Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

misterz 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo pekne. Ale to je asi tak všetko. Snaha o umeleckú verziu notoricky známej predlohy nevyšla, no snahu treba oceniť. Niektoré momenty sa po psychologickej stránke celkom vydarili, takže to až tak márne nie je. Záver však mohol toho ponúknuť viac, aj čo sa týka pointy. Priemer. 60/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $15,347,654Tržby Celosvetovo $21,282,967Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Skôr vizuálne podmanivé než nejako zvlášť dejovo pútavé, taký dosť komorne podaný horor, ktorý to ale nejak zbytočne neprestrelí a zbytočne netlačí na pílu. Necháva diváka nasávať tú ponúknutú ponurú patinu. /60%/ ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Asi sem se taky sjela, kromě trávy, muchomůrkama, protože já sama vlastně nevim, co se mi na tom tak zvráceně líbilo. Každopádně, i když se to o mně dle mého hovnocení, moc neví, tak mám ártovky ráda a to i přes fuck, že se mi líbí tak dvě z deseti a u zblitku si říkám, "Že já píča to pouštěla". Každopádně zázrak se stal a kromě peckoidní práce s kamerou, která mi většinou bývá u prdele, sem tady musela obdivovat i herecký výron starý Ježibaby. Konečně tu zvrácenou, lidožravou kurvu někdo ztvárnil s noblesou a šarmem (pokud teda se dá stará vykopávka označit za šarmantní). Jeníček mi nevadil, páč mě přímo kolosálně sral celej film a tak sem doufala v hepyjend, kdy se Mařka nechá zviklat Ježibabou a toho spratka si spolu upečou, aby následně spokojeně pořádaly dětské menu ve dvou. Jestli sem se dočkala a Mařenka, trochu netradičně, změnila zažitou pohádku na jinej level, to Vám tentokrát bojlerovat nebudu. Každopádně pokud potkáte ženskou, co má černý prsty, nemusí to znamenat, že se drbe v prdeli, ale může to být čarodějnice. A to je dobrý vědět. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně natočená Hororová pohádka o Jeníčkovi a Mařence, čekal jsem to o dost horší. Místy to ale dost nudilo, takže to nebude bavit ani starší děti. Líbila se mi hudba, ta byla fakt výborná. Oz Perkins má na kontě Horor February, který byl rozhodně lepší a možná dám časem ještě tohle, abych to měl komplet. Na první zhlédnutí je Gretel & Hansel fájn, napodruhé bych u toho už asi usnul. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co asi tam může vzniknout z rasově vyvážené moderní adaptace nesmrtelné pohádky, když rejža ani neví co za žánr vlastně točí? Eintopf. A dokonce skutečně plný střev, uřezaných ručiček, srdíček a ledvinek. Viděl jsem z tohohle filmu pár záběrů (les a chapupa) a vypadalo to docela zajímavě. I porušil jsem své pravidlo, protože na filmové moderní adaptace klasických příběhů ne zrovna moc rád koukám. To co bylo tehdy vymyšleno bylo dobře vymyšleno. pokud se chce někdo předvést a ukázat co umí, ať si natočí vlastní kousek s originálním scénářem. Sebrat Jeníčka a Mařenku, poslat je do lesa a nechat bydlet u ježibaby a jen tomu dát moderní háv a tmavé filtry umí každý. Nezastírám, že kamera byla místy velmi zajímavá a třeba to moderní pojetí chaloupky bylo super. Ale tady mocně vyzuál převyšoval děj a někde před pečením Jeníčka (to není spoiler) jsem nelžu i klimbnul. To by se asi tvůrcům hororu stávat nemělo, že si divák u toho krapet dáchne... Je to stejné jako když se nesmějete u komedie, nebo u thrilleru co není napínavý začnete při sledování opravovat mixér, protože má spínač někde blbý kontakt. Škoda, že veškerá ta snaha o ponurost a temnost vyzněla na prázdno. Mařekna byla zajímavě obsazená, Jeníček též a fajn byla i ježibába. Možná si Oz Perkins dal moc perníku, ale ne toho z nějž je postavena naše česká perníková chaloupka.  Dávám tedy jen za dvě ztracené panenky. * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama