Reklama

Reklama

Tábor Sleepaway 2

(neoficiální název)
  • USA Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (více)

Obsahy(1)

Vražedkyně Angela změnila své stanoviště a přesunula se do jiného Campu. Nyní je vychovatelkou, což nevěstí nic dobrého. Zabíjení si vychutnává různými metodami. A posílá tak do pekel skupiny mladých dívek. (darek kartac)

Recenze (61)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher je v prvé řadě hodně špatně nasnímaný, ve druhé neuvěřitelně hloupě napsaný a ve třetí (ovšem zdaleka ne poslední) neuvěřitelně komicky zahraný. Díky bohu za to, že tvůrci pochopili několik zásad kvalitního kinematografického neumětelství. Odlehčený přístup – extrémní počet mrtvol – výtečné hlášky. Jen ty závěrečné koule z jedničky tu chybí. CAMP! ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nejedná o horror, ale komedii využívající horrorové postavy a žánrová klišé. Od začátku víme, kdo je vrah (a pokud jste náhodou neviděli první dil, seriózní slasher, vrahovy motivy vám hned na začátku řekne jedno děvče, ktere následně přijde o jazyk i o život). Celou dobu sledujeme, co dela, dopředu poznáme, koho chce zabit... Pokud chcete děsivý příběh plný rafinovaných vražd, budete spokojeni maximálně z poloviny. Zabití jsou skutečně vtipná a docela originální, ale dojíždí na špatné provedení a nedostatek financí. Poprve se zde setka Freddy a Jason (nebudu vas napinat, nakonec vyhraje Leatherface :D). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dajte si bacha, vracia sa extrémne upätá Angela a s ňou prísny zákaz sexu, alkoholu, neslušného správania a marihuany. Kto ho poruší, bude brutálne zavraždený. Tvorcovia dvojky sa už, samozrejme, nemôžu spoliehať na taký finálny šok, aký predviedli v jednotke a tak sa namiesto toho spoliehajú na bodycount a hru s otvorenými kartami. Takže prvá vražda sa udeje dve minúty po úvodných titulkoch, kamera zaberá vrahovu tvár a v nasledujúcich desiatkach minút sa odohrá asi tona vrážd. Prekvapivo si to odnesú aj malé deti a to z tejto série robí svojím spôsobom drsnejšiu záležitosť, než z Piatka 13, v ktorom zomierali „len“ dospelí a tínedžeri. Oproti Jasonovi Voorheesovi sú ale zasa vraždy v prvých dvoch dieloch o poznanie miernejšie. Pribudlo viac sexu a krvi a vzhľadom na koniec jednotky vás možno zaskočí návrat polo-kultovej Angely. Ale vaša chyba, mali ste tušiť, že pre scenáristov béčkarských slasherov nič nie je problém. Mimochodom, jednu z jej obetí si zahrala Renée Estevez – sestra Emilia a Charlieho Sheena. S prekvapením až pri písaní tohto komentu zisťujem, že niektoré plagáty v dobe uvedenia filmu do kín obsahovali do očí bijúce „odkazy“ na v tej dobe populárne slasherové série Piatok 13, Nočná mora z Elm Street a TCHM, čo je dosť čudné, nakoľko v samotnom filme ide len o pár sekundové momenty. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První díl série namísto přímočarých atrakcí stavěl na samotném prostředí letních táborů coby věčného pekla dospívání prosyceného šikanou a socializačními procesy potírajícími individualitu. Ve dvojce noví tvůrci (protože stejně jako třeba "Halloween" či "Pátek třináctého" si i tuhle původně indie žánrovku pod sebe fofrem stáhlo velké studio) celý koncept obrátili a naopak servírují nezřízenou sérii tábornicky tematizovaných likvidací, lavírující záměrně, ale bohužel také nekoncepčně na hraně plně hororvého slasheru a parodie. Novum v rámci žánru tentokrát představuje nejen fakt, že od začátku je jasné, kdo je zabiják, ale také že vlastně představuje hlavní postavu. Trend povyšovat monstra na hlavní hvězdy zavedly již dříve sequely nejpopulárnějších sérií, především "Noční můry v Elm Street", "Pátku třináctého" i "Halloween". Přesto ale tyto tituly z větší části pořád stavěly svá vyprávění na klasické struktuře, kde vždy figurovaly nové skupiny teenagerů rozvíjených jako ústřední postavy, případně že final girl z předchozích dílů pokračuje v honu na monstrum. Druhý "Sleepaway Camp" naopak od začátku ukazuje kemp a jeho osazenstvo vlastně očima ústřední vražedkyně, kterou mord od mordu více vztahují k její upjaté snahze naplňovat a také vymáhat vzorné chování. Paradoxně tím ale nakonec snímek opět pokračuje v principu prvního dílu, že skýtá větší pobavení svou zastřešující prací s žánrovými schématy než primárními atrakcemi. Likvidace zpovykaných teenagerů sice tentokrát mají o poznání větší šťávu a explicitnost, ale právě tím, že se z filmu zcela eliminovalo napětí, staly se z nich jen mechanicky řazené výjevy bez gradace i jakéhokoli hlubšího efektu, ale také bez dostatečně využité nadsázky. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Angela Baker je znova na tabore a tentokrat uz jako vedouci. Vrazdy jsou prijemne vynalezave, nader dostatecne mnozstvi a cernocerne vtipky opravdu vydarene. Nadprumerny slasher, jsem spokojen. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování další kultovní vyvražďovačky. Angela je zpátky a našla si ideální letní job - vedoucí na dětském táboře Rolling Hills. Takže sekýruje a ve volném čase škrtí, řeže, bodá, upaluje, stíná, topí ve sračkách (důkladně), skalpuje jazyky, hláškuje, skladuje, a tak dál. Prostě hodná holka. Jenže Angela postrádá to, co by tenhle film vyzvedlo na vyšší stupínek hodnocení, jako vrah mě totiž plně neuspokojuje, i přes vysoký bodycount. Přes to všechno působí až moc jako normální holka. No škoda, ale rozhodně to není nic, co by nešlo skousnout. Dočkáte se krom jiného přehlídky koziček hned v úvodu, světe div se holky, co s kozama přímo machruje až to není hezký, a zábavné scény narážející do Jasona, Freddyho a Leatherface. Dobře to dopadlo, ale ty 4* už by byly moc. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No je to tak půl na půl. Klasický kempový slasher, pokračování docela zdařilého prvního dílu, se vyznačuje zejména naprostou absencí horrorové atmosféry. Ale nejen horrorové, ale jakékoliv. Film je špatně zahraný a celkově prostě nezáživně natočený. To, co se děje mezi vraždami, je prostě ubohá nuda (u slasherů spíš tradiční problém ...). Na druhou stranu má film velkou devízu v neuvěřitelně vysokém bodycountu (počet mrtvých), vraždy se na diváka valí v podstatě od začátku do konce, na nic se nečeká, jsou velmi vynalézavé a bolestivé, občas si film trochu pohraje s explotation prvky (topení v kadibudce) plus docela slušné hlášky. Vrah je jasný od začátku a v podstatě vyvraždí celý kemp. Finále, kdy "se objeví všechny mrtvoly" je fakt nevídané, to jsem koukal jak spadlý z višně. Goreefekty jsou ok, občas sice není vidět nic, občas je vidět až až (na to, že to je slasher ...). Na scénu se dostanou nástroje jako jsou nože, mačeta, rukavice Freddyho Krugera (!!nekecám!!), sem tam nějaký ten klacek v lese, vrtačka, motorová pila, šroubovák, struna od kytary a spousta dalších. Jo a nesmím zapomenout spoustu odhalených koziček, které na nás také vykukují v podstatě od začátku filmu v pěkně dlouhých scénách. Škoda té nezáživné a trapné atmosféry a ukrutně špatných herců, mohlo to být i za 4*... Každopádně pro milovníky slasherů naprostá povinnost!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dvojka hodně slušného tábornického slasheru Sleepaway camp se taky povedla. Vražd je tentokrát opravdu požehnaně, pokud jsem počítal dobře, tak bodycount se zastavil na čísle 16! Mrtvoly v závěru filmu se objevují a padají odevšud, přesně tak, jak to máme rádi. Taky se už vůbec nebere vážně, dělá si srandu nejen ze sebe, ale i ze slavnějších kolegů, a to hlavně z Freddyho, Leatherface a Jasona. Viděl bych to pomalu na čtyři hvězdy, ale....!! Nová Angela Bakerová mi vůbec nesedla, byla to taková vyzáblá kráva, zralá na facku. A ten konec.... byl prostě trapnej, nemělo to správný grády, jako jednička. Takhle dám velmi slušné tři hvězdy hlavně za nápadité mordy, místy slušnou hudbu a množství odhalených bradavek. Další díly si každopádně nenechám ujít! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně odlehčené a oproti prvnímu filmu i svižné (scény mezi jednotlivými vraždami jsou co nejkratší) pokračování jedné poměrně slavné obskurní vyvražďovačky. Celé je to naprosto nesmyslné, ale naštěstí je zřejmé, že jde o záměr. Bohužel, divnost jedničky se zcela vytratila (což je vzhledem k nevážnému pojetí dvojky pochopitelné) a pro diváka nezasvěceného do svérázné "poetiky" osmdesátkových slasherů to asi nebude ani moc vtipné. Osobně jsem na těchhle tábornických zabijačkách nikdy moc neujížděl (i když vyjímky by se našly), a tak jsem se taky nesmál. Na druhou stranu to u mě posbíralo body za neskonale půvabné 80's girls a jejich neméně půvabné účesy. A možná i půl bodu za některé vcelku nápadité způsoby jejich likvidace. [Postřehy starého rokenrolera: V prvním filmu měla na sobě jedna postava tričko s cover artem z debutu kapely Asia a v druhém visel na stěně plakát s reprodukcí obalu první desky glam metalových Poison.] ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vďaka tomu že vieme kto je vrah, je Unhappy Campers beznapäťová záležitosť, pretože vždy vieme kto bude obeť a vôbec nie je dôvod sa o ňu báť. Vo FRIDAY THE 13TH sme netušili na koho Jason nakoniec zaútočí, tu je to jasné. Mordy sa odohrávajú po väčšinou mimo záber a sú nezáživné. Postavy sú bezcharakterné a tak im prajeme skorú smrť, nech už sa niečo deje. Zmienená zábavnosť snímku ma minula veľkým oblúkom asi takým, že až raz som si všimol, že tu chcel byť tvorca asi vtipný, ale snaha nulová. Typický pozrieš a zabudneš film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kdo mě tu asi uvidí?"-,,Patrola přes kozy!" ,,Řekni drogám ne!" ,,Co hledáš, pistoli?"-,,Ne, vrtačku!" Vydařená komedie o vyvraždění tábora je ještě zábavnější než první díl. Fanoušek podobných masomlejnů čeká, jaké vraždy pro něj maniak nachystá. Opékání na roštu či useknutí hlavy jsou jen drobnosti v pestrém repertoáru šílenství. Nejvíc jsem se asi nasmál při topení nepříjemné čúzy v kadibudce. Ty bublavé zvuky zněly, jako když funíte do hrnečku s vodou. Sex je sice redukován na pohupující se prsa, ale zase jich tu je kopice. Metalová hudba a...,,My o vlku a podívej, kdo je v TV?"-,,Uááááááá!" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prinajlepšom môžem druhému dobrodružstvu Angely dať tak 5/10. Jednotka bola riadne hlúpa, ale zachránil ju jeden z najšokujúcejších koncov slasherovej histórie. Dvojka je bohužiaľ len hlúpa. Tešil som sa na trefne nadsadený slasher, bohužiaľ tvorcovia sa dopustili jednej zásadnej chyby. Nakrútili paródiu, nie hororovú paródiu. Úplne rezignovali na všetky hororové scény a hororové prvky. Vraždy sú snímané veľmi zle, bez hororového nádychu a ich humornosť vychádza naprázdno. Nemá to vôbec grády ani tempo. A Angela je nepríjemne ukecaná a otravne excentrická. Našťastie vraždy sú celkom krvavé, boobiecount je bohatý a občas zaznie nejaká fajnová 80sácka pieseň. Ale nič to nemení na fakte, že je to priemerný slasher a pre mňa veľké sklamanie. Ale pre nás fanúšikov camp slasherov je to povinnosť. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z kempu Arawak se přesouváme do kempu Rolling Hills. Spolu s tím se přesouváme i v čase. Angela je tak už dospělá. Přichází i výměna hereček v roli Angely. Jednička je tuctovej slasher, kterej zachraňuje především " šokující " konec. Dvojka mi přišla svižnější. Určitě vyšší bodycount + vtipný hlášky. Za mě spokojenost. Nic moc jsem si od toho nesliboval a nakonec mi to přišlo zábavnější než jednička. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Běžný tábor, no... Hezké lesy v okolí, sport, hry, bazén a všechno jak má být: kytary, chlast a kozičky (těch bylo docela dost), čili žádná nuda. Ale hlavně si vyzkoušíte spoustu užitečných a praktických věcí. Jak se zachází s vrtačkou, jak se griluje double-sister-burger, a že nastartovat motorovku se někdy nepodaří ani na třetí pokus (bohužel pár nelogických pitomostí taky - například kadibudka, čili suchý záchod, je od slova suchý, nikoli plavat či topit se). Jen nezapomeňte, že nesmíte naštvat instruktorku (vyvalit na ni zpod trička kozy není dobrý nápad), aby vás neposlala předčasně „domů“!                  Jak se mi líbilo na táboře: Bylo to sice strašidelné míň než stezka odvahy pro oddíl Jiskřiček, ale zábavné docela jo. Hmm, a kluci mají prý rádi vrchní roztleskávačky? Tak o tom nic nevím, na pionýrském táboře mého dětství žádné roztleskávačky nebyly! Jenom samá Máňa nebo Mařena ve spartakiádních bombarďácích :-(     Naštěstí tu Píseň šťastného táborníka jsme si nezpívali: „...I'm a happy camper, I love the clear blue sky, and with the grace of God, I'll camp until I die! :-)) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I když dialogy jsou dost pitomé a herci neschopní, je ve filmu velký počet mrtvol, stejně jako odhalených koziček... A taky se poprvé ve filmu setká Freddy s Jasonem a Leatherfacem... A co víc si fanda slasherů může přát??? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle slasher má jednu velkou výhodu, a tou jsou vraždy, nemyslím jejich provedení, které sice je dobré, ale spíše o to kolik jich je. TAdy se vraždama opravdu nešetří a jde vidět že tvůrci jsou fanoušci hororů. Angela je stejná sviňa a práce jí jde od ruky. Jen škoda že se nedochovala ta atmosféra prvního dílu. Ono to ani první díl moc nenapodobuje ale celý film je jakási pocta camp slasherů. Jsem nadmíru spokojen. Navíc ta délka je totálně krásná a celý film parádně uteče. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Z ujeté jedničky se nám tady vyklubal miloučký tupoučký slašřík se spoustou různorodých vraždiček. Tu sekera, tu vrtačka, tam latrína a pravověrné nejvíc potěší vydařené odkazy na legendy hororu Jasona, Freddyho či Leatherface, ale to je tak všechno, zabiják nemá koule ( doslova), styl černého humoru mi nesedl ( prostě takové ty předem připravené pozice, to prostě není ono) a scénář děs ( nečekal jsem zázraky, ale tohle už bylo krapet moc i na Hulka). Lepší dvě. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech lepší i horší než první díl. Tak první ty klady. Takže máme tady samozřejmě více vražd než v prvním díle. Smrti jsou perfektně efektivní. To bylo vše o kladech. Záporné věci jsou zbytek filmu, jako např. nelogické chování postav, slabší scénář či strašné herecké výkony. Film jsem si sice užil, ale čekal jsem víc.60% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Takže dvojka opět trpí mizernými hereckými výkony. V jedné scéně, raději nebudu spoilerovat které, to dokonce vypadalo, jak kdyby děcka prvního stupně základní školy cvičily na školní besidku. Tak moc to bylo špatné. Ve scéně, kdy kamera zabírá postupně mrtvoly v chatce, se mi minimálně u dvou opět zdálo, že dýchají (tuto připomínku jsem psal za poslední měsíce už asi u 3 filmů). No na druhou stranu hlavní představitelka je sama o sobě děsivá, kdyby se na mě furt takhle někdo usmíval a neustále moralizoval, tušil bych, že je něco špatně. Tentokrát Angela vyřídila půlku kempu, takže celkově i přes připomínky, jsem se opět nenudil. 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Morálku v táboře je třeba udržet za každou cenu. Protože morálka musí být. Jedině tak je to správné. Myslím že žádné neskrývání vraha a jeho odhalení hned v prvních minutách filmu není vůbec špatný krok. Angela je skvělá, natolik skvělá a zábavná, že zastiňuje i fakt, že film v podstatě nemá skoro žádnou atmosféru, ačkoliv v něm zhebne plno táborníků a tábornic mnoha rozličnými způsoby. Napínavé to moc není, spíše už jen tipujete kdo a jakým způsobem bude odkráglován a zda je ta roztleskávačka ukáže ještě jednou, ale je to docela svižné a zábavné. Angela je prostě fajn, ale na tábor bych s ní nejel. ()

Reklama

Reklama