Reklama

Reklama

Případy detektivní kanceláře Ostrozrak

(seriál)
Česko, 2000, 5 h 47 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Karel Smyczek

Předloha:

Josef Škvorecký (kniha), Jan Zábrana (kniha)

Scénář:

Ivana Nováková

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Barbora Srncová, Veronika Žilková, Lenka Vlasáková, Naďa Konvalinková, Eva Holubová, Vilma Cibulková, Lukáš Vaculík, Miroslav Táborský, Václav Chalupa, Josef Somr, Boris Rösner (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál natočený podle knih Josefa Škvoreckého a Jana Zábrany "Vražda pro štěstí", "Vražda se zárukou" a "Vražda v zastoupení". Charaktery a osudy postav, metody vyšetřování soukromého detektiva Pivoňky (Ondřej Vetchý) a jeho pomocnice Boženky Skovajsové (Barbora Srncová) i rozuzlení jednotlivých příběhů neomylně zapadají do groteskně "malých českých poměrů" v Praze konce 30. a počátku 40. let dvacátého století... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele type_B k tomuto seriálu (1)

Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (2000) 

Nechci vypadat jako zapřísáhlý zpátečník (což v jistém smyslu jsem), ale knihy jsou jednoznačně lepší. Hlavně je v nich ukryto několik hádanek pro čtenáře, které při filmové adaptaci není možno realizovat. Tak třeba šifry ukryté v básních s dvojitým akrostichem jsou nářez ! A pokud vím, tak v televizní verzi Boženka neumře, což je pro cynické literární vědce podpásovka. Mně osobně vadí i vzhled interiérů, který se mi zdá laciný, stejně jako zpracování seriálu. Z knížky atmosféra jen teče, ehm. nebo spíš kape jako krev ze stropu jedné obstarožní vdovičky? ()

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama