Reklama

Reklama

Tábor Sleepaway 2

(neoficiální název)
  • USA Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (více)

Obsahy(1)

Vražedkyně Angela změnila své stanoviště a přesunula se do jiného Campu. Nyní je vychovatelkou, což nevěstí nic dobrého. Zabíjení si vychutnává různými metodami. A posílá tak do pekel skupiny mladých dívek. (darek kartac)

Recenze (61)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme a já jsem se opět dost dobře bavil, není to sice velké krve prolití ale na svůj rok je to výborné, tohle prostě můžu tuhle nedokonalou bandu skvělé prostředí a hlavně krev má na rukou kdo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Camp slasher za silné 3 stars. Naozaj veľké prekvapenie a z môjho pohľadu aj určité zlepšenie oproti predošlému dielu. Makeup effects sú na dobrej úrovni, osadenstvo je typovo skvelé a atmosféra zhlboka dýcha 80. rokmi. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Povedený pokračování, který svižně drží (možná lehce překonává) tempo prvního dílu. Počet mrtvých podle mě přesáhl 20, ikdyž počítat jsem je vážně nestíhal :). Sice už nás nečeká žádný zvrat jako v prvním díle, protože známe totožnost vraha, to ale zase umožňuje odlehčit děj hláškami Angely. Představitelka hlavní role mi neskutečně seděla a moje původní zklamání změnou vražedkyně vystřídalo potěšení, že si Pamela Springsteen zahraje Angelu i v příštím díle. Za mě na stejné úrovni jako díl první. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Kempová vyvražďovačka, kterou sráží nezáživná zabití. Znovu se nám představí Angela, a přestože její bodycount je vysoký, nedokáže vzbudit patřičný respekt. Přinejmenším se pokračování nebere vážně a dělá si srandu i z ikon, jakými jsou Jason, Freddy nebo Leatherface. Je to škoda, mohlo to dopadnout i lépe a nahota několika dívek to už nezachrání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zabíjení ve snímku „Sleepaway Camp II: Unhappy Campers“ je celkem nápadité, za což má film plusové body, na druhou stranu zde není v podstatě nic vidět, většinu toho si musíte domýšlet. „Sleepaway Camp II: Unhappy Campers“ prostě hraje na to, že vrahem ve slasheru může být i na první pohled nevinná dívka. Návaznost na předchozí dění se neřeší a divákovi se tak má dostat jen ta hororová zábava. A ta se dostaví. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré razantne zmenilo tón a pridalo odkazy na kultové klasiky. Humor je určený hlavne horrorovým fanúšikom, prostredie je opäť nádherné a Pamela Springsteen je jednoducho nezabudnuteľná. Vraždy ešte pridali na vynaliezavosti ( a stali sa jednou z vecí, prečo film získal kultový status ) a okrem parádnej metalovej pecky a klasickej filmovej hudby sa tu predstavil i nesmrteľný Happy camper song. Kult ! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Angela je jen jedna, a to Felissa Rose. To co tvůrci s touhle kultovní postavou v pokračování provedli, je na liskanec. Z tajemný holky z výborný jedničky, se v ušmudlaný dvojce stala nesnesitelná, afektovaná kráva, která si v chatce na kytáru drnká příšerný odrhovačky. Stupidity se kupí jak na běžícím pásu, všichni se chovají jak idioti, sympatickou postavu, aby člověk pohledal s lupou. Vraždy jsou vyloženě trapný, lepší vtipy umí i moje čtyřletá neteř, atmosféra odešla do nonstopu na pivo bez pěny. Tohle se tááák moc nepovedlo, až to bolí. Dál už sérii rozhodně zkoušet nebudu, nerad bych zas přehrávač trápil rychlopusuvem. EDIT: Ha ha ha, to je prdel. Jenom devět let stačilo, abych změnil názor. Jenom zhlédnutí pár stovek béček, céček, a současný krizový stav hororového žánru, jen to stačilo, abych si začal vážit filmů jako je pokračování Sleepaway Campu. Ani se nedivím, že jsem napoprvé dal odpad, ona je to fakt neskutečná p*čovina. A oproti geniální a kultovní jedničce je to podstatně nižší liga. Takže když jsem to viděl poprvé, tak jsem prskal jako křeček. Ale protože už jsem postarší strejda, smířlivá povaha, dobrák, co se naučil odpouštět chyby a brát věci jak se mají, tak jsem si oblíbil i tuhle mongoloidnější sestřičku nedostižné jedničky. Oči jí jdou šejdrem a moc rozumu nepobrala, ale je s ní celkem sranda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Angela opat uraduje, zakazuje ludom sex, alkohol, neslusne spravanie a aj travu. ber alebo nechaj tak. Ja berem, ze za neuposluchnutie bude dotycny zavrazdeny. 60 % ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Transsexuál Angela, definitivně přeoperovaná, se vrací a tentokrát to rozjíždí ve velkém stylu jako instruktorka na táboře:). A zvláště pak dívčiny lačné sexu, chlastu a podobných radovánek se musí mít na pozoru, protože Angela si instruktorskou důslednost představuje poněkud jinak, než by se kdy odvážily hádat... Oproti jedničce je to trošku o něčem jiném, vraha známe hned od začátku a jen čekáme co, kdy a komu udělá. Vražd je tu o dost víc než v jedničce a jsou už trochu nápaditější a rozmanité - od škrcení strunou z kytary, ubodání až k topení k kadiboudě. Děj je tedy jednoznačně dynamičtější, než tomu bylo v jedničce. Co mi však ne tak docela sedlo je Angela sama. Vyrostla jsem na bijcích jako je Jason nebo Michael Myers a Angela je prostě taková... no... většinu času působí jako hodná sousedovic dcera, ne jako monstrum, před kterým by se mělo co nejrychleji zdrhat. Nejde z ní taková hrůza a i když vraždí a je u toho velmi chladnokrevná, nevyvolává to ve mě takový ten pravý slasherový zážitek. Navíc je místy ukecaná až hrůza. Ale když už jsme u těch slasherových zabijáků, na Jasona, Freddyho a dokonce i Leatherface jsou tu docela povedené narážky:). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tak Prázdninový tábor 2: Neštaštní táborníci už to mají nějaký ten pátek za sebou a já až nyní (28.7.2014) mohu jen doporučit. Skvělá odlehčená atmosféra prošpikovaná vtipnými hláškami. Pobavil sem se hlavně, když chtěli kluci Angelu vystrašit a převlékli se za dnes už považované "legendy" tehdejšího hororového filmového plátna. Jen ten konec byl trochu trapnej, ale co by člověk chtěl od slasheru. 80% ()

demented 

všechny recenze uživatele

Angela sa vrátila. Tentokrát ako vedúca v tábore. A Angela si nenechá srať do roboty, a preto akonáhle niekto nedodržiava pravidlá, je automaticky "poslaný domov", ak viete čo tým myslím... Po maximálne sračkoidnom a smiešnom Sleepaway Campe č.1, som skutočne nič nečakal. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som zhliadol túto pecku. Angela je vo skvelej forme a s ničím/nikým sa nepára. Jej bodycount by jej mohli ticho závidieť aj jej mužský kolegovia či už z Crystal Lake, Elm Street alebo vidláckeho Texasu. Horor ustúpil do pozadia čiernej komédií a to je len dobre. Skvelé vtípky, parádne metalové vypalováky made in 80 - čo viac si priať. Takže - Good Night, Campers :) ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

K obsahu nemusim nic psát ten je ode mě u filmu. :))) No a podle mě stejně zábavné jako jednička. Mimochodem ten vedoucí T.C. je týpek. Neměl umřít. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Angela, která je po operaci plnohodnotnou holkou, se nám parádně rozjela. Přesunula se do kempu pár km vzdáleného od dějiště dílu prvního, stala se vychovatelkou a posílá domů (do pekel) všechny zlobivé holky velmi rozličnými a povedenými způsoby. Horor ve dvojce už nehledejte, ale je to fakt zábava, i když to párkrát ze začátku vypadá jak díl Československého týdeníku o pionýrských táborech. Holčiny, které řeší takové závažné problémy jako že Ally je roztleskávačka jsou prostě super. Docela by mě zajímalo proč se od dalších dílů režísér jedničky Hiltzig distancuje, asi protože minimálně dvojka je docela erotizující díky ženskému, často topless, osazenstvu plátna. Pamela Springsteen se nesnaží napodobit dobrou Feliciu Rose z jedničky a hraje Angelu hodně jinak a je to určitě osvěžující, je hodně ukecaná a když jí někdo neposlechne, tak fik. Tak nějak jsem si říkal, že čtyřku tomuhle dílu dám jen, pokud bude mít zase nějakou brutální pointu, sice ji neměl, ale i tak jsem neodolal, už jen kvůli Freddy vs Jason vs Leatherface. "I am happy camper, I love summer son, I love trees and forests, I am always having fun...." "Do you want another cup?" ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Angela je napriek svojmu útlemu vzrastu chladnokrvná a nemilosrdná ako kombajn na žatve. Vraždy sú originálne, dobre spracované a narážky na iné horrory v kombinácii s čiernym humorom vedú tento slasher do vôd nadpriemernosti. Na to, že ide o druhý diel, veľmi príjemné prekvapenie. 90 % ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Kŕčovitá hovadina je pokračovaním už tak dosť slabého hororu a v konečnom dôsledku pripomína skorej paródiu než horor. Strata času. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je tohle pokračování o třídu lepší než jednička. Dvojka je mnohem dynamičtější, dějově přímočařejší a hlavně zábavnější. Dospělá Angela se s tím vůbec nepáře, jakmile jí někdo nepadne do oka, velmi rychle ho „pošle domů“ a používá k tomu neuvěřitelně širokou škálu vražedných metod. Mně osobně se moc líbilo utopení v kadibudce (tohle je vražda století! :-)), ale výborné je třeba i upálení. Film neoplývá nijak děsuplnou atmosférou, naopak nabízí mnoho odlehčení, o které se stará výborně hláškující Angela (třeba: Angela umístí useknutou hlavu dovnitř televizoru a zahlásí: „Podívej, kdo je v televizi!" :-)) Tohle je prostě slasher na zasmání, který se nesmí brát tak úplně vážně. Na pobavení výborná záležitost! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Angela se vrací po pár letech v blázinci, oficiální vyléčená, změněná na ženu a rovnou jako táborová vedoucí. Dosadit vyléčenou psychopatku z tábora na místo táborové vedoucí je možné jen ve stupidním béčku (a nebo u nás). Nicméně Angela plní svoji roli svědomitě, možná až příliš - každý kdo neplní její představu dobrého a hodného táborníka nemilosrdně zamorduje. Vraždy jsou spíše slabší, mimo záběr, ale pár povedených tu je (nejvíce mě pobavila scéna s Jasonem, Freddym a Leatherfacem). Finále je slabší, ale celkově se jedná o slušné pokračování zhruba na úrovni prvního dílu. ()

Reklama

Reklama