Reklama

Reklama

Vrána

(seriál)
všechny plakáty
Kanada, 1998, 22x45 min

Předloha:

James O'Barr (kniha)

Kamera:

Attila Szalay

Hrají:

Mark Dacascos, Katie Stuart, Sabine Karsenti, Julie Dreyfus, Suleka Mathew, Lynda Boyd, Corey Feldman, Ken Kirzinger, Josh Pais, Kadeem Hardison, Simon Baker (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál nadväzuje na film z roku 1994 s pôvodným predstaviteľom Erica Drawena, Brandonom Leem. V seriály sa Eric (Marc Dacascos) stretáva s mnohými postavami, ktoré vo filme nevystupujú a pomáha im s pomstou, resp. s dosiahnutím spravodlivosti. Na druhej strane sa tu stretávame aj s filmovými postavami ako napr. policajtom Albrechtom. Príbeh zachytáva snahu Erica, ktorý sa vrátil zo záhrobia pomstiť smrť svojej snúbenice Shelly, ako aj tú svoju. Kým sa nepomstí, nemôže sa stretnúť so svojou láskou a teda odpočívať v pokoji... (Anomiska)

(více)

Recenze (7)

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemné sledovaie hlavne vďaka Dacascosovi. Najväčšia výhoda oproti filmovým pokračovaniam - príbeh sa uberá ďalej a neomiela starú tému... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Tuto blbost jsem dodíval až do konce. Tak od poloviny jen přetáčením, ale i to se počítá. Stejně to byla ztráta času, protože to je hrůza a děs. Koho mohlo napadnout, dát do podprůměrné kriminálky nesmrtelného týpka. To tomu absolutně nepomůže. Aby bylo jasno, když to má být Vrána, tak to má vypadat jako ten původní film. Atmosféra, rozbité, temné město, dobří herci atd. Tady není ani jedno z toho. Je tam jen obyčejné kanadské město, přehlídka všech možných kanadských herců, kteří jsou v každém druhém seriálu a nulová atmosféra. Laciné to je jak prase. Ze skoro odpadové jedné hvězdy to vytahuje jakž takž schopný Dacascos a ve dvou dílech písničky od Fuel a DOTN. 2-* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hlúpy kvázi akčný pseudo mysteriózny seriál, márne sa snažiaci niečo vyťažiť zo slávneho filmu.Našťastie bol po prvej sérii vyslobodzujúci koniec. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Napriek výhradám a nemalej kritike zo strany viacerých z vás, nielen tu na ČSFD, chcem ja napísať veľmi pozitívne slová. Pre mňa ide (priznávam, že pravdepodobne vďaka obdobiu a veku, kedy som seriál ako teeneger sledoval), o jeden z top seriálov tohoto žánru. Hudba perfektná, dej primeraný cieľovej skupine a obdobiu vysielania. Mark Dacascos je v tejto roli veľmi charizmatický a sympatický. Vedľajšie postavy tiež svoju úlohu zvládajú (samozrejme, asi ako tie v seriáli Zajtrajšie noviny, ale v tomto prípade to úplne postačí). Páči sa mi Erikov vzťah s malou kamoškou, aj podpichovanie a záhady pri polišovi. Veľmi podarený seriál. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Nemít povědomí o komiksu a filmu, měla bych méně výhrad, ale komiks a film tu zkrátka jsou a nelze hodnotit jinak, než s ohledem na ně. A s ohledem na ně působí tahle televizní nastavená kaše jako pitomý vtip. Tenhle seriál má v podstatě jediné (ač výrazné) plus - Dacascose. Eric Draven sice zdegeneroval neskutečným způsobem, ale Mark ho vybavil slušnou dávkou charismatu a v těch lepších momentech by dost možná připomněl B. Leeho - kdyby ovšem zrovna někdejší anděl pomsty neřešil něčí rodinné problémy nebo nepomáhal policii s řešením nějakého zapeklitého případu. A protože Dacascos se s touhle nedůstojnou záležitostí popasoval poměrně kultivovaně a elegantně, a jelikož to nebyla nuda (a poněvadž jsem nesoudný vránofil), dávám dvě. ()

Zajímavosti (1)

  • V niektorých častiach Európy boli epizódy 16 a 18 zostrihané dokopy a vznikol tak film určený priamo na DVD s názvom The Crow: Never Say Die. Rovnako boli epizódy s poradovým číslom 15 a 19 spojené a vydané pod názvom The Crow: Witch Crow. (beso74)

Reklama

Reklama