Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná jednoduší, než jsem čekal, nicméně i tak zajímavý film o přežívání v krajině uprostřed ničeho - přesněji na severu Kanady. Dobře se na to dívá, až na pár utahaných míst to celou dobu napíná a přišlo mi to i velmi dobře natočené a zahrané. A hodně se mi líbila i závěrečná scéna, protože takhle to natočit by mě asi nenapadlo (ale zase nečekejte bůhvíjakou originalitu). Škoda jen těch plochých postav, ale i tak se mi to líbilo. 4* ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hezký malý film o přežití v divočině. Barry Pepper jako vždy vynikající a překvapila i Annabella Piugattuk jako eskymačka. Líbilo se mi, že film zabrouzdal i do zvyků eskymáků. Příběh není nijak zvlášť sentimentální, ale konec mi připadá až moc protahovaný a svým způsobem emocionálně neodotažený. Hudba všechny scény putování skvěle podbarvuje. Je to jeden z těch filmů, které rozhodně stojí za vidění, ale z nějakého důvodu se nemůžu přinutit dát víc než 3*. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

NA OSTRIE NOŽA+KUKUŠKA Barry Pepper (aj napriek Bojisku Zem) opäť dokazuje, že je pán herec a dokáže utiahnuť film. Jednoduchý príbeh je skvelo zahraný, je strhujúci. Niektoré scény mohli byť natočené lepšie, ale velkým plusom je, že film neskĺzáva do klišé, ktoré sa pri tejto téme ponúka. Reálne, minimalistické a obrazovo krásne... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný príbeh o pilotovi, ktorý preváža ťažko chorú ženu do nemocnice, bohužiaľ sa však jeho lietadlo zrúti a oni dvaja zostanú sami ďaleko od civilizácie. Barry Pepper známy napr. z Nepriateľa štátu alebo Flákačov dostal konečne hlavnú úlohu a dokázal, že mu nejdú len tie vedľajšie. Smithov film je skutočne jednoduchý, ale okrem spomínaného výborného Barryho Peppera nám ponúka aj napätie a celkovo veľmi krásne prostredie, v ktorom sa takmer celý film odohráva... ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Je to práve úvod, čo ma úžasne nadchol. Začalo to rýchlo, aktívne, lopatisticky a predsa jedinečne. Po ňom však film, pre mňa nepochopiteľne, prešiel akoby do úplne iného filmu. Stala sa z neho priemerná dobrodružná dráma o tom ako možno prežiť v drsných podmienkach. Je tu ale zanedbaná citová stránka hercov, s ktorou keby sa režisér a scenáristi lepšie pohrali, mohlo by to vyznieť inak. Páčil sa mi výborný hlavný herec Barry Pepper a nakoniec aj záver, s ktorého však neviem vyčítať, ako sa to vlastne všetko skončilo. A možno je to práve to, čo robí tento kúsok zaujímavým. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)
  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama