Reklama

Reklama

Hra

(studentský film)
  • angličtina Playing (více)
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2019, 22 min

Obsahy(1)

Boris a Hugo, šestnáctiletí kamarádi, jsou u Huga doma. Koupili si zbraň. V internetovém livestreamu oznámí, že během nadcházející hodiny spáchají sebevraždu. Boris na hru přistupuje a je o svém rozhodnutí přesvědčený, naopak Hugo má stále pochybnosti. Sadismus, homoerotika a destruktivní tendence dostávají v závěrečných momentech jejich životů jiný rozměr. (Czech Film Center)

(více)

Recenze (9)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ale jo, funguje to hodně dobře. Ve chvíli, kdy popkulturou hýbou filmy ukřivděných chlapečků jako Joker, se nejde vyhnout té energii zhýčkané sebedestrukce a tenhle film, který oprašuje hanekovské trademarky, je možná dobrý způsob, jak se s tím důstojně vypořádat. Sice jde jmenovat hodně věcí, co realizovaly dřív doslova totéž, ale s tím nemám nutně problém. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další Slovinec na FAMU a další aktuální téma, kterému se všichni radši vyhýbají. A přitom se podobné věci dějí častěji, než si připouštíme. Nečekejte, že vám film vysvětlí nevysvětlitelné, jen vám to ukáže. Přemýšlet o tom už musíte sami. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

2 kokoti se rozhodli zabít a streamují to. Příběh žádný, motiv nejasný. Těžko říct, co tím chtěli tvůrci sdělit. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Vicemene i celkem autenticky... pripomnelo mi to par videi ze serveru, kam minimalne jednou zabloudila temer kazda zvidava mladistva duse, a prubeh oproti tem realnym zaznamum nebyl o moc jinde. Az neprijemna predstava, jak malo staci ke zkratu a jak dostupny je dneska temer vsechno, co by dostupny bejt rozhodne nemelo... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Problém s tímto filmem mám hlavně takový, že neznám přesný motiv chtěné sebevraždy. Co je k takovému činu dohnalo? Ani v dnešní době není zcela normální sehnat si zbraň, streamovat to a nakonec to skutečně udělat. Přemýšleli o tom, připravovali se na to. Takže jednali v tomhle ohledu dost racionálně. Přitom ve filmu, když dojde na věc, tak působí, že to celé berou právě jako tu zmíněnou hru... A to nemluvím o tom, že je děj místy zmatený, protože vidíme jen to, co mohou sledovat online připojení a leckdy není zcela jasné, co se vlastně děje. Jasné taky není, nač vlastně oba mladíci čekají. Vždyť to mohou udělat hned. Jenže oni se jen baví, hrají hry, machrují...teprve na konci se začne něco dít. ()

Zed70 odpad!

všechny recenze uživatele

Dva idioti si pořídí pistoli a pak se po dvaceti mintuách dělání bordelu v bytě, neboť na tom nezáleží, zastřelí a celé to přenáší přes nějaký live kanál. Žádný náznak motivu. Ten který o činu zřejmě víc pochyboval neváhá svému mrtvému v kaluži krve ležícímu kámošovi vzít z ruky pistoli a střelí i sebe. To jako jen tak? Hej kámo! Vpálil sis kuli do hlavi a je tu rozstříklej tvůj mozek po bytě, tak já si z tvý zkrvavený ruky vezmu pistoli a taky so to nechá projít hlavou? To jako vážně když před tím jakože pochyboval to vůbec udělá? Zajímavé je snad možná to, že to vypadá, že to natáčeli živě a opravdu to streamovali a ty reakce v chatu toho streamu jsou skutečné. Ale to je jenom taková zajímavost. Tedy pokud si ten chat nedopislovali po natáčení #kviff2019 ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Téma je to zajímavé, ale to ztvárnění a vykreslení postav se moc nepovedlo. Navíc tam není moc vidět, co přesně se děje někdy. Takže nic moc. Hodnocení: 45 % ()

Reklama

Reklama