Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děsivý portrét ruského diktátora, za kterým zůstaly milióny mrtvých. Strhující příběh o nekontrolované moci. Film, u jehož zrodu stál český režisér Ivan Passer a který byl natočen na autentických místech v době, kdy se jen o dvě pracovny dál snažil Gorbačov udržet pohromadě Sovětský svaz. Vynikající Robert Duvall o titulní roli řekl: „Až poznáte Stalina, bude vám to připadat, jako by se stal prezidentem USA samotný Al Capone.“ Po tři generace měla smrt jméno Stalin. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

Makaan69

stalin bol podceneny svojimi protivnikmi v boji o moc. stalin dokazal to co asi nik iny, za tak kratky cas urobil zo zaostaleho agrarneho pologramotneho ruska a jeho satelitov supervelmoc ktora dostala coloveka do vesmiru, ovladla jadrovu sili a mnoho dalsieho. chyba bola ze cele zssr bolo postavene na stalinovi a po jeho smrti stat fungoval uz len zo zotrvacnosti. to spinenie na neho aj po mnohych rokoch hlavne od anglosasov dokazuje aky nebezpecny pre nich bol.

Makaan69

Makaan69 (hodnocení, recenze)

Z politického hlediska, ke kterému prostě musím přihlédnout, je tenhle film absolutní katastrofou. Každý politik je zločinec. A nevím, proč zločince jako Bushe, Obamu, Blaira, Merkelovou, Havla, Churchilla (od vraždění na Blízkém východě přes ničivou sociální politiku po humanitární bombardování a masové vraždy v britských koloniích) atd. oslavujeme, ale jiné zločince - Stalina, Asada, Putina a další zavrhujeme. Stalin byl jednoznačně největší státník 20. století. Nepopírám masové vraždění, ale v dešní době je to strašlivě zbarvené. Kde se ale uvádí, že roku 1932 bylo strašné sucho a Stalin musel přesto platit potravinami Západu za stroje? Pak se není čemu divit, že byl hladomor. Stalin byl vrahem a zločincem v přístupu ke svým spolustraníkům (někteří byli opravdu potrestáni nevinně, byť někteří ne), nicméně vůči obyvatelstvu mohl mít výčitky svědomí pouze kvůli propagandě. Za vraždy byla zodpovědná NKVD (hlavně její šéfové Ježov a Berija). Nezdá se to, ale v SSSR nešlapalo vše podle vůdcovy vůle. Nad některými soukolími státní správy neměl kontrolu, a právě tam docházelo k problémům. Za Stalina došlo k nevídanému hospodářskému a průmyslovému rozvoji, zvýšení gramotnosti, úrovně lékařství, infrastruktury atd... NEBÝT TOHO, HITLER VYHRÁL VÁLKU A DODNES TU HAJLUJEM. Zkrátka a dobře, v takové snůšce lží, která spolu s dalšími tvoří přelud, že za všechny problémy mohou komunisté, není možné posuzovat herecké výkony. Takovéhle filmy jsou jen nástroj - ne k zisku, ale k manipulaci.

na příspěvěk reagoval ezop1012

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Tento film by zase televize mohla uvest. Vzpominam si, ze asi pred 5 lety ho CT davala dvakrat nejak kratce po sobe. Napodruhe jsem kvuli nemu byl vzhuru dlouho do noci:)

Reklama

Reklama