Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém dílu seriálu vrcholí vyšetřování zločinu, jehož obětí se stal šéfredaktor poněkud obskurního časopisu pro grafomany Franta Mudroch. Mladý kriminalista Pivoňka (O. Vetchý) v průběhu pátrání zjistil, že s jeho zavražděným přítelem bylo možná všechno jinak. Franta Mudroch totiž investoval do protižidovského filmu režiséra Prödöhla (J. D. Novotný) zpronevěřené peníze a nebyl, jak si dosud mladý detektiv myslel, opuštěn zrádnou milenkou Julií, nýbrž naopak – on sám se zapletl do vztahu s tajemnou Tiziánkou z podsvětí. Zatímco inspektor Vodička (J. Somr) hledá motiv činu a střídá podezřelé, detektiv Pivoňka a jeho věrný „doktor Watson" v podobě okouzlující Boženky (B. Srncová) na poslední chvíli odhalí vraha... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je nějaký omyl, já jsem nájemný scenárista a ne nájemný vrah... V bytě zavražděného Mudrocha (Jiří Langmajer), jsou na zdi plakát Nového divadla Oldřicha Nového zvoucí na hru Gogolova ženitba, plakát slavného filmu Maskovaná milenka a fotografický akt Františka Drtikola. Z toho se dá upřesnit že se příběh odehrává v letech 1931 -1940. Drtikol přestal fotit v roce 1931  a film Maskovaná milenka je z roku 1940. Nové divadlo fungovalo od roku 1938-1948. ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • V bytě zavražděného Mudrocha (Jiří Langmajer) je plakát filmu Maskovaná milenka z roku 1940. To už bylo ale Československo zabráno Německem, ale o tom v příběhu není ani zmínky. (sator)
  • Továrník Zdeborský (Bohumil Klepl) má vůz BMW 327, vyráběný v letech 1937–1941. (sator)
  • V bytě zavražděného Mudrocha (Jiří Langmajer) jsou na zdi plakát Nového divadla Oldřicha Nového zvoucí na hru „Gogolova ženitba“, plakát slavného filmu Maskovaná milenka (1940) a fotografický akt Františka Drtikola. Z toho se dá upřesnit, že se příběh odehrává v letech 1931–1940. Drtikol přestal fotit v roce 1931 a film Maskovaná milenka je z roku 1940. Nové divadlo fungovalo od roku 1938-1948. (sator)

Reklama

Reklama