Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech koukatelnejch soucasnejch ceskejch serialu, sice to porad neni nic extra, ale koukat se na nej da docela dobre. Rozhodne lepsi nez Pojistovna stesti a podobny sracky. Je tu videt vliv Dobese, Pavlovskyho a Koprivy, sice jejich scenar ma svy chyby, ale misty je originalni a vtipnej. Uz v momente, kdy v prvnim dilu jeden typek nabizel Bad Taste mi bylo jasny, ze tenhle serial bude v klidu. Sesla se tu fakt skvela sbirka ceskejch hercu, vetsinou jsou fakt dobry, ale misty musi rikat tak debilni vety, ze je na nich videt, jak to delaj s odporem. Taky by urcite prospelo vic financi, sice to nepusobi uplne nejlevnejc, ale porad to neni ono. Serial jsem sice nevidel celej, takze mozna u pozdejsich dilu sla kvalita dolu, ale to co sem videl, si 3* zaslouzi. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se po dlouhé době zrodil "klasický český" seriál, který oprávněně přitahuje k obrazovkám spoustu diváků na kvalitně napsanou, zrežírovanou a skvěle obsazenou podívanou. ........ Mínění jsem v průběhu seriálu nezměnil, jenom hvězdiček postupně přibývalo. Smyczek výborně zvládá zobrazení problémů dnešního "normálního" života, takže před posledním dílem jsem s hodnocením těsně pod stropem. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Námět nadějný, ale scénář strašný - někdy z jinak skvělých herců padají takové hovadiny, že jejich "herecké výkony" jsou snad na protest. Snad ještě Simona Stašová, ale jinak.....Od režiséra Bylo nás pět jsem čekala víc. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Bolístky v podobě otřesné režie a nedostatku finančních prostředků spolehlivě hojí výtečný scénář. Ten nešetří sebeparodií a se seriálovými zákonitostmi pracuje tak trochu s pomrkáváním. Herecké výkony jsou velmi proměnlivé a člověk chvílemi cítí nutkání smát se u pasáží, které by měly vyvolávat spíše opačné emoce. I když se v zásadě jedná o takovou malou českou pohádku plnou hloupých Honzů a figurek, pořád se zde něco děje, přelétáváme od jednoho lidského osudu k druhému a vysoké tempo opadne naštěstí až těsně před samotným závěrem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, a o to víc mne promyšlený děj a slušné herecké výkony potěšily. Zajímavý komentář: Tsunami_X ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prostředí satelitního městečka dává rozehrát nová témata, situace a tak. Z hereckých výkonů mě potěšili Jiří Schmitzer, Jiří Lábus a Bohumil Klepl v naprosto "cool" roli policajta. Poslední hvězdičku dávám za závěr. Povedené! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::: S rodinou jsme to sledovali pravidelně a taky se zasmáli, bavilo nás to, ale žádné geniální dílo to není ....... :::::::::::::::::: ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nečekané potěšení v záplavě seriálové mizérie. Škoda jedné dvou zbytečných dějových linií, jinak by šlo o bezchybnou záležitost. Vetchý s Táborským vévodí hercům a úplný závěr je překrásný. Bojím se pokračování (a oprávněně), domýšlení by v tomto případě bylo lepší než "o dva roky později". ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V současnosti asi nejelpší český seriál jaký můžeme vidět na televizních obrazovkách. Slušně herecky obsazené a hlavně scénář, který má co nabídnout narozdíl od seriálu typu Pojišťovna štěstí apod..... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z lepších seriálů od českých tvůrců. Oproti seriálům jako Rodinná pouta nebo Ordinace v růžové zahradě má seriál co nabídnout a dokáže zaujmout. 4 hvezdičky si podle mě zaslouží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No musím priznať a aj uznať, že oproti takým odpadovým sračkám ako sú lacné televízne české seriály typu "Ordinace v rúžový zahradě", "Ulice",  "On je žena", "Poisťovna štěstí", "Nemocnice na kraji města po dvaceti letech" je tento počin z roku 2004 v podstate veľmi kvalitným diváckym zážitkom. Avšak zasa v konkurencii starých dobrých českých televíznych seriálov ako boli napríklad  "Sanitka", "Chalupáři", "Cirkus Humberto", "My všichni školou povinní", "Nemocnice na kraji města" to v mnohom velice silne zaostáva. Takže keď to tak objektívne zhrniem a spriemerujem, tak môžem bez hanby a výčitiek svedomia prideliť seriálu "Místo nahoře" dve hviezdičky. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu konec dost dobrého českého seriálu.Takový se už na naší scéně dlouho neobjevil a možná zase dlouhou dobu neobjeví.Tyto příběhy ze všedního života obyčejných lidí jsou vypilovány do posledního detailu a jsou velmi působivé.Nejlepší byli poslední dva díly,i když v tom posledním mi chybělo usmíření Rokyty se synem a další věci okolo Rokyty.Nejlepší jsou ale samozřejmě herecké výkony kterým dominuje trojice Stašová,Vetchý,Hanák a skvěle je doplnuje Táborský,Cibulková a všichni ostatní herci tohoto seriálu.Takže opravdu skvělý seriál.Už se těším na další Smyzcekův seriál z podobného prostředí ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých seriálů natočených ve 21. století, na který se dá dívat - scénář ála telenovela sice jde cítit, ale ještě zůstává na snesitelné úrovni, kterou podporují i solidní herci (ne všichni:-)). Nečekejte zázrak, ovšem v záplavě megasraček je "Místo nahoře" světlou výjimkou. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý seriál o lidech ze satelitního městečka. Rozhodně lepší než nějaká VKVčka. Své určitě udělejí herci, kteří jsou zde, narozdíl od těch, co jsou vidět na nově a primě, opravdu dobří a s nimi je to o poznání lepší. Mluvím např. o Stašové, Vetchém, Seidlové a dalších. Byl to prima seriál na ČT1. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Díl od dílu je Místo nahoře lepší. Poutavé jsou dílčí příběhy rodin, jejich prolínání, ale i hudba, herecké výkony, prostředí a samotný nápad. Podle mého názoru jeden z nejlepších novodobých seriálů. Kupodivu i pokračování Místo v životě není špatné. ()

Reklama

Reklama