Reklama

Reklama

Bylo nás pět

(seriál)
  • angličtina There Were Five of Us
Česko, 1994, 6 h 2 min (Minutáž: 60–61 min)

Režie:

Karel Smyczek

Předloha:

Karel Poláček (kniha)

Scénář:

Ondřej Vogeltanz

Kamera:

Martin Šec

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Adam Novák, Jaroslav Pauer, Jan Müller, Štěpán Benyovszký, Jan Brynych, Sandra Nováková, Dagmar Havlová, Oldřich Navrátil, Jakub Hladík, Jiří Strach (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned od své premiéry v roce 1994 uchvátil malé i starší diváky seriál na motivy Poláčkovy prózy, v němž režisér K. Smyczek spolu se scenáristou O. Vogeltanzem vytvořili prvorepublikovou atmosféru jednoho malého městečka s jejími dobrosrdečnými, zábavnými, ale i závistivými, pomlouvačnými a mnohdy komickými obyvateli. Svět viděný očima Péti, žáka čtvrté třídy (A. Novák) líčí rodinu – maminku s její vždy láskyplně otevřenou náručí (D. Veškrnová), přísného, leč spravedlivě trestajícího tatínka (O. Navrátil), i chytrého bratra Láďu (J. Strach). Především je to ale svět plný dobrodružství a rošťáren Péti a jeho čtyř kamarádů... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (1)

Bylo nás pět (1994) 

Zde si dovolím tvrdit, že filmová adaptace trumfla knihu Karla Poláčka. Je to docela poprvé, co se tak stalo. Téměř vždy bývá kniha lepší. Výběr těch nejlepších herců své doby. Kolosání pětice kamarádů a spousta zábavy. Jednu hvězdičku strhávám za stupidní poslední díl. Zde v seriálu to byl jeden díl ze šesti. V knize ten hořečnatý sen a s ním spojená stupidní cesta do Indie bohužel zabrala asi polovinu knihy. Přesto je tento seriál vybroušeným klenotem české kinematografie. ()

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama