...... Hlavní ale je to, že předlohou je skutečná událost, film je varováním a podporou pro ty, kterým se něco podobného dělo nebo děje.....ženy mějte rády samy sebe a mluvte o tom, když vám někdo ubližuje ! ()

FatimaO 

všechny recenze uživatele

Tahleta Vlastina to je jako co? Proč hraje, když to neumí. A Kostková? Ta by taky měla spíš zůstat u moderování. Jedna hvězdička za Vilmu a Kňažka ()

She_Screams 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že film s tak důležitým, ne-li nejdůležitějším poselstvím je tak odfláknutý a velmi podprůměrný. Místy jsou totiž snad i různé německé Rosamunde lepší a zajímavější. Od začátku jsem uvažovala o jedné, max dvou hvězdičkách, nakonec s odřenýma ušima tři. Dvě za myšlenku, jedna za Kříže, západ slunce a tanec.. ()

Ornament 

všechny recenze uživatele

Snímek na mě zapůsobil amatérsky, i když se snažil tvářit profesionálně. Určité nelogičnosti ve scénáři se prominout dají, ale kazí celkový dojem. Co pokazilo vážné téma příběhu, byla nerovnováha mezi dramatem a humorem prezentovaným zejména společností pěti kamarádek. Do některých rolí bych obsadil jiné herce. Bylo těžké přijmout pana Rašilova jako násilníka a představitelka hlavní role pojala svoji roli příliš vlažně. V některých scénách byla přesvědčivá, v jiných již méně. Nevyváženost, ne úplně dokonalá atmosféra a chvílemi nuda. Přesto oceňuji pokus o slušný film. ()

esshoul odpad!

všechny recenze uživatele

Námět a z něj scénář bez jakýkoliv kreativity - obsahově tak na 15 minut, ale je to v kuzu, že? Zbytečný postavy a provařený gesichty. Příšerný "herecký" výkony. Nuda, až vopruz. ()

collak 

všechny recenze uživatele

Mám ve svém okolí spoustu žen, které mají k příběhu o domácímu násilí, co říct…. Ale mlčí. Se sklopeno hlavou často nesou úděl, který označují za „svůj“. Většinou to považují za normální, za to, že se něčím provinily a mlčí… A ti hajzlové jen zjišťují, kam až mohou zajít (jedna z replik Vilmy Cibulkové). Možná ani neví, že tím ubližují nejvíce sobě a pak svému okolí. Je třeba o tom mluvit, psát a přinášet filmy na stříbrné plátno s touto tematikou. Můj příběh míří do tohoto světa podobně jako Sedmilhářky. Na české poměry se jedná o velice netradiční pojetí, které obsazuje herce do netypických rolí a hraje si s neobvyklostí. Boří tak, mnohdy zaběhlá klišé a ukazuje věci z jiného úhlu. Vytvářet věci s přesahem o vážných tématech stojí mnoho peněz a mnohdy je tak vše otázkou kompromisu a spíše úsilí jednotlivců než finančních možností. 

Můj film patří na filmové plátno a sluší mu. Je dobře, že je otiskem skutečnosti a každý do něj dal něco ze sebe podobně jako Vlastina Svátková, Saša Rašilov, Milan Kňažko nebo Pavel Kříž. Je to jiný film. Je určen ženám. Má přesah, nutí přemýšlet vyvolávat emoce. Těm, kdo něco podobného prožili vyvolá slzy, možná dodá odvahu a zbytek minimálně zaskočí. Je jen dobře, že tato témata u nás vznikají. ()

mombasamomo 

všechny recenze uživatele

Já dost dobře nechápu, proč scénáristé museli do filmu přidat tu romantickou linku a nevěrohodně napsané postavy kamarádek, které hodně šustí papírem. Začátek filmu byl skvělý a kdyby film zůstal na této vlně bylo by hodnocení vyšší. Hodně mě překvapil Rašilov, protože jsem mu jeho roli vážně věřila. Bohužel se film překlopil do upoceného tlachání u kafééé latééé a seznamování s novým chlapem. Vše úplně umrtvil takový divný konec nekonec, i když po tom všem to vlastně bylo vysvobození. Snímek měl prostě navíc a nedokázal své šance využít. Nemůžu dát vyšší hodnocení jen proto, že pojednává o domácím násilí, které se týká řady žen (a někdy i mužů)... ()

slatkakuca 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně plochý, v ničem to nešlo do hloubky. Její vztah s manželem byl vykreslený jen pomocí krátkých zmatených flashbacků (ona skončila kariéru? tak proč jí tam nesl kytku a furt se v těch flashbacích pudrovala před zrcadlem?) A Rašilov mi přišel jak karikatura někoho, koho má hrát. Celou dobu jsem čekala, že uvidíme nějaký vývoj v jejich vztahu, který nějak vykulminuje a ve výsledku nepřišlo nic hlubšího, jen jedna scéna s pánvičkou. A do toho to debilní tlachání nesnesitelných kámošek, který do té doby ani neznala a najednou jí všichni dělají hromadnou psychologickou poradnu, jak nejlepší kamky na světě. To, že tam byly nastíněné i jejich problémy mi přišlo úplně pro film úplně nerelevantní. A nelogičností taky spousty a Kříž už fakt není roztomilý milovník z Básníků. ()

vopajslikova 

všechny recenze uživatele

Domácí násilí a závislost ženy na muži....téma ze života. Líbila se mi jako vždy Vilma Cibulková, uvěřitelný byl Milan Kňažko, jen hlavní hrdinka mi připadala pořád jako ve snu. Ubrala bych scén s kamarádkami a přidala scén o vývoji vztahu hlavní hrdinky s jejím manželem (nikoli s násilím). Happyend nevím, jestli by ve skutečném životě byl tak rychle, to vyznělo pohádkově. ()

Marrakech86 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět filmu, který ale ztratil svojí sílu díky postupnému rozkladu příběhu. Nevýrazný, málo hluboký děj s divným závěrem. ()

Noc17 

všechny recenze uživatele

...proč to někdo točí takhle? Je to těžké a zajímavé téma ..veliká ..veliká škoda...času i materiálu!! ()

Reklama

Reklama