Reklama

Reklama

Bylo nás pět

(seriál)
  • angličtina There Were Five of Us
Česko, 1994, 6 h 2 min (Minutáž: 60–61 min)

Režie:

Karel Smyczek

Předloha:

Karel Poláček (kniha)

Scénář:

Ondřej Vogeltanz

Kamera:

Martin Šec

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Adam Novák, Jaroslav Pauer, Jan Müller, Štěpán Benyovszký, Jan Brynych, Sandra Nováková, Dagmar Havlová, Oldřich Navrátil, Jakub Hladík, Jiří Strach (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned od své premiéry v roce 1994 uchvátil malé i starší diváky seriál na motivy Poláčkovy prózy, v němž režisér K. Smyczek spolu se scenáristou O. Vogeltanzem vytvořili prvorepublikovou atmosféru jednoho malého městečka s jejími dobrosrdečnými, zábavnými, ale i závistivými, pomlouvačnými a mnohdy komickými obyvateli. Svět viděný očima Péti, žáka čtvrté třídy (A. Novák) líčí rodinu – maminku s její vždy láskyplně otevřenou náručí (D. Veškrnová), přísného, leč spravedlivě trestajícího tatínka (O. Navrátil), i chytrého bratra Láďu (J. Strach). Především je to ale svět plný dobrodružství a rošťáren Péti a jeho čtyř kamarádů... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Maynard. k tomuto seriálu (1)

Bylo nás pět (1994) 

Tak přesně takle se mohla jmenovat naše kapela :o). Ale kluci z kapeli říkali, že sem jim to moc nelíbí :o). No, ale s tou znělkou se ještě potkáme častokrát... Tohle je jeden z nejparádnějších českejch seriálů, tohle je ta pravá a poctivá klasika. Bylo nás pět má podle rád skoro každej normální člověk. Je to natočeno tak citově, tak obyčejně a v tom je neuvěřitelná síla! Výběr všech herců je absolutně dokonalej, to se vážně povedlo... Asi můj nejoblíbenější týpek je Oťásek Vocásek, to je neskutečnej masér a pokaždý když je na plátně, tak se za břicho popadám :o). A hele, Oťásek Vocásek... Kdepak máš andělíčka policajta :o). Obrovská škoda, že to má pouhopouze 6 dílů. Kdyby se rači točily podobný seriály a ne takový pípčoviny, který maj nekonečnej počet dílů. Jojo, tenhle pan Poláček to fakt dobře napsal :o) ()

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama