Reklama

Reklama

24 hodin pražského metra

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2018, 26 min

Režie:

Jan Celner

Scénář:

Jiřina Levá

Kamera:

Jan Celner
(další profese)

Obsahy(1)

Nahlédnutí do každodenního provozu i údržby dopravního systému, včetně přiblížení dění v místech, která běžní cestující nikdy nespatří. Natočeno ke 45. výročí uvedení do provozu... V květnu 1974 se splnily sny mnoha generací pražských dopraváků a podzemím se rozjely vlaky pražského metra. Po 45 letech si veřejnou dopravu v Praze bez metra nedokážeme představit. V současné době Pražané mohou využívat ke svým cestám tři linky – A, B a C, jejichž délka přesahuje 60 kilometrů. Běžný provoz všichni cestující dobře znají, ale co se děje na místech, která jsou běžným pasažérům nepřístupná? Je v noci v metru klid, nebo pořádný cvrkot? Pohled pod pokličku pražského metra nabízí následující dokument. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pražské metro nás sice nechalo nahlédnout pod pokličku a do zázemí, kam se běžný člověk nedostane, což zajímavé je, ale na rozdíl od Dzeyna mi to spíš náborové video připomíná. Ve změti údajů hlavně technického charakteru sem tam vyplyne nějaký zajímavý op délce či počtu přepravených cestujících či snad takové to nej... Jinak se ale laik rychle ztrácí a spíše jen kouká, co vše je potřeba k zajištění provozu a jaká různorodá povolání se na tom všem podílejí. Za šestadvacet minut toho prostě moc neukážete. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý náhled pod pokličku správy nejvytíženějšího dopravního prostředku v našem divokém velkoměstě. Poté, co jsem se ještě před současnou krizí pohyboval v pražském metru 5 dní v týdnu, mě “zákulisí” oněch pár hodin, kdy se mašiny vypnou, nemálo zaujalo. Především třeba pravidelné mytí kolejí, kdy jsem při každém čekání na vlak koukal na mokré koleje s myšlenkou, že se pod nimi vlkho tvoří zkrátka samo kvůli tomu, že jsme několik metrů pod zemí. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé. Nicméně není to úplně "náborové video" po zhlédnutí snad nikdo nemůže chtít pracovat v metru. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama