Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Arogantni letec ztroskota na bezne trase v nehostinne oblasti severni Kanady s navic cestujicim na palube - nemocnou a velmi mladou eskymackou. Krasna priroda spojena s nekoncicim putovanim a klisoidnim vzplanutim mezi protagonisty (Barry Pepper zari) jsou nejvetsimi lakadly tohoto neprilis znameho dobrodruzstvi. 65% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? 2003? Tenhle koncentrát senilního polopatismu, melodramatického kýče, pseudoromantiky, pseudoduchovna a všemožných infantilních klišé o prostotě a moudrosti primitivních národů žijících v souladu s přírodou? S postavami plochými jako hruď anorektické baleríny? S tak bezostyšně šablonovitým a předvídatelným scénářem? A s tou pekelnou cajdákovitou "hudbou" na pozadí? Námět dobrý ale zpracování tragické. Být tohle kanadské středoproudové televizní béčko o dvacet let starší, řeknu si "inu osmdesátky, tenkrát se takovýhle sentimentální slaďáky točily". Ale v době vzniku už bych u filmu s podobnou tématikou očekával mnohem modernější formu i režii, výraznější existenciální hlubinu, větší syrovost děje, menší teatrálnost herců atd. Možná nebýt té zrůdné muziky, dám třetí za rámec příběhu a za hezké severské lokace. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

jednoduchý príbeh osadeny do severskej pustatiny s o sympatickou eskimáčkou a Peppero. Kurnik kde len našli tie priezviská hihi. Okrem príbehu tam bolo pár vzrusujúcich záberov na krajinu, oblohu nočnú i dennú. Aj keď divák od začiatku videl koniec, príbehu to neubralo na pointe . Milovníkom dram odohravajúcich sa v panenskej prírode odporúčam. Dávam lepšie tri body + 1za celkovú pohodu aj s hudbou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barry Pepper je od pohledu strašnej nesympaťák a člověk si na něj musí zvyknout, ale jinak je to skromné, leč parádní survival drama skutečně natočené uprostřed nehostinné kanadské tundry. Jednoduché, docela předvídatelné a až na pár momentů zavánějících americkou limonádou ovšem příjemně syrové a realistické. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)
  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama