Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CAD 10miliónovTržby USA $201,149Tržby Celosvetovo $201,149║ s citom natočený príbeh, ktorý svojou témou a prevedením upúta a nechá to skromne dobrodružstvo naprieč nehostinnou pustinou divákovi dokonale prežiť /80%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Infinity Media , Téléfilm Canada , Canadian Television Fund, British Columbia Film, Harold Greenberg Fund, The // ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný film, ktorý si zaslúžil byť viac presádzaný a reklamovaný namiesto mnohých, ktoré si nezaslúžia ani percento z toho, aká pozornosť sa im venuje. Krásne prostredie severných tundier, skromný príbeh, príjemní a kvalitný herci na čele s Pepperom, ktorému by sa mohol podariť návrat medzi elitu a hlavne príjemný, hrejivý príbeh. A čo sa mi páči najviac, hlavne reálny a nenaivný. 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné drama se odehrává v krásné přírodě a za tónů příjemné hudby směřuje příběh ke konci, který by divák raději viděl jiný. Dobré herecké výkony, ideální délka filmu a žádný prostor pro nudu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle kanadská lahůdka mi nějak unikla, naštěstí jsem to dnes napravil. Peppera mám rád, ale bral jsem jej vždy jako takového podpůrného herce méně důležitých postav k nějakému tomu hlavnímu hrdinovi. No tak tady byl film jen jeho a svoji roli dal uvěřitelně a snaprostým přehledem !. A tedy klobouk dolů. Kdo něco ví o Aljašce a severu Kanady, ví co v tamních bažinách jsou za peklo komáři. Každopádně to co na něj sedalo a co neustále rozmazával po obličeji a rukách nebylo ani doděláno počítačem ani rozsypáváno štábem. Komáři jej prostě regulérně žrali celou dobu a asi nejen jeho, ale celý štáb. A když ho nežrali, stříhal si to neustálým běháním v mokrých hadrech, případně ve sněhové vánici. Prostě klobouk dolů. Jaho hlavní hrdina mi byl velmi sympatický a ještě sympatičtější mi byl, když jsem se dozvěděl, že létal za druhé světové s Bostony a Mosquity... Film se totiž odehrává v roce 1953 a přepravní letecká společnost pochopitelně rekrutovala bývalé armádní letce. Škoda, že pro jeho parťačku nevybrali někoho více domorodého. Annabella Piugattuk je hezká baba a jistě má eskymácké kořeny, ale působila moc kontinentálně... Navíc tak trochu mi dost připomínala moji oblíbenou zpěvačku Katie Meluu za mlada... Snímek je klasický survival film s mírně duchovním přesahem a dle mého mohl být krapánek kratší. Ale i tak se na něj nádherně koukalo a to putování v západech slunce s polární září nad hlavou bylo překrásné. Není to za plné 4, ale tentokráte zaokrouhlím nahoru a dávám za 4 kly. * * * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli zde hraje krajina. Příběh je obměnou toho, co již bylo natočené mnohokrát předtím, ale přesto je vkusný a hlavně herecky zvládnutý. Ačkoliv na to obvykle nejsem příliš háklivý, zde mi přece jen malinko vadilo, že jsem většinou několik minut dopředu tušil, co se následně přihodí. Celkový dojem je však velice příjemný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, ktorý vzhľadom na svoj potenciál mohol použiť trochu inú formu. Totiž mohol byť menej sladkobolný. V závere sa vyberie scenár trochu inými chodníčkami, ako by divák možno čakal a režisér ukázal, že v jeho filme sa skrýva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Vec kazí aj hudba, ja by som sa napríklad úplne bez nej (aj akejkoľvek inej) bez problémov zaobišiel. Pepper je presvedčivý, ale triumfom je herečka jednej úlohy Annabella Piugattuk, čo je možno škoda, na druhej strane je dobre, že jej krásnu tvár neobjavil Hollywood. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hezký malý film o přežití v divočině. Barry Pepper jako vždy vynikající a překvapila i Annabella Piugattuk jako eskymačka. Líbilo se mi, že film zabrouzdal i do zvyků eskymáků. Příběh není nijak zvlášť sentimentální, ale konec mi připadá až moc protahovaný a svým způsobem emocionálně neodotažený. Hudba všechny scény putování skvěle podbarvuje. Je to jeden z těch filmů, které rozhodně stojí za vidění, ale z nějakého důvodu se nemůžu přinutit dát víc než 3*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

NA OSTRIE NOŽA+KUKUŠKA Barry Pepper (aj napriek Bojisku Zem) opäť dokazuje, že je pán herec a dokáže utiahnuť film. Jednoduchý príbeh je skvelo zahraný, je strhujúci. Niektoré scény mohli byť natočené lepšie, ale velkým plusom je, že film neskĺzáva do klišé, ktoré sa pri tejto téme ponúka. Reálne, minimalistické a obrazovo krásne... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný príbeh o pilotovi, ktorý preváža ťažko chorú ženu do nemocnice, bohužiaľ sa však jeho lietadlo zrúti a oni dvaja zostanú sami ďaleko od civilizácie. Barry Pepper známy napr. z Nepriateľa štátu alebo Flákačov dostal konečne hlavnú úlohu a dokázal, že mu nejdú len tie vedľajšie. Smithov film je skutočne jednoduchý, ale okrem spomínaného výborného Barryho Peppera nám ponúka aj napätie a celkovo veľmi krásne prostredie, v ktorom sa takmer celý film odohráva... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemné dobrodružství, dvou naprosto odlišných lidí, kteří musejí spojit své síly aby přežili. Spíše herecký Charles Martin Smith, překvapil precizní režií. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příjemné kanadské překvapení z levných DVD. Příběh pilota, který se s nemocnou inuitskou dívkou zřítí uprostřed "ničeho" v nekonečné tundře. Tvůrci vycházeli z odlišnosti kultur, krásné arktické přírody (ani náhodou mi nepřipadala fádní) a reálného boje o život v zemi, ve které civilizací postižený člověk nepřežije déle, než několik dní. Dost dlouho jsem si říkal, že cca 70%, ale pak přišel realistický závěr a já dávám 4* bez uzardění. Konečný result: 77%. ■ Upozornění: Nenechte se zmást komentářem na přední straně DVD, který zní "Ve stylu filmu Tanec s vlky". To jen nějaký pitomec viděl pouze obal filmu a potřeboval napsat text, který zaujme. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další survival thriller z drsné přírody, místo toho jsem dostal hodně slušné „místy až poloromantické“ dobrodružné drama – ovšem ta drsná příroda tam byla. Stejně jako se tvůrcům docela dařilo hrát divákům na city. To však v žádném případě nesnižuje kvality tohoto filmu jako celku a já si z něj odnáším převážně dobré pocity. Ústřední dvojice Barry Pepper a Annabella Piugattuk (škoda, že se objevila jen v tomto filmu a tudíž i životní roli…) si vedla velice dobře, nechyběla slušná atmosféra (i když bych přivítal o něco více napětí) a hlavně já nejsem příznivcem happyendů…60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? 2003? Tenhle koncentrát senilního polopatismu, melodramatického kýče, pseudoromantiky, pseudoduchovna a všemožných infantilních klišé o prostotě a moudrosti primitivních národů žijících v souladu s přírodou? S postavami plochými jako hruď anorektické baleríny? S tak bezostyšně šablonovitým a předvídatelným scénářem? A s tou pekelnou cajdákovitou "hudbou" na pozadí? Námět dobrý ale zpracování tragické. Být tohle kanadské středoproudové televizní béčko o dvacet let starší, řeknu si "inu osmdesátky, tenkrát se takovýhle sentimentální slaďáky točily". Ale v době vzniku už bych u filmu s podobnou tématikou očekával mnohem modernější formu i režii, výraznější existenciální hlubinu, větší syrovost děje, menší teatrálnost herců atd. Možná nebýt té zrůdné muziky, dám třetí za rámec příběhu a za hezké severské lokace. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barry Pepper je od pohledu strašnej nesympaťák a člověk si na něj musí zvyknout, ale jinak je to skromné, leč parádní survival drama skutečně natočené uprostřed nehostinné kanadské tundry. Jednoduché, docela předvídatelné a až na pár momentů zavánějících americkou limonádou ovšem příjemně syrové a realistické. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Rozmanitost krajiny se zde čekat nedá, tak alespoň neodpoutává od krásného příběhu. Nevím, co bych více říkala, hodnocení mluví za vše. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Farley Mowat Sever zná, a snad díky tomu tento film podle jeho povídky neobsahuje žádné nesmysly, mysliveckou latinu, a podobně. Farley Mowat je dobrý publicista a špatný spisovatel, a snad díky tomu tento film podle jeho povídky stojí celkem zahovno. ()

Reklama

Reklama