Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

VN85 

všechny recenze uživatele

V době uvedení seriálu v roce 2004 jsem z něj byl nadšený. Když jsem viděl asi po 15 letech na youtube pár dílů znovu, tak bych dal tak maximálně dvě hvězdičky. Ale za tu nostalgickou vzpomínku, hezkou Seidlovou, Klepla a Schmitzerovu hlášku: "Odsaď podsaď, ta flaška je moje" přidávám třetí. Přeci jenom oproti tomu pokračování to šlo. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale jak sem viděl první díl v televizi, tak sem si musel obstarat hnedka další a další až nakonec sem všech 13 dílů zkouknul téměř jedním dechem za 2 dny. Po dlouhé době český seriál, který opravdu stojí zato. Má hlavu a patu a mezi něma jedno velké srdce, které umí ublížit i pohladit. Je to prostě vlastní svět v satelitu...A snad jedinný seriál, ve kterém se řeší problémy, jako normálně v životě. Skláním se nad hereckými výkony všech a zvlášť pana Smyczka, který tomu dal to, co umí jenom on...to kouzlo....95% ()

Reklama

nemer 

všechny recenze uživatele

Dnes už retro, přesto (nebo právě proto) hodnotím vysoko, protože mi připomíná éru, která se už nikdy nevrátí (ještě tlačítkové telefony! I s podvozkem :) A na rozdíl od prasečích ordinací apod. se na to díky hereckým výkonům i rozsahu celkem dobře dívalo, dnes by měl tento seriál nejmíň 1589 dílů a bylo by to něco na způsob mexické telenovely. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tak se mi někdy zdá, že nás chtějí jakýmkoliv trochu kvalitnějším seriálem udeptat k smrti. Člověk příjde unavený z práce, ze školy,... a pak se má dorazit tímhle? Z toho přívalu problémů a beznaděje by jednoho rozbolela hlava. Ale jinak uznávám, že mě to i docala chytlo a vydržel jsem až do konce. Což je u současného českého seriálu něco nevídaného ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních českých seriálů, který jsem stihl odsledovat (než jsem se zbavil televize) a musím říct, že se mi docela líbil. Proč? Dobré obsazení - Vetchý, Táborský, Stašová, Seidlová, Hanák... Povedený námět - nejlepší je právě svoji jednoduchostí a vychází z běžného života. Dobře napsané postavy - pěkně vystihovaly složení lidí z podobného místa a bylo zajímavé sledovat jejich osudy. No a jednotlivé epizody a jejich příběhy byly také ucházející. Zkrátka pohodový seriál, který dokázal zaujmout a na jehož další díl jsem se vždy těšil. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Tehdy šestileté Lucii Šteflové (mladší dcera Lukešových) vypadl poslední mléčný zub až poslední natáčecí den. (jenik71)
  • Natáčení probíhalo v obci Hobšovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tomáš Hanák nejprve učinkování v seriálu odmítl, nakonec ho ale reřisér Karel Smyczek přemluvil. (Karlos80)

Reklama

Reklama