Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu konec dost dobrého českého seriálu.Takový se už na naší scéně dlouho neobjevil a možná zase dlouhou dobu neobjeví.Tyto příběhy ze všedního života obyčejných lidí jsou vypilovány do posledního detailu a jsou velmi působivé.Nejlepší byli poslední dva díly,i když v tom posledním mi chybělo usmíření Rokyty se synem a další věci okolo Rokyty.Nejlepší jsou ale samozřejmě herecké výkony kterým dominuje trojice Stašová,Vetchý,Hanák a skvěle je doplnuje Táborský,Cibulková a všichni ostatní herci tohoto seriálu.Takže opravdu skvělý seriál.Už se těším na další Smyzcekův seriál z podobného prostředí ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších českých seriálů poslední doby natáčený kousek od mé domoviny, který táhnou především výborní herci ( především Táborský-Stašová).Nešvaremu mě zůstávají jako již tradičně u českých seriálů některé trapné dialogy, když si ale vzpomenu na 10 minut ,co sem zažil kdysi náhodou u Rodinných pout, tohle je proti nim na oscara.3 a 1/2. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech koukatelnejch soucasnejch ceskejch serialu, sice to porad neni nic extra, ale koukat se na nej da docela dobre. Rozhodne lepsi nez Pojistovna stesti a podobny sracky. Je tu videt vliv Dobese, Pavlovskyho a Koprivy, sice jejich scenar ma svy chyby, ale misty je originalni a vtipnej. Uz v momente, kdy v prvnim dilu jeden typek nabizel Bad Taste mi bylo jasny, ze tenhle serial bude v klidu. Sesla se tu fakt skvela sbirka ceskejch hercu, vetsinou jsou fakt dobry, ale misty musi rikat tak debilni vety, ze je na nich videt, jak to delaj s odporem. Taky by urcite prospelo vic financi, sice to nepusobi uplne nejlevnejc, ale porad to neni ono. Serial jsem sice nevidel celej, takze mozna u pozdejsich dilu sla kvalita dolu, ale to co sem videl, si 3* zaslouzi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

I když některé díly by si zasloužily s bídou tři hvězdičky, celkový dojem je spíše pozitivní. Scénáristé sice měli nápady na zhruba deset dílů a zbytek vznikl jejich roztažením na požadovaný rozsah, ale zase to tolik nevadilo. Horší byla občasná křečovitost dialogů. Hodně zachránil režisér a hlavně prvotřídní herecká sestava. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem to bral jako divnej novej seriál, ovšem s ohledem na to, jaký odpadky se v dalších letech začaly řítit z dalších televizí, tak Místo nahoře s odstupem času beru na milost. I díky lidem jako Stašová nebo Vetchý. A vzpomínám, jak jsme v tý době cestou z hospody potkali před divadlem Barboru Seidlovou a rozjařeně řvali: "Jéé, Lukešová!" :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se mimo jiné natáčel i ve městě Slaný v okrese Kladno. Sídlo Abostavu je ve skutečnosti hospoda a gymnázium na Masarykově náměstí je skutečné gymnázium, které posloužilo i pro interiérové záběry. Skutečné je i místo, na kterém se natáčelo cvičení aerobiku. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení probíhalo v obci Hobšovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení filmu, kterého se zúčastnilo téměř sto padesát herců, začalo na Mikuláše roku 2001. Díky pěknému počasí se skončilo o dva dny dříve, než se plánovalo. (Silencia90)

Reklama

Reklama